Mediji

Arhiv: Intervju z generalnim direktorjem GZS: Slovenija ne sme še enkrat zamuditi vlaka

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti se zavzema za zbornico, ki bo kredibilen in slišan glas gospodarstva in bo na prvo mesto postavljala svoje člane ter se hitro in učinkovito odzivala na aktualna dogajanja tako doma kot v tujini. V intervjuju za Glas gospodarstva je spregovoril o prestrukturiranju zbornice, pripravah na Vrh slovenskega gospodarstva in ciljih, ki jih ima zbornica v letošnjem letu.

Arhiv: Objavljen javni razpis – Končno priložnosti podjetjem za podporo raziskovalno razvojnim projektom NOO

Ljubljana, 18. februar 2022 – Gospodarska zbornica Slovenije pozdravlja današnjo objavo javnega razpisa, namenjenega spodbujanju RRI projektov v podjetjih. Kot poudarja generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, so namreč »naložbe v raziskave, razvoj in inovacije ključnega pomena za povišanje produktivnosti in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, pri čemer ima država pomembno vlogo, da ta vlaganja pospeši ter prispeva k hitrejšemu zelenemu prehodu.«

Arhiv: Izšla prva letošnja številka Glasa gospodarstva

"Slovenija in tudi Evropska unija ne smeta še enkrat zamuditi vlaka, kot smo ga pri spletnih platformah, na katerih delujejo socialna omrežja in spletna prodaja. Trenutno nimamo niti ene resne evropske platforme. Želim si, da je Evropa vsaj pri rojevanju družbe 5.0 bolj proaktivna," je jasen generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Arhiv: Reprezentativne delodajalske organizacije ponovno pozivamo poslanke in poslance k takojšnjemu sprejemu predlaganih sprememb zakona o dohodnini, saj je predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu predloga zakona umaknjen

GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS ponovno pozivamo poslanke in poslance k takojšnjemu sprejemu predlaganih sprememb Zakona o dohodnini, na podlagi katerih bi zaposleni prejeli višje neto plače, kupna moč bi se povečala, gospodarstvo pa bi lahko hitreje okrevalo.

Arhiv: GZS podpira predlog zakona o davku od virtualnih valut

Ljubljana, 16. februar 2022 - Gospodarska zbornica Slovenije pozdravlja predlog zakonske ureditve obdavčitve virtualnih valut. Kot pravi generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, se s predlogom zakona, ki ga je finančno ministrstvo objavilo na spletni strani E-demokracija, zapira pravna praznina na tem področju.

Arhiv: Kakšen je pravilen način preverjanja pogoja PCT s strani delodajalca pri zaposlenih?

Slediti je treba temeljnemu načelu varstva osebnih podatkov, ki zahteva ustrezno pravno podlago, ter načelu najmanjšega obsega osebnih podatkov. Podrobneje pojasnjuje pravilen način preverjanja pogoja PCT v Hitrem poslovnem nasvetu Barbara Gnilšak iz Pravne službe GZS.

Arhiv: Poslovni forum Slovenia – The Green Table of Europe

Na EXPO v Dubaju se danes odvija poslovni forum na temo »Slovenia – The Green Table of Europe«.

Arhiv: Predlagani zakon o nujnih ukrepih za omilitev posledic zaradi vpliva visokih cen energentov samo začasno rešuje problematiko gospodinjskega odjema energentov za skupne kurilnice večstanovanjskih stavb

V Združenju upravnikov nepremičnin pri GZS-Zbornici za poslovanje ugotavljajo, da predlog zakona za etažne lastnike skupnih kurilnic ne prinaša trajne rešitve nastalega položaja. Lahko povzroči celo poslabšanje njihovega pravnega položaja.

Arhiv: Gospodarska delegacija kmetijskih in živilskih podjetij odhaja na EXPO 2020 v Dubaj

Ljubljana, 11. februar 2022 – Na poslovnem forumu se bo predstavila slovenska živilsko predelovalna industrija in podjetja s svojimi proizvodi. V okviru poslovnega obiska bodo gospodarstveniki iz 23 podjetij obiskali tudi največji specializirani živilski sejem v regiji »Gulfood«.

Arhiv: Nujne višje neto plače zaposlenih!

Ljubljana, 10. februar 2022 – "Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že vrsto let ugotavlja, da je treba neto plače zaposlenih povišati, v kolikor želimo v Sloveniji zadržati visoko kakovostni kader, ki tudi pomembno prispeva k povečanju dodane vrednosti, in ostati primerljivi predvsem s srednjeevropskimi državami, ki so tako reformo že izpeljale," glede predloga novele zakona o dohodnini pravi predsednik GZS Tibor Šimonka.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.