Mediji

Arhiv: Ali veste, kateri omejevalni sporazumi po Zakonu o preprečevanju omejevanja konkurence so absolutno prepovedani?

Skladno z veljavno zakonodajo so prepovedani sporazumi, ki posredno ali neposredno določajo prodajne ali nakupne cene in druge poslovne pogoje, sporazumi, ki omejujejo ali nadzirajo proizvodnjo, prodajo in tehnični napredek ter tisti, ki predstavljajo delitev trga ali virov nabave med udeležence.

Arhiv: Nagrade za najboljše inovacije podelili v SAŠA regiji

Velenje, 17. junij 2022- Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na slovesnosti v dvorani Centra Nova v Velenju 23. leto zapored podelila priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji. Na letošnji razpis SŠGZ je prispelo 17 prijav s strani 8 prijaviteljev in 180 sodelujočih inovatorjev.

Arhiv: Minister Han in vodstvo GZS: »Smo na istem čolnu, veslati moramo v isto smer za dobro slovenskega gospodarstva«

Ljubljana, 16. junij 2022 - Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han je danes obiskal Gospodarsko zbornico Slovenije, kjer se je srečal s predsednikom Tiborjem Šimonko s sodelavci. Sogovorniki so predstavili prioritete dela tako ministrstva v mandatu novega ministra kot pričakovanja gospodarstva ter se dogovorili za tesno prihodnje sodelovanje. V pogovoru so se dotaknili tudi nekaterih aktualnih izzivov, kot je energetska draginja v gospodarstvu.

Arhiv: Nagrade za najboljše inovacije podelili tudi severnoprimorskim inovatorjem

Nova Gorica, 15. 6. 2022 – GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica že 20 let z razpisom in priznanji spodbuja inovativno kulturo v regiji. Na letošnjem razpisu je z 19 inovacijami sodelovalo več kot 56 inovatorjev in 8 skupin. Na današnji jubilejni prireditvi je zbornica podelila 5 zlatih, 11 srebrnih in 3 bronasta priznanja. Štiri z zlatim priznanjem nagrajene regionalne inovacije se bodo potegovale tudi za najvišja nacionalna priznanja za inovativnost, ki bodo podeljena 20. septembra na Nacionalnem dnevu inovativnosti na Brdu pri Kranju.

Arhiv: GZS Zasavska gospodarska zbornica nagradila najboljše inovacije v regiji

Hrastnik, 14. junij 2022 - Za leto 2022 je Zasavska gospodarska zbornica podelila 4 zlata, 8 srebrnih in 10 bronastih priznanj ter Posebno priznanje za inovacijski izziv "Z inovacijami presegamo meje". Štiri zlata priznanja se potegujejo tudi za najvišja nacionalna priznanja za inovativnost, ki bodo podeljena 20. septembra na Nacionalnem dnevu inovativnosti na Brdu pri Kranju.

Arhiv: Ali veste, kako poteka inšpekcijski postopek?

O načelu zaslišanju stranke po Zakonu o splošnem upravnem postopku ter tem, ali lahko inšpektor brez izjave odgovorne osebe izda odločbo, govori Andrejka Grlić, dolgoletna glavna tržna inšpektorica v Hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovatorjem v obalno-kraški regiji

Koper, 10. junij 2022 - Na Primorski gospodarski zbornici so danes podelili priznanja najboljšim inovatorjem v obalno-kraški regiji. Dve inovaciji se potegujeta tudi za najvišja nacionalna priznanja za inovativnost, ki bodo podeljena 20. septembra na nacionalnem dnevu inovativnosti na Brdu pri Kranju.

Arhiv: Že četrtič v ZDA odhaja delegacija pohištvenih podjetij

V nedeljo, 12. junija 2022, v Chicago, Združene države Amerike, odhaja delegacija predstavnikov pohištvenih podjetij. Gre za nadaljnjo gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v ZDA po delegacijah v letih 2017 (New York), 2018 (New York, Cleveland, Pittsburgh) in 2019 (Chicago). V času obiska si bo delegacija ogledala tudi sejem industrijskega oblikovanja NeoCon v Chicagu.

Arhiv: Aleš Cantarutti: Zaposleni so največje bogastvo vsakega podjetja

»Na Gospodarski zbornici Slovenije se distanciramo od vsakršnih neetičnih in neodgovornih ravnanj delodajalcev. Zaposleni so dragocen vir in največje bogastvo vsakega podjetja. Zato na GZS pričakujemo, da bodo delodajalci pri upravljanju s človeškimi viri upoštevali in zagotavljali najvišje standarde in kriterije zaščite in varovanja svojih delavcev, celo višje, kot jih določa delovnopravna zakonodaja,« je zelo jasen generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti. Pri tem še dodaja, da ni nobene razlike, ali gre za domače ali tuje delavce. »Zaposleni je zaposleni,« pravi.

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovacijam koroške regije 2022

Na Koroškem se je v podjetju SIJ Ravne Systems, 9.6. odvijala že 19. podelitev priznanj najboljšim inovacijam regije.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.