Mediji

Arhiv: Nagrada za poseben prispevek Evropski turistični industriji v roke predsednika Turistično gostinske zbornice Slovenije

Predsedniku Turistično gostinske zbornice Slovenije Andreju Prebilu je mednarodno združenje Hotrec na svoji 83. generalni skupščini v Lyonu podelilo nagrado The Gaspart Bonet Foundation za poseben prispevek k razvoju turizma v Evropski turistični industriji.

Arhiv: Novela Zakona o spodbujanju investicij nujna za koriščenje sredstev iz NOO

Ljubljana, 7. december 2021 – »Čim hitrejši sprejem novele zakona o spodbujanju investicij je nujna, saj sicer ne bomo upravičeni do črpanja 88,5 mio evrov iz Načrta za okrevanje in odpornost, namenjenih investicijam v zeleni prehod,« pravi mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS. Ob tem je izrazil razočaranje, da Odbor državnega zbora za gospodarstvo včeraj o predlogu zakona ni glasoval.

Arhiv: Gospodarstvo talec višjih stroškov energentov, žrtev so sredstva za razvoj in investicije

Ljubljana, 6. december 2021 - Visoki dvigi cen energentov, predvsem električne energije in zemeljskega plina, gospodarstvo postavljajo pred nepredstavljive izzive. To sicer še zlasti velja za energetsko intenzivna podjetja, se pa v zadnjih tednih s tem soočajo tudi številni drugi gospodarski subjekti. Na današnji novinarski konferenci GZS so predstavniki nekaterih najbolj prizadetih dejavnosti spregovorili o težavah, ki jim jih dvig cen energentov povzroča. Predstavljen pa je bil tudi predlog sheme pomoči podjetjem, ki jo je pripravila GZS.

Arhiv: Podelitev Schwentnerjeve nagrade

Schwentnerjeva nagrada, ki jo podeljuje Zbornica založnikov in knjigotržcev, je priznanje za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva, za odličnost in preseganje povprečnosti, za dosežene poslovne uspehe, za inovativnost in kreativnost, za pedagoški prispevek in predajanje znanja ter dosledno upoštevanje visokih moralnih in etičnih standardov.

Arhiv: 25 let delovanja GZS - Zbornice računovodskih servisov

Ljubljana, 3. december 2021 - GZS - Zbornica računovodskih servisov (ZRS) obeležuje 25 let svojega delovanja, vse od Ustanovnega zbora Sekcije podjetij računovodskih, knjigovodskih, revizijskih in davčno svetovalnih storitev – SRKRD, kar predstavlja prve uradne začetke delovanja ZRS v okviru Gospodarske zbornice Slovenije. ZRS je 25-letni jubilej delovanja proslavila skupaj s člani ZRS na digitalni način.

Arhiv: Znana je Naj knjiga leta 2021

Znana je Naj knjiga leta 2021. Med letošnjimi sedmimi nominiranimi knjigami so obiskovalci izbrali tisto, ki bo jutri, v soboto 4. 12. 2021 na slovesni zaključni prireditvi prejela veliko nagrado 37. slovenskega knjižnega sejma.

Arhiv: Industrija sejmov in srečanj več kot 14 mesecev ni poslovala!

Panogo industrije sejmov in srečanj je epidemija covida-19 izjemno prizadela. Skupaj z organizatorji so prizadeti tudi vsi, ki pri prireditvah sodelujejo (od tistih, ki gradijo odre, stojnice, šotore, koncertne strehe, tribune do tistih, ki pokrivajo zvok, luč, video, pohištveno opremo, scenografijo, dekorja, aranžerjev, catering itn.).

Arhiv: Na pivu bo odslej poleg sestavin označena še energijska vrednost

Ljubljana, 1. december 2021 – Člani Združenja Slovenskih pivovarn pri GZS - Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij so danes podpisali zavezo za prostovoljno navajanje sestavin in informacij o energijski vrednosti piva na embalaži izdelka. Gre za nekaj letna prizadevanja pivovarjev za preglednost na področju podajanja verodostojnih informacij potrošniku v skladu s pričakovanji evropskih inštitucij, civilnodružbenih skupin in potrošnikov. Slovenski pivovarji so prepričani, da je podpisana zaveza tudi v interesu transparentnega podajanja informacij za potrošnika.

Arhiv: Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov (SLO MED) na novih temeljih v mandatnem obdobju 2022 – 2024

Združenje SLO MED v okviru GZS-PTZ je na današnjem Zboru članov izvolilo nov sedemčlanski izvršilni odbor v mandatnem obdobju 2022 - 2024. Na mesto predsednice združenja SLO MED je bila imenovana Janja Gril – Janja Gril s.p., na mesto podpredsednika pa Borut Čeh – Labena, d.o.o.

Arhiv: Napovedane spremembe pri dohodnini s pozitivnim vplivom na gospodarsko rast 2022-2025

Ljubljana, 30. november 2021 – Gospodarska zbornica Sloveniji podpira predlagane spremembe na področju dohodnine, ki razbremenjujejo zlasti plače, nekoliko manj pa kapital in najemnine. Gospodarska rast bo zaradi tega po oceni Analitike GZS vsako leto višja za 0,5 do 0,75 odstotne točke. Uvedba olajšave delodajalcem za plačilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja in dvig olajšave za pokojninske varčevanja bi dodatno pozitivno prispevala k razbremeniti pritiska na ključni dve blagajni.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.