Mediji

Arhiv: Začenja se 37. Slovenski knjižni sejem

Ljubljana, 22. november 2021 - Danes ob 18. uri se uradno začenja 37. Slovenski knjižni sejem s sporočilnim naslovom: Knjige povezujejo. Zaradi epidemioloških razmer bo že drugo leto zapored potekal le v spletni različici, a bo kljub temu vse do 5. decembra ponujal pester nabor dogodkov z eminentnimi avtorji in možnost spletnega sejemskega nakupa odlične knjižne bere. Slovenski knjižni sejem organizira Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS.

Arhiv: Izšla revija Discover Slovenia

Izšel je novi Discover Slovenia, ki tudi tokrat predstavlja slovensko znanje, inovacije in paradne konje. Dotikamo se pomembnih tem, kot so kondicija slovenskega gospodarstva, okoljska problematika, spodbujanje inovativnosti, in hkrati odstiramo skrivnosti uspeha slovenskih podjetij in uspešnih slovenskih mladih upov.

Arhiv: V Milano odhaja delegacija lesarskih podjetij

Ljubljana, 22. november 2021 – V torek, 23. novembra 2021, odhaja na dvodnevni obisk na sejem MADE EXPO delegacija lesarskih podjetij ter organizacij. Delegacijo skupaj organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija, Direktorat za lesarstvo pri MGRT, GZS - Združenje lesne in pohištvene industrije, Lesarski grozd ob podpori Generalnega konzulata v Milanu.

Arhiv: Na 2-dnevnem obisku na EXPO 2020 Dubaj prva GZS delegacija

V nedeljo, 19. novembra, je na 2-dnevni poslovni obisk na EXPO 2020 Dubaj odpotovala prva GZS delegacija, osredotočena na predstavitev slovenske industrije naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne.

Arhiv: Digitalizacija ključ za dvig produktivnosti in konkurenčnosti

Ljubljana, 18. november 2021 – Na letošnji konferenci GoDigital 2021 so udeleženci razpravljali o nujnosti pospešene digitalne preobrazbe. Strinjali so se, da je to ključno za povečanje produktivnosti in konkurenčnosti podjetij, pri tem pa izpostavili, da ima Slovenija zgodovinsko priložnost, da s povezovanjem in sodelovanjem postana ena od zmagovalk digitalnega prehoda. Dogodek, na katerem so sodelovali tuji in domači strokovnjaki, je organiziralo Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije. Konferenca je umeščena tudi v program predsedovanja svetu EU.

Arhiv: Odprto pismo GZS - Zbornice industrije sejmov in srečanj (GZS ZISS)

GZS - Zbornica industrije sejmov in srečanj (GZS ZISS) je naslovila odprto pismo na predsednika Vlade RS Janeza Janšo in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo v zvezi z nujno pomočjo za industrijo sejmov in srečanj.

Arhiv: Glavni izvršni direktor Eurochambres Ben Butters na GZS

Na sestanku z vodstvom GZS ter direktorji panožnih in regionalnih zbornic je Ben Butters predstavil delovanje in aktivnosti evropskega združenja gospodarskih zbornic, katerega članica je tudi GZS.

Arhiv: Skupščina evropskih MSP v Portorožu

17. november 2021 - Ob robu EU SME Assembly, ki se ga v teh dneh v Portorožu udeležujejo odločevalci za MSP politike na ravni EU, sta se včeraj generalni direktor GZS Aleš Cantarutti in gospodarski minister Zdravko Počivalšek sestala s predsednikom Eurochambres Christophom Leitlom in glavnim izvršnim direktorjem Eurochambres Benom Buttersom.

Arhiv: Predlog ZVO-2: Temeljita preobrazba sistema proizvajalčeve razširjene odgovornosti in problematika odpadne embalaže

Ljubljana, 16. november 2021 – Predlog Zakona o varstvu okolja (ZVO-2), ki ga je vlada potrdila 4. novembra, uvaja enotne zahteve za delovanje organizacij, preko katerih proizvajalci kolektivno izpolnjujejo obveznosti proizvajalčeve razširjene odgovornosti (PRO). V Sloveniji je več skupin proizvodov, za katere ta proizvajalčeva razširjena odgovornost velja. Največ težav povzroča del toka odpadne embalaže, ki kot odpadek pristane na komunalnih dvoriščih.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.