Mediji

Arhiv: Pametno, agilno, lokalno – ključni atributi za uspešno poslovanje v digitalni dobi

Letošnje leto je prineslo preskok v digitalizacijo v obsegu, ki je do tega trenutka brez primere; tudi za prihodnost je digitalno izjemnega strateškega pomena. Za poslovanje v novi, digitalni resničnosti pa so tako v proizvodnji kot dobavnih verigah ključni atributi pametno, agilno in lokalno, so poudarili domači in tuji strokovnjaki na današnji konferenci Dan najboljše prakse. Tradicionalni dogodek je pod naslovom Preskoči digitalno tokrat v celoti potekal v spletnem okolju.

Arhiv: Ustanovljena Sekcija slovensko-kitajskega poslovnega sveta

Na Gospodarski zbornici Slovenije je včeraj, 28. 9. 2020, potekala ustanovna seja in uradna predstavitev Sekcije slovensko-kitajskega poslovnega sveta, katere namen je krepitev sodelovanja in dobrih poslovnih odnosov med Slovenijo in Kitajsko.

Arhiv: Gospodarstveniki z MOP o dolgoročni podnebni strategiji

Ministrstvo za okolje in prostor je danes na Gospodarski zbornici Slovenije predstavilo dolgoročno podnebno strategijo Slovenije pod sloganom #priložnos#izziv#izvedlljivost. Zaradi ukrepov preprečevanja širjenja COVID 19 je bilo število udeležencev v dvorani omejeno, preko 100 slušateljev pa je spremljalo dogajanje preko video povezave.

Arhiv: UO GZS o predlogih ukrepov za debirokratizacijo

Člani UO GZS so na svoji seji 21. septembra s predsednikom vladnega Strateškega sveta za debirokratizacijo razpravljali o predlogih ukrepov na davčnem in gospodarskem področju. Obravnavali so tudi Program Slovenija 5.0 in Nov gospodarski zagon, dve iniciativi GZS, katerih cilj je podpreti sodelovanje pri prihodnjem razvoju Slovenije v gospodarsko uspešno ter na znanju in visoki dodani vrednosti slonečo družbo.

Arhiv: Na Brdu pri Kranju gospodarstveniki in politika razpravljali o prihodnjih izzivih

Zeleno. Ustvarjalno. Pametno - udeleženci današnje konference o prihodnosti industrije in internacionalizacije so na treh okroglih mizah v luči prihodnjih izzivov razpravljali o podnebno nevtralnem prehodu v krožno gospodarstvo, kreativnosti kot vstopnici v prihodnost ter pametnih rešitvah za prihodnost. Osrednjega letnega dogodka se je udeležilo prek 150 predstavnikov gospodarstva in politike, številni pa so spremljali neposredni prenos preko spleta.

Arhiv: Gospodarstvo naj bo zgled odgovornega ravnanja za preprečevanje širjenja virusa COVID-19

Ko je spomladi prvič izbruhnila epidemija novega koronavirusa, je Slovenija obstala. Delovanje mnogih družbenih sistemov in procesov smo močno omejili ali jih začasno preselili v virtualno okolje, da bi se izognili scenarijem, ki so jih doživljale številne države.

Arhiv: Na Brdu pri Kranju gospodarstveniki in politika o prihodnosti industrije in internacionalizacije

Na Brdu pri Kranju poteka konferenca, ki združuje 3. Nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva in 2. konferenco Industrija prihodnosti. Osrednjega letnega dogodka se udeležuje prek 150 predstavnikov gospodarstva in politike, številni pa spremljajo neposredni prenos preko spleta. Udeleženci konference v luči izzivov v zvezi s povezovanjem razvoja z inovativnostjo, novimi tehnologijami in okoljskimi zavezami razpravljajo o razvojnih priložnostih in uspešni umestitvi na globalni trg.

Arhiv: Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke: podeljenih 8 gospodarskih oskarjev

8 gospodarstvenikov iz 5 slovenskih regij / 7 dejavnosti je danes prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado že 52-ič podelila gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Arhiv: En evro prodaje v pristaniški dejavnosti ustvari še 3 evre v preostalem gospodarstvu

Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila študijo vplivov pristaniške dejavnosti na gospodarstvo. Trenutno je v Sloveniji več kot 7.000 delovnih mest neposredno in posredno povezanih s pristaniško dejavnostjo, v središču katere je Luka Koper, ki se tako uvršča med največje gospodarske sisteme. Multiplikator dodane vrednosti pristaniške dejavnosti v Sloveniji je celo višji kot v primeru belgijskih pristanišč oziroma je primerljiv s pristaniščem Antwerpen, ki je drugo največje pristanišče v Evropi po Rotterdamu. Luka Koper z nadaljnjim razvojem kapacitet ostaja gonilo razvoja logistike in povezanih dejavnosti.

Arhiv: Slovenska gradbena podjetja so sposobna izvesti projekt drugi tir Divača–Koper

»Presenetilo nas je, da je bil s strani ključnega državnega naročnika pri gradnji drugega tira Divača–Koper izražen dvom v sposobnost slovenskega gradbeništva za izvajanje infrastrukturnih projektov. Slovensko gradbeništvo je v preteklosti že izvajalo najbolj zahtevne gradbene projekte in jih je zmožno in sposobno izvajati tudi v prihodnje. Pri gradnji drugega tira Divača–Koper si ne želimo, da bi prišlo do razveljavitve tega razpisa, saj bi to pomenilo velik zamik pri izvedbi tega projekta.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.