Mediji

Tehnologija ni dovolj. Poznati moramo ljudi.

GZS bo v torek, 20. septembra, že dvajsetič podelila nacionalna priznanja za najboljše inovacije. Ob tej priložnosti GZS v sodelovanju s Kompetenčnim centrom za design management (KCDM) pred podelitvijo nagrad pripravlja konferenco o vlogi in spodbujanju design inovacij.

Podeljena priznanja za najbolje inovacije na Dolenjskem in v Beli krajini

Smo v času nenehnih sprememb tako na poslovnem kot tudi geopolitičnem področju, kar močno čutijo tudi v gospodarstvu Dolenjske in Bele krajine. V tem zahtevnem času vlaganja v raziskave, razvoj in inovacije ostajajo ključna za obstoj in nadaljnji razvoj gospodarskih družb in podjetnikov. Že 15 let Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) vsako leto objavi razpis za inovacije ter na Dnevu inovativnosti podeli priznanja in nagrade inovatorjem Dolenjske in Bele krajine.

Minister Han: prisluhnili bomo gospodarstvu glede avansiranja pomoči

Celje, 14. september 2022 – Člani Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije so na današnji seji, ki je potekala po uradni otvoritvi MOS 2022 na Celjskem sejmišču, gostili gospodarskega ministra Matjaža Hana.

Izšla nova publikacija LEPILA & TESNILNE MASE - proizvodnja v Sloveniji

Ljubljana, 14. septembra 2022 - GZS - Združenje kemijske industrije (ZKI) je pripravilo dvojezično slovensko-angleško e-publikacijo "Lepila in tesnilne mase - proizvodnja v Sloveniji" o tehnološkem razvoju na tem področju in vsestranski uporabnosti tovrstnih izdelkov.

Papirniška industrija je lani prvič presegla milijardo prihodkov

Postojna, 14. septembra 2022 - Združenje za papirno in predelovalno industrije pri GZS je danes v Postojni organiziralo Dan slovenskega papirništva, že 25. po vrsti. Ob tej priložnosti so predstavniki podjetij pregledali poslovanje panoge v luči posledic epidemije, ki je bila za panogo tudi priložnost. Rodili so se namreč novi projekti, pristopi, prodajni in komunikacijski kanali.

Energetska kriza: Prekinitev poslovanja pomeni izgubo tržne pozicije, podjetja rabijo konkurenčne pogoje!

Ljubljana, 13. september 2022 – Podjetja v dejavnostih, ki jih je že v tem letu energetska draginja najbolj prizadela, pričakujejo večji odstotek pomoči po uveljavljenem zakonu, hitrejšo izplačilo pomoči ter zagovarjajo kapico na ceno energentov.

Izšla panožna številka Glasa gospodarstvo - Transport

V letošnji izdaji Glasa gospodarstva Transport smo se pogovarjali z Milanom Slokarjem, podpredsednikom upravnega odbora Združenja za promet in članom skupine za cestne prevoznike ter prokuristom ajdovskega prevozniškega podjetja SLO-CAR.

GZS proti obvezni božičnici

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je na enem izmed dogodkov dejal, da so »… na ministrstvu predlagali, da se uvede obvezna božičnica. To pomeni dodaten regres, kar pomeni, da se zaposlenim, če bo to sprejeto to zimo, izplača regres v znesku minimalne plače, ki ga bodo porabili za to da bodo lažje prebrodili draginjo.«

Cestni prevozniki si želijo predvsem hitrejšega zaposlovanja tujcev

Brdo pri Kranju, 9. september 2022 – Združenje za promet pri GZS je, skupaj s Sekcijo za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo, danes organiziralo strateško nacionalno konferenco z naslovom Trajnostni razvoj cestnega prometa. Namen konference je bil spodbuditi dialog med deležniki, predvsem med prevozniškimi podjetji in državo, ki mora posledično oblikovati strategijo in politike, ki bodo podlaga, da bi cestni promet v Sloveniji dejansko postal trajnosten in konkurenčen.

Izšla revija Discover Slovenia – JV Evropa

Izšla revija Discover Slovenia – JV Evropa

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.