Mediji

Arhiv: 6. Konferenca MSP

V organizaciji PTZ poteka danes v hotelu Plaza v Ljubljani 6. konferenca za mikro,mala in srednja podjetja pod naslovom: »Skupaj v digitalno podjetništvo«. Konferenca poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Tudi sicer je konferenca še posebej svečana zato, ker prav letos PTZ pri GZS obeležuje 40 let delovanja.

Arhiv: Zaključki konferenca Za večjo zaposlenost generacije 55 plus

Ljubljana, 27. marec 2019 - Prek 90 udeležencev današnje konference GZS o ključnih izzivih, s katerimi se sooča gospodarstvo na temo starejših zaposlenih in razvojnega partnerstva treh generacij, je izoblikovalo nabor predlogov sprememb. Te bodo prispevale k povečanju deleža aktivnih v generaciji 55+ ter podaljšanju njihove delovne aktivnosti, kar je temeljnega pomena za zmanjševanje kadrovske vrzeli v Sloveniji. Pri tem je treba spremembe izpeljati s premislekom, in to z namenom, da bodo rezultati taki, kot jih moramo doseči zaradi demografskih in tehnoloških danosti.

Arhiv: Za večjo zaposlenost generacije 55 plus

Ljubljana, 27. marec 2019 - Demografska gibanja zahtevajo hitre spremembe na področju trga dela in pokojninske zakonodaje. Nujno je povečati delež delovno aktivne populacije v starostni skupini 55+, so se strinjali udeleženci prve nacionalne konference 55+. Fokus konference v organizaciji GZS je bil na ključnih izzivih, s katerimi se sooča gospodarstvo na temo starejših zaposlenih in razvojnega partnerstva treh generacij. Uveljavljanje slednjega je temeljnega pomena za zmanjševanje kadrovske vrzeli v Sloveniji.

Arhiv: GZS: S prenovo plačnega sistema se ne sme več odlašati

Ljubljana, 14. marec 2019 - 28 najvišjih predstavnikov delodajalskih organizacij in sindikalnih central se je udeležilo današnjega prvega srečanja socialnih partnerjev za obravnavo predloga Socialnega sporazuma za prenovo plačnega sistema in rast plač v obdobju 2019-2025, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije.

Arhiv: B2B srečanja z italijanskimi arhitekti na MADE EXPO 2019, Milano

Eden najpomembnejših italijanskih sejmov na področju gradbeništva in arhitekture bo na sejmišču Milano-Rho potekal med 13. in 16. marcem 2019. Namen sejma je vzpostavitev dialoga in poslovnega povezovanja v gradbenem sektorju.

Arhiv: Slovensko – bolgarski poslovni forum s predsednikoma držav

Arhiv: Slovensko – bolgarski poslovni forum s predsednikoma držav

Prek 150 slovenskih in bolgarskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega poslovnega foruma, kjer sta jih nagovorila tudi predsednika Radev in Pahor. Dogodek je organizirala GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije ob priložnosti obiska predsednika Republike Bolgarije Rumena Radeva. Ta se je vpisal tudi v Knjigo častnih gostov GZS.

Arhiv: Nagrade GZS: podeljenih 6 gospodarskih oskarjev

Arhiv: Nagrade GZS: podeljenih 6 gospodarskih oskarjev

Ljubljana, 7. marca 2019 – 6 gospodarstvenikov iz 5 slovenskih regij / 6 dejavnosti je danes prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado že 51-ič podelila gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Arhiv: GZS predstavila predlog socialnega plačnega sporazuma

Arhiv: GZS predstavila predlog socialnega plačnega sporazuma

GZS je prejšnji teden vsem reprezentativnim sindikatom in delodajalskim organizacijam predložila predlog »Socialnega sporazuma za prenovo plačnega sistema in rast plač 2019-2025« s povabilom na prvo srečanje na GZS.

Arhiv: Vodstvo GZS na Kopaonik Business Forumu

Predsednik GZS Boštjan Gorjup na Kopaonik Business Forumu: Izvoz držav nekdanje Jugoslavije je z 80 mrd evrov sicer rekorden, a je to le polovica celotnega avstrijskega izvoza. Regija Zahodnega Balkana ima ob valu reindustrializacije Evrope priložnost, da pritegne velike investicije.

Arhiv: IZPOD PERESA GLAVNEGA EKONOMISTA GZS

Vsaj v prvem četrtletju 2019 bo prispevek izvoza oziroma predelovalnih dejavnosti k rasti dodane vrednosti v slovenskem gospodarstvu minimalen. Gradbeništvo in trgovina naj bi beležili dobro leto. Aktualni podatki v svetu in še posebej Evropi, ki so relativno šibki prav za industrijski del gospodarstev dvigujejo verjetnost, da bomo v naši spomladanski napovedi rast ustrezno revidirali nekoliko navzdol.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.