Mediji

Arhiv: Informativni dnevi so pred vrati

Tik pred informativnimi dnevi na srednjih šolah se je Gospodarska zbornica Slovenije povezala z raperjem Trkajem. Skupaj smo ustvarili videospot »Znanje je lajf«, ki prikazuje množico različnih poklicev in je namenjen mladim, ki se odločajo za nadaljnjo karierno pot.

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS

Podatki o blagovni menjavi Slovenije za mesec december so bili pričakovano šibki. Izvoz je bil medletno višji le še za 2 %, uvoz pa za 6 %. V prihodnjih mesecih pričakujemo, da bo rast izvoza znašala med 3-4 %. Ocenjujemo, da bi lahko bil izvoz avtomobilske verige v kakšnem mesecu celo medletno negativen, saj so bili januarski podatki na evropskem nivoju v tem sektorju najslabši v zadnjih šestih letih.

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista

Arhiv: Revizijska odločitev o dodatku za delovno dobo v KP kovinske industrije

V začetku leta 2018 je v dveh individualnih sporih zoper delodajalca v kovinski industriji Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani odločilo tako, da je obračun dodatka za delovno dobo pri zadnjem delodajalcu v primeru, ko je ta doba drugačna (krajša) od skupne delovne dobe, nepravilna. V eni od pravnomočnih odločitev je bila vložena revizija, o kateri je bilo 19.12.2018 odločeno v sodbi Vrhovnega sodišča VIII Ips 168/2018.

Arhiv: Sonja Šmuc prejela priznanje Artemida

Generalna direktorica GZS je prejela priznanje Artemida 2018 Združenja Manager, namenjeno posameznicam, ki so prebile stekleni strop in prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v gospodarski ali v pomembni negospodarski družbi.

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS

Izpod peresa glavnega ekonomista GZS: aktualne top napovedi

Proračun »pretežak« za 270 mio EUR

Predlog rebalansa proračuna dviguje javno porabo za 1,1 mrd EUR glede na lansko leto, kar je 270 mio EUR več kot dopušča fiskalno pravilo. Napovedan javno-finančni presežek v višini pol odstotka BDP je tako postavljen pod vprašaj predvsem zaradi upoštevanja bolj optimistične jesenske napovedi UMAR, ki Sloveniji letos napoveduje 3,7-odstotno realno rast BDP in 2,1-odstotno inflacijo.

Arhiv: 100-članska gospodarska delegacija na poslovni obisk v Beograd

V ponedeljek, 28. januarja, se bodo gospodarstveniki se bo 100-članska gospodarska delegacija slovenskih podjetij pridružila predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju na njegovem uradnem obisku v Srbiji. V Beogradu se bodo na poslovnem forumu srečali s predstavniki srbskih podjetij. Skupaj je na bilateralne pogovore prijavljenih preko 400 udeležencev, več kot 250 individualnih poslovnih razgovorov je že potrjenih. Zdi se da bo Palača Srbije (bivša gradba Zveznega izvršnega sveta) pokala po šivih. Delegacijo slovenskih podjetij s področja digitalizacije, krožnega gospodarstva, turizma ter drugih povezanih dejavnosti organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter Javna agencija Spirit Slovenia. Pokrovitelj delegacije je NLB.

Arhiv: Zlata priznanja za odlične pekovske izdelke

Ljubljana, 24. januar 2019 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je danes podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic.

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS: TOP 3 aktualne napovedi

Izpod peresa glavnega ekonomista GZS: TOP 3 aktualne napovedi

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.