Mediji

Arhiv: Slovenija bo Švica, ko …

Ko se športnik pobere iz krize in ponovno osvaja medalje, smo Slovenci navdušeni. Športnika spoštujemo, saj je za doseganje vrhunskosti veliko žrtvoval.

Akademija gradbenih investicij pri GZS, danes, 13. septembra 2018 odprla svoja vrata

“Ponosni smo, da je Akademija gradbenih investicij pri GZS, danes, 13. septembra 2018 odprla svoja vrata”, je svoj nagovor ob prvi izvedbi začel direktor Združenja za svetovalni inženiring pri GZS in vodja Programskega sveta akademije mag. Slovenko Henigman ter izpostavil, da je Akademija odgovor na izgubo kompetenc po dolgotrajni krizi in zaostanku širšega gradbenega sektorja pri produktivnosti. Pa ne samo v Sloveniji tudi po svetu ima gradbeni sektor pred seboj velike izzive.

Arhiv: Za večjo konkurenčnost gospodarstva

Slovenska podjetja so trenutno v dobri kondiciji, vendar lahko nova vlada z nerazumnimi obremenitvami slovensko gospodarstvo hitro zaduši, so opozorili.

Arhiv: UO GZS o koalicijski pogodbi

Na današnji seji Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so člani UO razpravljali o makroekonomski sliki koalicijske pogodbe. Izrazili so zaskrbljenost nad nekaterimi rešitvami, ki jih predvideva, saj so te oblikovane na predpostavki nadaljevanja podobno visoke gospodarske rasti, kot jo imamo danes. Na seji so bili imenovani tudi trije strateški sveti GZS.

Arhiv: Koalicijska pogodba: sprejemljiva ali škodljiva za gospodarsko rast?

Ko analiziramo koalicijsko pogodbo, ugotavljamo, da je zelo načelna, ko gre za predloge, kako izboljšati slovensko poslovno okolje in zelo konkretna, ko gre za predloge višjega socialnega standarda, ki bo zahteval dodatne davčne zajeme, je poudaril predsednik GZS Boštjan Gorjup na torkovi novinarski konferenci. Svoje stališče so predstavili tudi predsedniki OZS, ZDS, in ZDOPS ter predsednica TZS.

Arhiv: Kompetentni kadri in aplikativni projekti za večjo konkurenčnost slovenskega agroživilstva

Gornja Radgona, 29. avgust 2018 – V okviru sejemskega programa GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) na sejmu AGRA so se srečali partnerji projekta KOC HRANA in SRIP HRANA. Zaključki obeh srečanj so spodbudni za prihodnje generacije mladih, ki vstopajo v strokovno izobraževanje in s tem na trg dela. Sodelovanje na skupnih razvojno-raziskovalnih projektih pa je ključnega pomena za učinkovito poznavanje obstoječe infrastrukture in izkoristek le-te v smeri povečanja inovacijskega potenciala znotraj kmetijskih in živilskih podjetij.

Arhiv: Prašičerejci podpisali dogovor o sodelovanju

Arhiv: Prašičerejci podpisali dogovor o sodelovanju

Gornja Radgona, 29. avgust – Na 56. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA so predstavniki GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije in Zadružne zveze Slovenije podpisali dogovor o sodelovanju na področju prašičereje.

Gospodarska zbornica Slovenije protestira

Spodnje protestno pismo generalne direktorice GZS mag. Sonje Šmuc v zvezi z včerajšnjo izjavo Luke Mesca smo posredovali tudi Državnemu zboru RS in koalicijskim strankam.

Arhiv: Pred podpisom koalicijske pogodbe je čas za matematiko

Pred podpisom koalicijske pogodbe od političnih strank bodoče vlade pričakujemo jasne izračune, kaj posamezni predvideni ukrepi pomenijo za vzdržnost javnih financ, gospodarstvo, zaposlene in državljane. Marsikateri ukrep ima namreč ne samo drage finančne učinke, temveč tudi druge negativne posledice.

Arhiv: INOVACIJE: Znani vsi kandidati za nacionalna priznanja GZS za inovacije

Samo še pet tednov je do Dneva inovativnosti, ko bo GZS tradicionalno, tokrat že 16-ič, podelila priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni. Vsi kandidati, ki se potegujejo za ta prestižna priznanja, so že znani. Dan inovativnosti bo 26. septembra v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.