Novice


8. strateška konferenca elektrodistribucije

Vljudno vabljeni na osmo Strateško konferenco elektrodistribucije Slovenije 2024 z naslovom Distribucija za okoljsko trajnost in tehnološki razvoj. Rdeča nit letošnjih razprav bo pot do zelene energetske preobrazbe distribucij z vpogledom v aktualne evropske trajnostne in razvojne trende.

MGTŠ: Gospodarstvu letos na voljo preko 512 milijonov evrov povratnih sredstev

Slovenska izvozna in razvojna banka (SID banka) in Slovenski podjetniški sklad (SPS) bosta v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom do konca leta omogočila preko 512 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih finančnih instrumentov za tehnološki razvoj, kapitalsko utrjevanje, likvidnost in omilitev kriznih okoliščin.

Izšla je marčevska številka revije Glas gospodarstva

Svetovni projekti na področju BigScience imajo tudi slovenski pridih. Z Rokom Šabjanom, soustanoviteljem podjetja Cosylab, smo se med drugim pogovarjali o priložnostih za slovenska visokotehnološka podjetja. Marčevski Glas gospodarstva prinaša veliko uporabnih informacij, nasvetnih člankov in aktualnih vsebin, med drugim o učinkih načrtovane reforme obračunavanja omrežnin za podjetja. Na pragu pomladi in nove turistične sezone izpostavljamo turistično-gostinsko panogo. O njenih ključnih izzivih je tekla beseda v pogovoru s Fedjo Pobegajlom, direktorjem Turistično gostinske zbornice Slovenije. Potepali smo se po Savinjsko-šaleški regiji in v pogovoru z Rokom Plankljem, direktorjem Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice, preverili, kako zbornica prispeva h krepitvi gospodarstva v regiji, kako so podjetja našla odgovore na izzive, ki sta jih prinesli energetska kriza in vodna ujma ter o razvojnih vidikih regije. Vabljeni k branju tudi na spletu!

Še 10 dni do zaključka razpisa GZS SPGZ ZA INOVACIJE 2024!

Spoštovane podjetnice in podjetniki, spoštovane inovatorke in inovatorji - še 10 dni imate čas, da se prijavite na razpis za najboljše inovacije severnoprimorske regije 2024. Izkoristite priložnost in se prijavite.

Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskem štipendiranju za šolsko leto 2024/2025

Posoški razvojni center je objavil Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskem štipendiranju za šolsko leto 2024/2025. Javni poziv je namenjen zbiranju in objavi potreb delodajalcev po kadrovskih štipendijah v šolskem/študijskem letu 2024/2025 s ciljem informiranja dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja in jih usmeriti k vpisu na izobraževalne programe, ki so skladni s poklicnimi potrebami gospodarstva v regiji.

Delodajalce vabimo k sodelovanju na Sejmu zaposlitvenih priložnosti

Napovedujemo vseslovenski zaposlitveni karierni dogodek, ki ga organizira Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje v četrtek, 9. maja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Poimenovali so ga Sejem zaposlitvenih priložnosti. Delodajalce vabimo, da izpolnite in oddate spletno prijavnico za sodelovanje na enem največjih zaposlitvenih dogodkov pri nas.

Arhiviranje kadrovskih dokumentov in izzivi pri vzpostavitvi digitalnih personalnih map

Vabimo vas na online izobraževanje Arhiviranje kadrovskih dokumentov in izzivi pri vzpostavitvi digitalnih personalnih map, ki bo 11. aprila 2024 ob 9.00 on line.

Vabimo vas na poslovno konferenco kmetijskih in živilskih podjetji zahodne kohezijske regije

Vabimo vas na poslovno konferenco kmetijskih in živilskih podjetji zahodne kohezijske regije, v petek 4. aprila s pričetkom ob 10.00 uri na lokaciji Hotela dvorec Convent Adrias v Ankaranu, Jadranska cesta 25, Ankaran. Osrednja tema dogodka bo namenjena trajnosti in inovacijam v agroživilskem sistemu ter aktivnostim, ki jih Zbornica kmetijskih in živilskih podjetji, regionalne gospodarske zbornice in regionalne razvojne agencije ponujajo podjetjem.

MediaGZS - Informacije na dlani

Gospodarska zbornica Slovenije uporablja različne komunikacijske kanale, da svoje člane in širšo javnost obvešča o svoji dejavnosti, stališčih in dogodkih. Na novi multimedijski platformi MediaGZS smo združili vse te kanale in uporabniku omogočili lažji pregled in hitrejši dostop. Vabljeni k ogledu.

Skupaj gradimo trajnost

Trajnostno poslovanje ni več izbira, je naša nuja in priložnost, je naš boljši jutri. Pred vrati gospodarstva so velike zakonodajne spremembe in zahteve Evropske Unije povezane s trajnostjo.

Arhivi