Novice


Arhiv: Investiranje in poslovanje v Srbiji - prijave bodo odprte v kratkem

V sodelovanju s Srbskim poslovnim klubom Slovenija in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organiziramo tradicionalno poslovno-informativno srečanje na temo priložnosti in pogojev za poslovno investiranje slovenskih podjetij v izbranih srbskih mestih in občinah.

Arhiv: GOSPODARSKA DELEGACIJA LOGISTOV IN PREVOZNIKOV V SRBIJO - prijave bodo odprte v kratkem

Poslovna delegacija slovenskih logistov, transporterjev in špediterjev, vezanih na 10. koridor (10. TEN -T). Osrednji poslovni dogodek je Poslovna konferenca slovenske in srbske logistika za potrebe srbskega gospodarstva in tržišča.

Arhiv: 5. Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva

Glede na izjemen pomen vpetosti slovenskega gospodarstva v mednarodne tokove tudi letos organiziramo nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, tokrat že peto po vrsti. V središče pozornosti postavljamo »Greenovated in Slovenia«, saj želimo poudariti pomen zelenih in inovativnih prebojnih rešitev, ki jih ustvarjajo naša podjetja za višje pozicioniranje na tujih trgih.

Arhiv: Vodik – ključni element prehoda v brezogljično družbo

V torek je v Vipovžah v Goriških Brdih poteka mednarodna konferenca HYDROGEN ECOSYSTEM NORTH ADRIATIC 2023. Udeleženci so bili enotni, da je vodikova tehnologija vse bolj prepoznana kot ena izmed ključnih tehnologij na poti do ogljično nevtralne družbe. GZS je tudi na tem področju povezovalni člen gospodarstva.

Arhiv: SRIPi so pomemben instrument konkurenčnosti Slovenije

Strateška razvojno inovacijska partnerstva so izjemno učinkovit inštrument za povezovanje na področju raziskav, razvoja in inovacij ter prispevajo k nadaljnjemu razvoju in dvigu dodane vrednosti slovenskega gospodarstva, so se strinjali udeleženci današnjega povezovalnega dogodka »SRIP-i in gospodarska konkurenčnost Slovenije«.

Arhiv: NE rebalansu proračuna, ki je v škodo gospodarstva

GZS je skupaj še s petimi gospodarskimi združenji, člani Ekonomsko socialnega sveta, izrazila nasprotovanje rebalansu proračuna, ki gre v škodo gospodarstvu. Podpisniki sporočila so izpostavili, da naj masa plač v sektorju država ne presega zastavljenih okvirjev v rebalansu ter da se omeji diskrecijske ukrepe na področju transferjev gospodinjstvom.

Arhiv: Gospodarstvo je hrbtenica Slovenije

»Gospodarstvo potrebuje stabilno in konkurenčno poslovno okolje. Zapleteni postopki, birokratske ovire itd. - vse to otežuje ustanavljanje novih in predvsem ohranjanje poslovanja starih podjetij. Zmanjševanje davčnih bremen, še posebej plač, poenostavitev davčnih postopkov in spodbujanje investicij s pravičnimi davčnimi olajšavam. Tako za investitorje kot tudi za podjetja, ki investicije prejemajo, so ključni ukrepi za izboljšanje poslovnega okolja in konkurenčnosti,« je povedala Marjana Majerič, izvršna direktorice za področje strateškega razvoja in internacionalizacijo na GZS na konferenci Kapitalski trgi 2023, na kateri so razpravljali o investiranju v trajnostni razvoj in financiranje odgovornega lastništva.

Arhiv: Vabilo na MONG na srečanje s poljskimi podjetji - 7.6.2023

Vabimo vas na srečanje na Mestno občino Nova Gorica z veleposlanikom Republike Poljske Nj. EKSC Krzysztof Olendzki ter poljskimi podjetji, ki ponujajo inovativne rešitve na področju varstva okolja – reševanja problematike odvajanja in čiščenja odpadnih voda.

Arhiv: Gospodarstvo in stroka podpirata izgradnjo JEK2

»Energetska kriza, z ekstremnim porastom cen energije, je pokazala uničujoči vpliv uvozne odvisnosti na konkurenčnost gospodarstva in na nacionalno varnost,« je izpostavila generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal na mednarodni konferenci o prehodu v nizkoogljično družbo v organizaciji Inštituta dr. Antona Korošca in Wilfried Martens Centre for European Studies.

Arhiv: ZZZS: Promocija in povezovanje na področju zaposlovanja državljanov Severne Makedonije

Zavod RS za zaposlovanje bo v mesecu juniju organiziral dva dogodka v Severni Makedoniji, na katere vabi naša podjetja s ciljem promocije in povezovanja na področju zaposlovanja državljanov Severne Makedonije.

Arhivi