Novice


Arhiv: Na obisku ruska poslovna delegacija

Ljubljana, 10. marec 2016 - Obisk ruske delegacije iz Vologdske regije v Rusiji so zaznamovali individualni sestanki med ruskimi in slovenskimi podjetji. Z guvernerjem Vologdske regije, g. Oleg-om Kuvshinnikov-om, je pripotovalo 9 ruskih podjetij s področja gozdrastva, lesarstva, kemije, gradbeništva in IT.

Arhiv: Zavarovanje in poplačila terjatev v tujini

Ljubljana - 3. marec 2016, Na današnjem seminarju o zavarovanju in poplačilu terjatev v tujini so specializirane organizacije pregledno in konkretno predstavile svoje storitve in orodja za obvladovanje tega področja poslovanja, tako v fazah pred nastankom kupo-prodajnega razmerja (bonitete), kot tudi možnosti zavarovanja za primer nevarnosti ali dejanskega nastanka neplačila.

Arhiv: Bivše države Sovjetske zveze: Priložnosti na področju energetike, IT, turizma

Ljubljana, 2. marec 2016 – Države bivše Sovjetske zveze so bile fokus naših marčevskih Sredinih GZS mreženjih, kjer so izkušeni sogovorniki delili informacije in izkušnje na omenjenih trgih.

Arhiv: Poslovni obisk sejma WIN Eurasia - Metalworking, Istanbul

Istanbul, 11. - 14. februar 2016 - V sklopu obiskov predstavnikov slovenskih podjetij na zanimivih sejmih v tujini, ki jih kot del svojih internacionalizacijskih aktivnosti izvaja Center za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije, smo v februarju uspešno izvedli poslovni obisk kovinsko predelovalnega sejma WIN Eurasia – Metalworking v Carigradu. Tokratnega obiska v Turčiji so se udeležili predstavniki šestih slovenskih podjetij iz kovinsko-predelovalne in s to panogo povezanih dejavnosti.

Arhiv: Prvo letošnje Sredino GZS mreženje

Ljubljana 3. februar - Nemško govoreči trgi predstavljajo enega izmed pomembnejših poslovnih središč, zato smo ravno prvo letošnje Sredino GZS mreženje namenili le tem. Mreženja se je udeležilo 18 strokovnjakov ter poslovnežev specializiranih za nemški, avstrijski ali švicarski trg in več kot 40 podjetij, ki so skupno opravili preko 200 individualnih razgovorov.

Arhiv: Diplomati na srečanju z gospodarstveniki o priložnostih

Ljubljana, 26. januarja 2016 – Prek 60 veleposlanikov in ekonomskih svetnikov akreditiranih v Sloveniji se je udeležilo današnjega tradicionalnega sprejema na GZS ter razpravljalo s slovenskimi gospodarstveniki o razmerah in priložnostih.

Arhiv: Srečanje slovenskih in ukrajinskih podjetij na daljavo

Četrtek, 28. januar 2016 - Na GZS je potekalo prvo srečanje slovenskih in ukrajinskih podjetij na daljavo. Srečanje je odprl veleposlanik Ukrajine v Sloveniji, Nj. Eksc. Mykhailo F. Brodovych, ki je pozdravil navzoča podjetja na zbornici ter sogovornike na ukrajinski strani – predstavnike Ukrajinske gospodarske zbornice in poslovneže.

Arhiv: Pod okriljem GZS bogatejši za Slovensko-bangladeški poslovni svet

Nabor poslovnih svetov, ki delujejo pod okriljem GZS, je bogatejši za Slovensko-bangladeški poslovni svet. Osnovni namen je neformalno povezovanje slovenskih gospodarskih subjektov ter fizičnih oseb, ki poslujejo z Bangladešem, oziroma gospodarskimi subjekti z območja Bangladeša.

Arhiv: Okrepitev gospodarskega sodelovanja z iranskim trgom

Ljubljana, 17. december 2015 – Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je potekalo srečanje z namestnikom zunanjega ministra Islamske republike Iran, gospodom dr. Majid Takht Ravanchi – jem.

Arhiv: Poslovno srečanje Forum Agenti v Milanu tudi tokrat uspešno za slovenske udeležence

Konec preteklega tedna je na sejmišču MiCo (Milano Congressi) potekal poslovni dogodek Forum Agenti Milano, katerega se je pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije, javne agencije SPIRIT Slovenija ter Gospodarskega urada RS v Milanu udeležilo 10 slovenskih podjetij.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.