Novice


Arhiv: SLOVAŠKA: JESENSKA POSLOVNA SREČANJA

Septembra in oktobra letos bosta na Slovaškem potekali dve poslovni srečanji. Vabljeni k udeležbi!

Arhiv: UKRAJINA: Poenostavljeni postopki priselitve in zaposlitve tujcev

V Ukrajini spodbujajo tuje investitorje s poenostavitvami postopkov.

Arhiv: Predstavili smo se bavarskim distributerjem hrane in pijač

Na Bavarskem smo obiskali tri distributerje živil za HO-RE-CA ter večje odjemalce.

Arhiv: Napovedujemo: Poslovne priložnosti na Kubi, Havana 26. – 31. oktober 2017

V sodelovanju s Kubansko gospodarsko zbornico bo organizirana poslovna konferenca, poslovni razgovori med podjetji in obisk sejma FIHAV 2017.

Arhiv: Bavarska delegacija s slovenskimi podjetji o digitalizaciji gospodarstva

Ministrski predsednik Svobodne države Bavarske Horst Seehofer, je bil osrednji gost na okrogli mizi o industriji 4.0 in digitalnem gospodarstvu v Sloveniji in na Bavarskem.

Arhiv: Črnogorski dan na GZS

GZS je obiskala delegacija črnogorskih poslovnežev, ki se zanima za okrepitev poslovnih vezi s Slovenijo.

Arhiv: V A B I L O: povezujemo slovenska in avstrijska podjetja

Spoštovani, v sklopu projekta EXPEDIRE, ki smo ga na GZS začeli 1. aprila 2017, nudimo podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem pri njihovih prvih korakih na tuji trg, prav tako pa tistim, ki so le-te že osvojili in iščejo nove potencialne partnerje. Če želite izkoristiti to priložnost, vas vljudno vabimo k sodelovanju.

Arhiv: Slovensko-indijski poslovni forum na GZS 30. maja 2017

V okviru Slovensko-indijskega poslovnega foruma, ki ga je 30. maja 2017 pripravila GZS v partnerstvu z agencijo SPIRIT Slovenija, se je zvrstilo 42 poslovnih srečanj med podjetniki obeh držav. Udeleženci so se strinjali, da posel delajo ljudje, da so tovrstni obiski pomembni za krepitev razpoznavnosti poslovnih priložnosti v obeh državah ter da je tehnično dovršene produkte, storitve in rešitve potrebno znati uspešno prodajati, kar je še posebej zahtevno v Indiji.

Arhiv: Francija - Obvezne okoljske vinjete Crit'Air za vozila v Parizu

7. maja 2017 je bil v francoskem uradnem listu objavljen dekret, s katerim je bilo določeno, da se od 1.7.2017 uvedejo globe za lastnike vozil brez okoljske vinjete Crit'Air. Doslej je zaračunavanje glob bilo predvideno, a se ni izvajalo, z omenjenim dekretom bodo mestne oblasti lahko zaračunavale globe v višini 68 EUR.

Arhiv: Na Forum Agenti Roma so se predstavila slovenska podjetja

V okviru poslovnih dogodkov, ki pod imenom Forum Agenti potekajo dvakrat na leto v sosednji državi, so se tokratnega med 25. in 27. majem 2017, na sejmišču v Rimu, udeležili predstavniki desetih slovenskih podjetij.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.