Novice


Arhiv: ŠVICARJI SO BILI NAVDUŠENI NAD SLOVENIJO

Pod okriljem Gospodarske zbornica Thurgau, ki deluje v istoimenskem švicarskem kantonu, smo 23. in 24. marca 2017 gostili štiri švicarska podjetja ter predstavnika njihove zbornice. Na njihovo željo je program obiska vključeval poslovna srečanja na sedežih večjih slovenskih podjetij ter Slovensko – švicarsko poslovno srečanje s predstavitvijo obeh poslovnih okolij ter individualnimi srečanji na GZS.

Arhiv: Nova zunanjetrgovinska šola CPU

Osvežite znanja na področju internacionalizacije.

Arhiv: Želite vstopiti na albanski trg?

Na GZS smo v sredo, 8. marca 2017, v sodelovanju z Agencijo SPIRIT, Veleposlaništvom Republike Albanije in albansko Investicijsko agencijo AIDA organizirali poslovni dogodek »Kako poslovati z Albanijo« Dogodek je pritegnil veliko zanimanje slovenskih izvoznikov in storitvenih podjetij, saj Albanija s 40 milijoni evrov medsebojne blagovne menjave še kar vztraja na slovenskem zunanjetrgovinskem zemljevidu. Zanimanje je seveda vzbudil tudi napovedan obisk 14 albanskih podjetij, ki jih zanima poslovanje s Slovenijo, ki pa se je iz neznanih razlogov in brez predhodnega obvestila realiziral v prihodu le enega podjetja.

Arhiv: INACRAFT 2017

Gospodarski oddelek indonezijskega veleposlaništva obvešča, da bo med 26. in 30. aprilom 2017 potekal 19. Džakarta mednarodni obrtni sejem (INACRAFT 2017) v kongresnem centru v Džakarti (JCC), Indonezija.

Arhiv: Sprejem ob praznovanju kitajskega Novega leta

Tako kot vsako leto, je tudi letos Trgovinska pisarna Hong Konga v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije organizirala sprejem ob vstopu v Kitajsko novo leto, ki letos poteka v znamenju petelina.

Arhiv: S tehnologijo na Filipine, Indonezijo in Mjanmar

Seminar na temo poslovanja z državami ASEANa smo 15. februarja 2017, v partnerstvu z evropskimi poslovnimi centri iz Manile, Jakarte in Mjanmara izvedli na GZS, z namenom predstavitve poslovnih priložnosti na Filipinih, Indoneziji ter Mjanmaru.

Arhiv: Spremembe glede napotitve delavcev v Francijo

Enotna spletna stran SIPSI za elektronsko prijavo vseh napotenih delavcev v Francijo.

Arhiv: Možnost sodelovanja podjetij v okviru mednarodnega projekta Ready2Go

Možnost sodelovanja slovenskih malih in srednje velikih podjetij pri vstopu na izbrane tuje trge v okviru mednarodnega projekta Ready2Go.

Arhiv: NAPOTITEV DELAVCEV NA DELO V ITALIJO – NOVE OBVEZNOSTI ZA SLOVENSKA PODJETJA

Novosti je veliko, kazni so visoke, pri tem pa ostaja še veliko odprtih vprašanj glede nove italijanske zakonodaje.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.