Novice


Arhiv: Ukrajinski gospodarstveniki s slovenskimi na GZS o novih poslovnih priložnostih

Ljubljana, 23. maja 2017 – Prek 70 slovenskih in ukrajinskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega foruma, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in MGRT

Arhiv: Gruzija in njene poslovne priložnosti

Tbilisi, 18. in 19. maja 2017 – 7 slovenskih podjetij se je udeležilo slovensko - gruzijskega poslovnega foruma in številnih sestankov s tamkajšnjimi vladnimi predstavniki ter mestnimi oblastmi.

Arhiv: JESENSKE DELEGACIJE

Arhiv: Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v sodelovanju s agencijo SPIRIT danes objavilo javni razpis »Sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v obdobju med 1.1.2017 in 31.5.2017«. Vrednost razpisa je 400.000 EUR. Upravičeni prejemniki sredstev so pravne osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo v Republiki Sloveniji ali fizične osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo v Republiki Sloveniji in, ki prvič vstopajo na tuji trg ali pa širijo in diverzificirajo poslovanje na tujem trgu.

Arhiv: "Beograd na GZS": odprte investicijske priložnosti za slovenska podjetja

24. aprila 2017 je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju s Srbsko-slovenskim poslovnim klubom, Slovenija (SSPK) in mestom Beograd organizirala dogodek "Beograd na GZS". Prek 40 slovenskih gospodarstvenikov se je udeležilo predstavitve priložnosti in možnosti za sodelovanje slovenskih podjetij v projektu »Beograd na vodi« in ostalih beograjskih projektih.

Arhiv: S 1. aprilom 2017 smo na GZS zagnali nov projekt EXPEDIRE

Pet partnerjev iz Slovenije in Avstrije je zagnalo projekt Expedire, v okviru katerega nameravamo v prvi fazi projekta oblikovati bazen okoli 300 malih in srednjih podjetij, ki jih bomo podrobno analizirali in tudi povprašali, kakšne težave imajo oziroma kaj jim je doslej še preprečevalo izvozno aktivnost. Nato bomo z mreženji in izobraževanji, ki jih bodo izvajali na obeh straneh meje in tudi prek interneta, skušali spodbuditi 50 novih podjetij k izvozu ter pripomoči k nastanku 10 novih poslovnih partnerstev.

Arhiv: S projektom IRIC na nemško in angleško govoreče trge

V okviru projekta IRIC, katerega partner je tudi GZS, vabimo vsa podjetja, ki jih zanima poslovanje z nemško in angleško govorečimi trgi. Temeljni cilj projekta je povečati število internacionaliziranih MSP na čezmejnem območju, kjer se bo nudila pomoč 20 podjetjem pri njihovi internacionalizaciji na omenjenih trgih.

Arhiv: Obisk poslovne delegacije iz RUSKE FEDERACIJE – ORLOVSKA REGIJA

5. aprila 2017 je Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter s pokrajinsko vlado Orlovske pokrajine iz Rusije organizirala slovensko-ruski poslovni forum. Udeležilo se ga je 75 predstavnikov slovenskih in ruskih podjetij ter predstavnikov institucij.

Arhiv: E-NOVIČKE št. 1

Projekt je osredotočen na podporo razvoja konkurenčnih produktov in njihovo internacionalizacijo, saj mednarodne aktivnosti krepijo rast, izboljšujejo konkurenčnost in podpirajo dolgoročen obstoj MSP.

Arhiv: Gospodarska delegacija v Kanado, 20. do 24. junij 2017

Gospodarska delegacija bo potekala v okviru obiska podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca v Torontu, Montrealu in Ottawi.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.