Novice


Arhiv: Tradicionalni sprejem veleposlanikov in ekonomskih svetnikov

Ljubljana, 31. januarja 2017 – Preko 50 veleposlanikov in ekonomskih svetnikov akreditiranih v Sloveniji se je udeležilo današnjega tradicionalnega sprejema na GZS ter razpravljalo s slovenskimi gospodarstveniki o razmerah in priložnostih.

Arhiv: Seznam sejmov na Hrvaškem v letu 2017

Objavljamo seznam sejmov na Hrvaškem v letu 2017. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Seznam sejmov v Bosni in Hercegovini 2017

Objavljamo seznam sejmov v Bosni in Hercegovini v letu 2017. Vljudno vabljeni!

Arhiv: EXPO 2020

Vezano na svetovno razstavo EXPO 2020, ki bo med 20. oktobrom 2020 in 10. aprilom 2021 potekala v Dubaju, ZAE, vam v nadaljevanju posredujemo splošne informacije o možnostih sodelovanja pri pripravi in izvedbi razstave.

Arhiv: Preiskava zaradi izteka protidampinške in izravnalne dajatve na uvoz solarnih panelov s kitajskim poreklom

Od decembra 2015 sta v teku preiskavi zaradi izteka protidampinške oz. izravnalne dajatve na uvoz fotonapetostnih modulov iz kristalnega silicija in njihovih ključnih sestavnih delov (tj. celic) s poreklom iz Kitajske.

Arhiv: Nova pravila opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji po 1. 1. 2017

Arhiv: Nova pravila opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji po 1. 1. 2017

Ključne novosti, ki jih prinaša nov avstrijski Zakon o preprečevanju dampinga pri plačah in socialnih prispevkih v primeru čezmejnega poslovanja je predstavil pravni strokovnjak, dr. Serajnik

Arhiv: V Indijo povezani in s precejšnjo mero potrpežljivosti

Iz praktičnih izkušenj sodelujočih na delavnici »Kako do uspešnega poslovnega modela in nastopa v Indiji«, ki smo jo 12. januarja 2017 organizirali na GZS, je bilo iz ust sodelujočih največkrat slišati besedo potrpežljivost ter nadalje, da so velike poslovne priložnosti za slovenska podjetja dosegljive ob tehnološko in cenovno prirejeni ponudbi za potrebe indijskih kupcev ter nadalje v partnerstvu z v lokalne mreže dobro vpetim in zaupanja vrednim, poslovnim partnerjem in sočasni zavezi lastnikov slovenskih podjetij, da imajo projekti v Indiji svoje mesto v strateških poslovnih planih podjetij.

Arhiv: Brezplačni obiski tajvanskih sejmov v letu 2017

Organizatorja specializiranih tajvanskih sejmov, Urad za zunanjo trgovino in Svet za razvoj zunanje trgovine, nudita neposredne finančne vzpodbude za obiske določenih sejmov.

Arhiv: Krepitev aktivnosti vezanih na vietnamski trg

Arhiv: Krepitev aktivnosti vezanih na vietnamski trg

Ljubljana, 8. december 2016 - V seriji letošnjih dogodkov Poslovni stiki na GZS, je Center za mednarodno poslovanje pri GZS, 8. decembra 2016 v Ljubljani, izvedla dogodek na temo Vietnama, v okviru katerega so vietnamski sogovorniki na kratko predstavili perspektivo vietnamskega trga z vidika bodočega prostotrgovinskega sporazuma ter poslovne priložnosti globalno aktualnega procesa digitalizacije gospodarstva v okviru industrije 4.0.

Arhiv: Vabilo za posredovanje interesa za vstop v dobaviteljsko mrežo trgovin OBI v 11 evropskih državah

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s poljskim podjetjem Emil Lux in ob podpori Veleposlaništva RS na Poljskem, vabi zainteresirana slovenska podjetja k posredovanju interesa za udeležbo na individualnih sestankih s strateškim nabavnikom varšavskega podjetja Emil LUX GmbH, ki je del skupine OBI. Dogodek bomo organizirali v Ljubljani, predvidoma v prvi polovici leta 2017 (natančen datum bo določen naknadno).

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.