Mediji

Arhiv: Podeljene Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2015

Arhiv: Podeljene Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2015

GZS je danes že 48. podelila Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. Nagrajencev je 7, prihajajo pa iz 5 slovenskih regij in 5 dejavnosti.

Arhiv: Gradbena zakonodaja: zbiranje podpisov podjetij

Predsednika vlade pozivamo, da ustavi nerazumen proces spreminjanja gradbene zakonodaje in ga vrne v okvire celotne gradbene stroke in gospodarstva. Poziv predsedniku že sopodpisujejo gradbena in inženiring podjetja.

Arhiv: Sprejem ob kitajskem novem letu

Arhiv: Sprejem ob kitajskem novem letu

Predstavništvo Ekonomskega in trgovinskega urada Hong Konga iz Berlina in GZS sta tudi letos pripravila že tradicionalni sprejem ob kitajskem novem letu. Letošnje leto je leto opice, ki je za Kitajce simbol energije, inteligence in kreativnosti.

Arhiv: UO GZS z zunanjim ministrom o aktualnem političnem dogajanju

Ljubljana, 16. februar 2016 – Zavarovanje EU na zunanjih mejah sicer ne bo rešilo begunskega problema, lahko pa prispeva k ohranitvi in okrepitvi EU, je povedal predsednik GZS Marjan Mačkošek na današnji seji Upravnega odbora GZS. Na seji so člani UO GZS z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem razpravljali o aktualnih političnih razmerah znotraj EU in odzivu Slovenije na vpliv begunske krize.

Arhiv: Peki po zlata priznanja na GZS

Arhiv: Peki po zlata priznanja na GZS

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije je podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic.

Arhiv: Napovedana sprememba zakona o medijih bo drastično podražila poslovanje radijskim programom

Ljubljana, 27. januar 2016 - Združenje radiodifuznih medijev, ki deluje v okviru Medijske zbornice pri Gospodarski zbornici Slovenije, ostro nasprotuje Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih. Že nekaj časa opozarjamo, da je medijska panoga, še posebno pa radijski in televizijski programi sredi globoke krize, ki se še zaostruje in otežuje delovanje medijev, zlasti z čedalje bolj rigorozno zakonodajo.

Arhiv: Diplomati na srečanju z gospodarstveniki o priložnostih

Ljubljana, 26. januarja 2016 – Prek 60 veleposlanikov in ekonomskih svetnikov akreditiranih v Sloveniji se je udeležilo današnjega tradicionalnega sprejema na GZS ter razpravljalo s slovenskimi gospodarstveniki o razmerah in priložnostih.

Arhiv: Slovenska in madžarska podjetja o poslovnih priložnostih

Ljubljana, 22. januarja 2016 – »Krepite obrambo zunanjih meja EU v dobro nadaljnjemu prostemu pretoku ter podiranju ograj in drugih omejitev znotraj EU«, je na današnjem slovensko-madžarskem poslovnem forumu politiko pozval generalni direktor GZS, Samo Hribar Milič. GZS je na dogodku, ki se ga je udeležilo prek 300 gospodarstvenikov, z Nacionalno gospodarsko hišo Madžarske podpisala sporazum o sodelovanju. Udeležence sta nagovorila tudi premiera dr. Miro Cerar in Viktor Orbán.

Arhiv:  Prek 300 slovenskih in madžarskih gospodarstvenikov na forumu o poslovnih priložnostih

Arhiv: Prek 300 slovenskih in madžarskih gospodarstvenikov na forumu o poslovnih priložnostih

Ljubljana, 22. januarja 2016 – Prek 300 gospodarstvenikov se je v petek udeležilo slovensko - madžarskega poslovnega foruma, usmerjenega v spodbujanje in krepitev poslovnega sodelovanja med državama.

Arhiv: Ura teče naprej, Slovenija pa bolj kot ne spi!

Na novinarski konferenci 18. januarja so predstavniki GZS in gospodarstva spregovorili o pričakovanjih glede odzivov ministrstev na predloge iz Manifesta industrijske politike, ključnih področjih sprememb ter drugih aktualnih gospodarskih tematikah.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.