Mediji

Arhiv: Znani letošnji najboljši računovodski servisi

Zbornica računovodskih servisov (ZRS) pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je v okviru svojega 17. Kongresa izvajalcev računovodski storitev osmič podelila nagrade Naj računovodski servis. Nagrado Naj računovodski servis leta 2015 so prejeli računovodski servisi Karmen d.o.o. iz Lukovice v kategoriji Mali, Replika d.o.o. iz Ljubljane v kategoriji Srednji in Unija računovodska hiša d.d. iz Brezovice pri Ljubljani v kategoriji Veliki.

Arhiv: 17. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Med 8. in 9. oktobrom v Laškem poteka 17. Kongres izvajalcev računovodskih storitev v organizaciji Zbornice računovodskih servisov (ZRS), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.

Arhiv: Ustanovljena INICIATIVA ZA MODERNIZACIJO ŽELEZNIŠKE INFRASTRUKTURE V R. SLOVENIJI

Iniciativa za modernizacijo železniške infrastrukture v Republiki Sloveniji je v zvezi z najbolj perečo problematiko železniške infrastrukture, potrebe po izgradnji II. tira Koper – Divača sprejela naslednja sklepa:

Arhiv: ECOTROPHELIA EUROPE

Evropsko tekmovanje za študente s področja inovacij v živilstvu. Za naziv najboljše inovacije v živilstvu 2015 se bo potegovalo 16 evropskih držav!

Arhiv: Energetski koncept Slovenije predstavlja izzive in priložnosti za gospodarstvo

Slovensko gospodarstvo potrebuje cenovno optimalno preskrbo z energijo, da lahko ohrani konkurenčnost na globalnem trgu. To so izpostavili udeleženci današnje konference Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), ki je novo energetsko strategijo osvetlila z zornega kota gospodarstva. Poudarili so še, da je treba v energetski politiki upoštevati dolgoročni razvoj Slovenije in njenih državljanov. Gospodarstvo je zainteresirano za konkreten in obvezujoč dokument, ki bo trajen in ne bo podrejen dnevnim potrebam politike.

Arhiv: Sektorska delegacija pohištvenikov in oblikovalcev na EXPO Milano

Delegacija 25 predstavnikov iz pohištvenih podjetij, oblikovalcev ter organizacij 7. oktobra odhaja na tridnevno poslovno-strokovno delegacijo na EXPO Milano 2015.

Arhiv: Protest upravnega odbora GZS

Protest Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije Vladi Republike Slovenije zaradi načrtovanih novih obremenitev gospodarstva in hkrati kršenja zavez in obljub s strani tako Vlade Republike Slovenije kot tudi sindikatov.

Arhiv: Še vedno polno infrastrukturnih neznank

Arhiv: Proizvajalci brezalkoholnih pijač predstavili zaveze sektorja na področju prehrane in zdravja

Radenci, 17. september 2015 – 11 podjetij iz sektorja proizvodnje brezalkoholnih pijač se je včeraj podpisalo na listino s 5 zavezami, s katerimi želijo opozoriti na svojo pro-aktivnost in pripravljenost na konstruktiven dialog z ostalimi deležniki za doseganje ciljev prehranske politike. Doprinos sektorja k temu bo implementacija zavez. Slavnostni dogodek se je zgodil v prisotnosti 3 ministrov – mag. Dejana Židana (MKGP), ge. Milojke Kolar Celarc (MZ) in dr. Maje Makovec Brenčič (MIZŠ).

Arhiv: Dan inovativnosti 2015: Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji

Brdo pri Kranju, 16. september 2015 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 12 zlatih, 21 srebrnih in 4 bronasta priznanja ter 1 diploma je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo preko 170 inovacij in preko 800 inovatorjev.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.