Novice


Arhiv: EIC ACCELARATOR OPEN 2021

EIC Accelerator je namenjen MSP-jem in Start-upom za spodbujenje njihovih inovacij. Podpira razvoj novih izdelkov, storitev in poslovne modele, ki bi lahko spodbudili gospodarsko rast in oblikovali nove trge ali vplivali na obstoječe v Evropi in po svetu. Podjetja lahko prejmejo od 0,5 mio do 2,5 mio EUR oz. do 70 % sofinanciranje. Upravičeni so stroški raziskovalnih ter razvojnih aktivnosti od stopnje TRL 6 do TRL 9. Na razpis se podjetja lahko prijavijo samostojno. Rok za oddajo vlog je 09. 06. 2021 oziroma 06. 10. 2021.

Arhiv: Slovenske železnice - tovorni promet na poti iskanja skupnih rešitev s podjetji

Slovenske železnice - tovorni promet pod vodstvom mag. Melite Rozman Dacar prihajajo naproti podjetjem, ki se želijo še naprej posluževati železniške povezave za prevoz blaga ob Bohinjski progi in jim povečanje minimalne količine za naročilo vagonov predstavlja problem. Predstavniki SŽ-T so izkazali pripravljenost, da z zainteresiranimi podjetji opravijo individualne pogovore. Na tej osnovi bodo poiskati sprejemljivo rešitev za obe strani, tako za podjetje kot za SŽ-T. Naslednji sestanek je predviden v mesecu juniju.

Arhiv: 1. INOVACIJSKI MEETUP

Inovacijski meetup-i so mesečna, sproščena in z dobro energijo nabita srečanja slovenskih inovatork in inovatorjev. Namenjena so predstavitvam dobrih inovacijskih praks ter izmenjavi mnenj, znanj in konkretnih izkušenj na področju razvoja in inoviranja.

Arhiv: Kako poslovati z Združenimi narodi (ZN)

Agencije ZN so leta 2019 izvedle za skoraj 17 milijard EUR javnih naročil za nabavo blaga in storitev, vse od farmacevtskih izdelkov, medicinskih pripomočkov, storitev na področju IKT, prevozov, dobav vozil, energetike, oskrbe s pitno vodo, ravnanja z odpadnimi vodami do prehrambenih proizvodov.

Arhiv: Promocija slovenskih izvoznikov na kitajskem trgu

Tako kot že v preteklih letih, bo tudi letos med 8. in 11. junijem potekal velik sejemski dogodek z imenom CHINA – CEEC EXPO & INTERNATIONAL CONSUMER GOODS FAIR, ki je namenjen promociji in ustvarjanju novih priložnosti gospodarsko trgovinskega sodelovanja med LR Kitajsko in državami Vzhodne in Centralne Evrope. Gospodarska zbornica Slovenije, v sodelovanju s partnersko institucijo CECZ ( Central European Trade and Logistics Cooperation Zone) iz Budimpešte ter organizatorji sejma iz mesta Ningbo vabijo slovenska podjetja, da se udeležijo brezplačne promocije v obliki razstave izdelkov in promocijskih materialov na skupni slovenski nacionalni stojnici na sejemskem dogodku.

Arhiv: SelectUSA 2021 Investment Summit

Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in Gospodarska Zbornica Slovenije vas vljudno vabita, da se udeležite največjega poslovnega dogodka letos v ZDA, ki bo pod naslovom SelectUSA Investment Summit potekal od 7. do 11. junija 2021.

Arhiv: Sodelovanje s CERN – od jabolk do turbin

Za milijon in pol evrov poslov lahko slovenska podjetja sklenejo v okviru pridruženega članstva v CERN. Pridruženo članstvo Slovenije v CERN omogoča slovenskim podjetjem sodelovanje na CERN-ovih javnih razpisih. Ti so pripravljeni za zelo različna področja, zato lahko na njih sodelujejo tako visokotehnološka podjetja kot ponudniki osnovnih življenjskih potrebščin. Več možnosti za sodelovanje imajo sicer podjetja, ki ponujajo inovativne izdelke ali rešitve, to pa tako ali tako velja za vse razvite trge z močno konkurenco.

Arhiv: Četrtkova izvozna svetovanja, 1. april 2021

Člane GZS vljudno vabimo na individualna izvozna svetovanja, ki jih za vas pripravljajo sodelavci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP). Svetovanja potekajo v obliki 30 minutnega spletnega individualnega pogovora o izvoznih usmeritvah, izzivih ter pogojih poslovanja na izbranih izvoznih trgih. V tokratnem Četrtkovem izvoznem svetovanju, ki bo 1.aprila 2021, med 9. in 12. uro, so vam svetovalci na voljo za trge/organizacije Podsaharska Afrika, Slovaška in Zahodni Balkan.

Arhiv: 1na1 z novim ekonomskim svetovalcem v Rusiji

Vljudno vabljeni na 15-minutna bilateralna srečanja z novim ekonomskim svetovalcem na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Moskvi. Bilateralna srečanja bodo potekala na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana dne 31.3.2021.

Arhiv: Podaljšanje roka za oddajo poročil in davčnih obračunov do 30. aprila 2021

Vlada je na dopisni seji dne 17. marca 2021 soglašala s predlogom amandmajev k noveli Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022. S predlogom amandmajev se med drugim podaljšujejo roki za oddajo poročil in davčnih obračunov do 30. aprila 2021.

Arhivi