Mediji

So to samo prazne besede in obljube…..

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) smo bili prijetno presenečeni, ko smo v petek zvečer poslušali predsednika Vlade RS, gospoda Mira Cerarja. Njegove besede so bile pravi balzam na rane, ki smo jih dobili v zadnjih mesecih prepričevanja, da je redefinicija minimalne plače za gospodarstvo nesprejemljiva, saj je neposredna grožnja številnim delovnim mestom v dejavnostih z nizko dodano vrednostjo.

GZS o proračunu: To je tvegana ekonomska politika!

Vlada RS naj zagotovi pogoje, da bo več zaposlenih v gospodarstvu, tudi mladih. Ne pa da napoveduje še več zaposlenih in še večjo maso plač v javnem sektorju.

Prevozniki brez jasnih informacij ujeti v zastojih

Prevozniki nas urno opozarjajo na vse večje zastoje in dolge čakalne dobe na številnih mejnih prehodih Slovenije, Hrvaške in Srbije, pa tudi na nemško - avstrijskih mejah. Nekateri slovenski tovornjaki stojijo v zastojih že 23 ur, kar ogroža ne le pravočasno dobavo blaga, temveč povzroča tudi vse več nevšečnosti prizadetim voznikom.

Arhiv: Slavnostni podpis zavez industrije brezalkoholnih pijač na področju prehrane

Radenci, 16. september 2015 – 11 podjetij iz sektorja proizvodnje brezalkoholnih pijač se je podpisalo na listino s 5 zavezami, s katerimi želijo opozoriti na svojo pro-aktivnost in pripravljenost na konstruktiven dialog z ostalimi deležniki za doseganje ciljev prehranske politike. Doprinos sektorja k temu bo implementacija zavez. Slavnostni dogodek se je zgodil v prisotnosti 3 ministrov – mag. Dejana Židana (MKGP), ge. Milojke Kolar Celarc (MZ) in dr. Maje Makovec Brenčič (MIZŠ).

Arhiv: Proizvajalci brezalkoholnih pijač predstavili zaveze sektorja na področju prehrane in zdravja

Radenci, 17. september 2015 – 11 podjetij iz sektorja proizvodnje brezalkoholnih pijač se je včeraj podpisalo na listino s 5 zavezami, s katerimi želijo opozoriti na svojo pro-aktivnost in pripravljenost na konstruktiven dialog z ostalimi deležniki za doseganje ciljev prehranske politike. Doprinos sektorja k temu bo implementacija zavez. Slavnostni dogodek se je zgodil v prisotnosti 3 ministrov – mag. Dejana Židana (MKGP), ge. Milojke Kolar Celarc (MZ) in dr. Maje Makovec Brenčič (MIZŠ).

Arhiv: Dan inovativnosti 2015: Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji

Brdo pri Kranju, 16. september 2015 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 12 zlatih, 21 srebrnih in 4 bronasta priznanja ter 1 diploma je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo preko 170 inovacij in preko 800 inovatorjev.

Arhiv: Gospodarstvo in delavci so skupaj ujetniki pogajanj Vlade RS in sindikatov javnega sektorja

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) smo presenečeni nad današnjo novico, da je Stranka modernega centra navkljub jasnim signalom iz gospodarstva odločno »za« redefinicijo minimalne plače, v zameno pa napoveduje določene ukrepe za izboljšanje konkurenčnosti.

Arhiv: Gospodarska rast v višini 3 % odpira Pandorino skrinjico

Lanskoletna realna gospodarska rast je bila nad našimi pričakovanji. To nas sicer navdaja z optimizmom, vendar se je treba zavedati, da je v prvi vrsti posledica izvoznih aktivnosti in visoke rasti črpanja evropskih sredstev za namene obnove lokalne infrastrukture. Zato moramo biti v prihodnje zmerni in racionalni pri javni porabi, saj bo zgolj sprostitev zavez po ZUJF prinesla dodatne obremenitve proračuna. Slovenija mora ohraniti oba ključna cilja: postopno zmanjševanje javnega dolga in zagon gospodarstva preko davčnih in administrativnih razbremenitev.

Arhiv: Delodajalci na mednarodni konferenci o stroških in fleksibilnosti dela

Ljubljana, 26. avgusta 2015 – Na današnjem 2. Dnevu delodajalcev, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), so udeleženci razpravljali zlasti o znižanju stroškov dela, prožnosti pri zaposlovanju in odpuščanju ter ukrepih v smeri stimulacije dela. V okviru konference je bila slavnostno podpisana Iniciativa za zdrava delovna mesta, ki predstavlja strateško in načelno zavezo podjetij za promocijo zdravja na delovnem mestu.

Arhiv: Upravniki o zakonu o odpustu dolgov

Na GZS-Zbornici za poslovanje z nepremičninami so se danes sestali člani Združenja upravnikov nepremičnin (ZUN) in razpravljali o Zakonu o pogojih za izvedbo ukrepa odpusta dolgov (ZPIUOD), ki je stopil v veljavo 1. avgusta letos. Člani ZUN so z vsebino zakona dobro seznanjeni, saj so že v fazi priprave zakona sodelovali s pristojnim Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Akcijo Vlade RS za ublažitev socialnih stisk nekaterih državljanov in družin pozdravljajo. Nekateri člani ZUN so že sklenili sporazum o izvedbi odpusta dolgov z ministrstvom, drugi se o tem še odločajo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.