Mediji

Arhiv: Znani letošnji najboljši računovodski servisi

Zbornica računovodskih servisov (ZRS) pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je v okviru svojega 17. Kongresa izvajalcev računovodski storitev osmič podelila nagrade Naj računovodski servis. Nagrado Naj računovodski servis leta 2015 so prejeli računovodski servisi Karmen d.o.o. iz Lukovice v kategoriji Mali, Replika d.o.o. iz Ljubljane v kategoriji Srednji in Unija računovodska hiša d.d. iz Brezovice pri Ljubljani v kategoriji Veliki.

Arhiv: 17. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Med 8. in 9. oktobrom v Laškem poteka 17. Kongres izvajalcev računovodskih storitev v organizaciji Zbornice računovodskih servisov (ZRS), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.

Arhiv: Ustanovljena INICIATIVA ZA MODERNIZACIJO ŽELEZNIŠKE INFRASTRUKTURE V R. SLOVENIJI

Iniciativa za modernizacijo železniške infrastrukture v Republiki Sloveniji je v zvezi z najbolj perečo problematiko železniške infrastrukture, potrebe po izgradnji II. tira Koper – Divača sprejela naslednja sklepa:

Slovenija nujno potrebuje zlato investicijsko pravilo

Vlada v predlogu proračuna 2016–2017 predvideva znižanje investicijskih sredstev kar za 283 milijonov evrov, kar je 30% manj kot letos! Posledice za gradbeništvo, inženiring in povezane dejavnosti bodo hude. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) zato predlaga uvedbo zlatega pravila vlaganj v prometno infrastrukturo.

Arhiv: ECOTROPHELIA EUROPE

Evropsko tekmovanje za študente s področja inovacij v živilstvu. Za naziv najboljše inovacije v živilstvu 2015 se bo potegovalo 16 evropskih držav!

Arhiv: Energetski koncept Slovenije predstavlja izzive in priložnosti za gospodarstvo

Slovensko gospodarstvo potrebuje cenovno optimalno preskrbo z energijo, da lahko ohrani konkurenčnost na globalnem trgu. To so izpostavili udeleženci današnje konference Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), ki je novo energetsko strategijo osvetlila z zornega kota gospodarstva. Poudarili so še, da je treba v energetski politiki upoštevati dolgoročni razvoj Slovenije in njenih državljanov. Gospodarstvo je zainteresirano za konkreten in obvezujoč dokument, ki bo trajen in ne bo podrejen dnevnim potrebam politike.

Za koga dela Vlada? Za delavce ali zase?

Delavec, ki prejema minimalno plačo, bo ob upoštevanju redefinicije minimalne plače in ob predpostavki, da tretjino delovnega časa opravi v času, ko mu pripada 50% dodatek, prejel 59,27 evrov več kot doslej. Država pa bo od njegovega dela pobrala 90,57 evrov več.

Arhiv: Sektorska delegacija pohištvenikov in oblikovalcev na EXPO Milano

Delegacija 25 predstavnikov iz pohištvenih podjetij, oblikovalcev ter organizacij 7. oktobra odhaja na tridnevno poslovno-strokovno delegacijo na EXPO Milano 2015.

Arhiv: Protest upravnega odbora GZS

Protest Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije Vladi Republike Slovenije zaradi načrtovanih novih obremenitev gospodarstva in hkrati kršenja zavez in obljub s strani tako Vlade Republike Slovenije kot tudi sindikatov.

Arhiv: Še vedno polno infrastrukturnih neznank

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.