Mediji

Arhiv: Podeljena priznanja za najboljše inovacije v Primorsko-notranjski regiji 2014-2015

Območna zbornica Postojna je danes podelila priznanja za najboljše inovacije v regiji.

Arhiv: Doslej 5 regionalnih podelitev priznanj za najboljše inovacije – Slovenija bogatejša za 27 zlatih regionalnih priznanj

V celjski, posavski, gorenjski, savinjsko-šaleški ter koroški regiji so območne in regionalne gospodarske zbornice že proglasile najboljše inovacije in inovatorje za leto 2014-2015 ter jim podelile priznanja.

Arhiv: Veliko zanimanje za slovenske proizvode na Nacionalnem dnevu trgovskih agentov v Parizu

Na včerajšnjem Nacionalnem dnevu trgovskih agentov, ki se ga je udeležilo prek 450 agentov iz cele Francije, je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z veleposlaništvom RS v Parizu, zastopala sedem slovenskih podjetij.

Arhiv: Člani GZS, ki opravljate obrtno dejavnost, pozor!

Nekateri člani GZS v teh dneh s strani Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) prejemate račune za plačilo prispevka za izvajanje Kolektivne pogodbe za podjetništvo in obrt v višini 2 evrov na zaposlenega delavca pri posameznem delodajalcu, ki opravlja obrtno dejavnost.

Arhiv: Okoljski dan gospodarstva: Slovensko gospodarstvo v stičišču ukrepov podnebnih sprememb

Ljubljana, 4. junija 2015 – Da bi na globalni ravni preprečili negativne posledice rastočih emisij v zrak in s tem povezanega segrevanja ozemlja, tečejo na globalni ravni prizadevanja, da se dvig temperature ohrani pod 2 °C v primerjavi s predindustrijsko dobo. O tem, na kakšen način to doseči in kaj to pomeni za gospodarstvo, je razpravljalo okoli 80 udeležencev na današnjem Okoljskem dnevu gospodarstva v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Arhiv: Samo Hribar Milič imenovan za generalnega direktorja GZS

Na današnji seji Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so člani z ministrom za finance razpravljali o trenutnih razmerah v Sloveniji, vezano na proračun, davke in reforme. Za generalnega direktorja GZS je bil na seji imenovan mag. Samo Hribar Milič.

Arhiv: Z evropsko komisarko o prihodnosti prometa in prometne infrastrukture

Na današnjem srečanju z evropsko komisarko Violeto Bulc, ki sta ga organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Predstavništvo Evropske komisije v Ljubljani, so udeleženci izmenjali poglede o pričakovanjih, priložnostih in izzivih slovenskega gospodarstva na prometnem in prometno infrastrukturnem področju.

Arhiv: Luka Koper pomembno okno Madžarske v svet

V informacijski tehnologiji, logistiki in agroživilstvu je velik potencial za sodelovanje med slovenskimi in madžarskimi gospodarstveniki, se je strinjalo okoli 50 udeležencev včerajšnjega poslovnega seminarja o poslovanju in priložnostih na madžarskem trgu.

Arhiv: Poslovanje gospodarskih družb v letu 2014

Slovenske gospodarske družbe kot celota so leto 2014 zaključile uspešno, bistveno bolje kot v letu 2013 in najuspešneje v zadnjih šestih letih.

Arhiv: Slovenska podjetja imajo 50 milijonov razlogov za vstop na tajski trg

Predstavniki evropskega združenja EABC (The European ASEAN Business Centre in Thailand) ter slovenskih podjetij so na današnjem poslovnem seminarju na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) slovenskim podjetnikom predstavili Tajsko kot vstopno točko na trge Jugovzhodne Azije.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.