Mediji

Arhiv: Podelitev European Enterprise Promotion Award - Uspeh Slovenije na letošnji podelitvi nagrad EEPA

Včeraj je v okviru SME Assembly v Luksemburgu potekala podelitev prestižnih nagrad najboljših projektov iz 31 držav. Slovenija je na podlagi izbora na nacionalnem nivoju preko Spirit v sodelovanju z MGRT kot nacionalnim predstavnikom nominirala projekt Mestne občine Koper, ki ga je predlagala GZS-Podjetniško trgovska zbornica.

Arhiv: Slovenska poslovna delegacija v Turčiji

20-članska poslovna delegacija v organizaciji Turško-slovenskega poslovnega sveta pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je zaključila obisk v Turčiji. Po uspešno izvedeni poslovni konferenci v organizaciji Istanbulske industrijske zbornice s poudarkom na bilateralnih medsebojnih srečanjih je del delegacije nadaljeval obisk z individualnimi programi.

Arhiv: Srečanje gospodarstvenikov z ameriškim veleposlanikom

Ljubljana, 18. novembra 2015 - Na današnjem srečanju na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je ameriški veleposlanik z gospodarstveniki razpravljal o aktualnih političnih in gospodarskih razmerah v svetu ter poslovnih priložnostih, povezanih s sprejemanjem čezatlantskega trgovinskega in naložbenega sporazuma med EU in ZDA (TTIP).

Arhiv: Slovensko papirništvo si zasluži večji ugled

Danes in jutri na Bledu poteka Mednarodno srečanje slovenskega papirništva, ki se ga udeležuje okoli 250 udeležencev iz devetih držav. Z dogodkom želijo opozoriti, da je papirništvo panoga, ki deluje kot odličen primer krožnega gospodarjenja, in da ima v javnosti po krivici slab ugled. Slovenske papirnice več kot 70 odstotkov svoje proizvodnje izvozijo in to kljub temu, da ustvarjajo v izrazito nespodbudnem gospodarskem okolju, na kar so znova opozorili slovensko vlado.

Arhiv: Dan slovenske hrane - petek, 20. november 2015

Dan slovenske hrane obeležujemo vsak tretji petek v novembru v podporo slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane. Širša javnost se mora zavedati pomena prehranske varnosti, ki si jo zagotavljamo sami s svojo pridelavo in predelavo.

Arhiv: Rusija je in bo strateški partner slovenskega gospodarstva

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je Slovensko-ruski poslovni svet z namenom izmenjave znanja in izkušenj pri soočanju z aktualnimi spremembami v ruskem poslovnem okolju danes organiziral seminar o novih pogojih poslovanja z Rusijo. Skoraj 60 udeležencev je potrdilo dejstvo, da je ruski trg še vedno zanimiv in ključen za slovenska podjetja.

Poziv predsedniku vlade: DAVČNA ANTIREFORMA

Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije in Združenje delodajalcev obrti in podjetništva Slovenije so danes predsednika Vlade RS in finančnega ministra pozvali, da umakneta napovedane davčne ukrepe, ki namesto razbremenitve gospodarstvu vnovič prinašajo nove davčne obremenitve. Zahtevajo, da: - da Vlada RS takoj umakne predloge davčnih sprememb, - da Vlada RS predlaga in do konca leta sprejme nov sveženj davčnih ukrepov, ki bo dejansko razbremenil gospodarstvo.

Arhiv: Slovenska podjetja bodo 26. novembra mladim spet odprla svoja vrata

Poleg osrednjega dogodka še dva spremljevalna dogodka, kjer bodo aktivno sodelovali mladi srednješolci. Glavni namen vseh prireditev je približati manj znane poklice in prispevati k lažji odločitvi za nadaljnje šolanje.

Davčna reforma: »Ukinjanje davčnih olajšav je 'de facto' in 'de iure' v nasprotju s socialnim sporazumom.«

Prepolovitev olajšave za vlaganja v raziskave in razvoj ter olajšave za investiranje, odprava olajšave za zaposlovanje – vlada meni, da to ne bo negativno vplivalo na gospodarstvo. Gospodarstvo meni drugače! Ukinjanje davčnih olajšav je 'de facto' in 'de iure' v nasprotju s socialnim sporazumom, kateremu so se zavezali, pravi generalni direktor GZS, Samo Hribar Milič.

PGZ: Visoke koncesnine za uporabnike geotermije: kazen namesto spodbud

Murska Sobota: 12.11.2015 - Geotermija po sprejetju uredb o visokih koncesninah ni več konkurenčna prednost Pomurja – Če ne bo posluha s strani države, se pričakujejo odpuščanja in propad podjetij.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.