Mediji

»V Sloveniji se splača trošiti, ne pa vlagati v nova delovna mesta!«

Tako »davčno reformo«, ki jo je včeraj objavilo ministrstvo za finance, ocenjuje generalni direktor GZS Samo Hribar Milič. Ukrepi ne pomenijo prave davčne reforme, še manj nekaj, kar bi gospodarstvo lahko pozdravilo. Predvsem pa nikakor ne odtehtajo zagotovil, ki jih je vlada dajala glede razbremenitve gospodarstva.

Arhiv: Evropska komisarka Cecilia Malmström na GZS o prostotrgovinskem in naložbenem sporazumu med EU in ZDA

Predstavniki gospodarstva in druge zainteresirane javnosti so se danes na GZS sestali z evropsko komisarko za trgovino Cecilio Malmström. Udeleženci dogodka, ki ga je organiziralo Predstavništvo EK v Sloveniji, so razpravljali o priložnostih, ki jih prinaša čezatlantski trgovinski in naložbeni sporazum med EU in ZDA (TTIP) in izpostavili svoje pomisleke.

Predsednik GZS: Težav z javnimi financami očitno ni več

»Če si Vlada RS lahko privošči za 148 milijonov evrov višjo maso plač v javnem sektorju, potem ni prav nikakršnega dvoma, da ima dovolj manevrskega prostora tudi za znatno razbremenitev gospodarstva in s tem večine aktivnega prebivalstva v Sloveniji.«

O zdravstvu: Aktivno prebivalstvo je že sedaj preveč obremenjeno!

Gospodarstvo in vsi zaposleni v njem v zdravstveno in druge javne blagajne prispevajo preveč, da bi še naprej lahko molčali. Ne pristajamo več na nikakršne dodatne obremenitve delodajalcev, pa tudi ne na dodatne obremenitve zavarovancev iz vrst delovno aktivne populacije, ki danes plačujejo največ.

Arhiv: Dve gospodarski delegaciji v naslednjem tednu na poslovni obisk v Vietnam

17-članska transportno-logistična delegacija bo med 8. in 13. novembrom obiskala Ho Chi Minh ter Jakarto, 16-članska gospodarska delegacija pa 12. in 13. novembra Hanoj.

Arhiv: Obisk poslovne delegacije Balkantürksíad iz Burse

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes gostila poslovno delegacij članov združenja Balkantürksíad iz turškega mesta Burse. Srečanja so se udeležili predvsem predstavniki avtomobilske, strojne, tekstilne, živilske industrije in gradbeništva. Člani delegacije so bili tako trgovci kot industrialci ter potencialni investitorji.

Arhiv: Bližnji trgi – jutri se napoveduje zanimivo mreženje na GZS

Ljubljana, 3. november 2015 – Blizu 70 udeležencev bo jutri sodelovalo na Sredinem mreženju na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) s področja bližnjih trgov radia 500 km. Napovedanih je več kot 230 individualnih srečanj.

Arhiv: Novi zakon o javnem naročanju še ni jamstvo za boljšo prakso

Arhiv: Novi zakon o javnem naročanju še ni jamstvo za boljšo prakso

Cilj novega zakona ne sme biti samo kupovati po najnižji ceni, temveč da javni naročniki dobijo največ za davkoplačevalski denar. Člani GZS zahtevajo, da se za posamezna področja oblikujejo določeni standardi in se javnim naročnikom zagotovi dodatna usposabljanja za pripravo javnih naročil.

Arhiv: Dan za podjetne ob 10. obletnici državnega poslovnega portala e-Vem – tudi na GZS

Ljubljana, 29. oktobra 2015 - Ob 10. obletnici delovanja e-Vem, državnega portala za podjetja in podjetnike Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarsko zbornico Slovenijo (GZS), SPIRIT, OZS, AJPES, FURS, ZRSZ in ZZZS, upravnimi enotami in drugimi točkami Vem v prvem tednu novembra na določenih točkah Vem v desetih večjih mestih po Sloveniji pripravlja posebne dneve za podjetne. V ponedeljek, 2. novembra, bo potekal dan za podjetne na GZS.

Arhiv: Sektor proizvodnje pijač v Sloveniji opozoril na številne dosežke in hkrati izzive

Ljubljana, 21. oktober 2015 – 1. Konferenca industrije pijač je minila v znamenju predstavitve in razprave o prehranskih, okoljskih in ekonomskih temah. Ugledni domači predavatelji so postregli z novostmi iz zakonodaje, številnimi podatki o poslovanju sektorja, gostja iz tujine pa je predstavila glavne izzive in aktivnosti evropske industrije brezalkoholnih pijač.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.