Novice


Arhiv: Tibor Šimonka bo na čelu GZS tudi v novem 4-letnem mandatu

29. maja bo nov 4-letni mandat predsednika GZS nastopil dosedanji predsednik GZS Tibor Šimonka. Člani skupščine GZS so mu namreč na konstitutivni seji novega mandata, ki je bila 18. maja 2023, na tajnem glasovanju namenili 61 od 94 oddanih glasov. Skupščino GZS bo vodil Hugo Bosio, v novem mandatu bodo v Nadzornem svetu GZS Janez Bijol (Bijol d.o.o.), David Bratož (Krka d.d.), Marko Cvetko (Cinkarna Celje d.d.), Matjaž Čemažar (Domel Holding) in Danica Kos.

Arhiv: Povezovalni dogodek SRIP-ov: SRIP-i in gospodarska konkurenčnost Slovenije

Povezovalni dogodek SRIP.

Arhiv: Vabilo na strokovno srečanje »MANJ IZGUB in ODPADA v VERIGI PRESKRBE S HRANO«

Vljudno vabljeni na strokovni B2B dogodek, ki prispeva k strateškemu razvoju gostinstva v regiji in hkrati doseganju ciljev ZN na področju trajnosti do leta 2030.

Arhiv: Izgubljamo več kot milijardo dodane vrednosti in 200 milijonov davkov

Če ne bomo z ukrepi zaščitili našega gospodarstva, bomo na letnem nivoju izgubili več kot milijardo dodane vrednosti in 200 milijonov evrov davkov, je bila ključna ugotovitev današnje okrogle mize, na kateri so gospodarstveniki ponovno opozorili na nekonkurenčnost slovenskega gospodarstva na globalnem trgu. Med razlogi so izpostavili previsoke cene električne energije in zahtevali primerljive ukrepe soočanja z energetsko krizo kot v drugih državah EU.

Arhiv: KOLESJE - poklicev in naravnih elementov

Vabljeni ste na zaključni del dogodka s podelitvijo priznanj iz natečaja Master Mojster. Gre za projekt, v katerem sodelujejo 3 slovenske šole Šolski center Rogaška Slatina, Šolski center Škofja Loka – Srednja šola za strojništvo in Srednja šola za lesarstvo. Skupaj je vključenih 60 učencev iz steklarske, kovinarske in lesarske smeri.

Arhiv: Prvi Festival duševnega zdravja v Slovenije

Delodajalci namenjajo vse več pozornosti preprečevanje psihosocialnih tveganj na delovnem mestu. 18. maja 2023 od 10. do 19. ure bona Gospodarskem razstavišču prvi Festival duševnega zdravja v Sloveniji. Na prireditvi bodo potekala predavanja in delavnice z različnih področij krepitve in ohranjanja duševnega zdravja, Poleg 10 vsebinsko različnih predavanj in 13 delavnic (za pridobitev različnih veščin) bo na prireditvi še 40 stojnic, na katerih bodo obiskovalci lahko spoznali različne programe in aktivnosti, ki jih izvajajo nevladne organizacije s tega področja in so lahko v pomoč kadrovskim strokovnjakom pri iskanju pomoči za zaposlene.

Arhiv: QUO VADIS, 3. RAZVOJNA OS? - RETROSPEKTIVA PROJEKTA 2004-2023

Kje smo po dvajsetih letih od prve uvrstitve načrtovanja in gradnje 3. razvojne osi v strateške dokumente države? Kaj se dogaja z realizacijo projekta na severnem, sredinskem in južnem delu bodoče štiripasovne hitre ceste? Zakaj se projekt pri svojem načrtovanju spotika že dve desetletji, glede na to, da so na poteku trase od Dravograda do Metlike sprejeti samo štirje državni prostorski načrti, kar predstavlja slabo polovico celotne dolžine trase? Kje so razlogi za neučinkovito delovanje vseh pristojnih, ki so odgovorni za načrtovanje in realizacijo projekta? … Posvet v Državnem svetu je namenjen iskanju odgovorov na ta vprašanja. Za udeležbo na dogodku je obvezna elektronska prijava do 18. maja 2023 do 10. ure. Število prijav je omejeno. Vsi ostali zainteresirani si bodo dogodek lahko ogledali v živo na www.ds-rs.si, posnetek bo dostopen tudi na spletni strani Državnega sveta.

Arhiv: Znana kandidata za predsednika GZS

Konec maja poteče mandat dosedanjemu predsedniku Gospodarske zbornice Slovenije Tiborju Šimonki. Po Pravilniku o volitvah organov GZS sta bili v roku vloženi dve kandidaturi za novega predsednika GZS. Kandidata sta Tibor Šimonka, SIJ - Slovenska industrija jekla, d.d. in mag. Robert Ljoljo, Lek d.d. Predstavila se bosta na sredini konstitutivni seji nove Skupščine GZS.

Arhiv: Športne igre zaposlenih 2023

Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju z regijskimi pisarnami OKS-ZŠZ tudi v letu 2023 organizira Športne igre zaposlenih. Letos je predvidenih 10 prireditev, ki se bodo odvijale od maja do septembra v različnih krajih po Sloveniji. V Novo Gorico vas vabimo v soboto, 27. maja 2023.

Javni razpis za sofinanciranje prestrukturiranja daljinskih sistemov na OVE za obdobje 2023 do 2025 (NOO – DO OVE 2023)

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je v okviru Mehanizma za okrevanje in odpornost objavilo javni razpis, katerega predmet je dodelitev nepovratnih sredstev za sofinanciranje projektov vgradnje generatorjev toplote, ki uporabljajo OVE, in sicer kotlov na lesno biomaso (KNLB), toplotnih črpalk (TČ) in sončnih sprejemnikov za proizvodnjo toplote (SS), ter izgradnjo postrojenj za soproizvodnjo toplote in električne energije (SPTE) iz OVE (npr. lesna biomasa)v obstoječih sistemih daljinskega ogrevanja.

Arhivi