Novice


Arhiv: Ustanovitev Slovensko - Azerbajdžanskega poslovnega sveta

Ljubljana, 10. marec 2016 - V prostorih Cankarjevega doma je potekala ustanovna seja Slovensko-azerbajdžanskega poslovnega sveta. Seje so se udeležila tako vodilna podjetja, ki aktivno poslujejo z Azerbajdžanom, kot tudi tisti, ki na azerbajdžanski trg šele vstopajo. Ustanovni člani sveta so tako postala naslednja podjetja: Cetis, d.d., Duol, d.o.o., FMC Group, Iskratel d.o.o., Riko d.o.o., skupina Roto ter Tjafun Liv d.o.o.. Seje se je udeležil tudi veleposlanik Azerbajdžana na Dunaju, gospod Galib Israfilov, in s tem podprl ustanovitev Slovensko-azerbajdžanskega poslovnega sveta.

Arhiv: Sporazum TTIP - za ali proti?

Ljubljana, 14. marec 2016 - Gospodarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo sta skupaj organizirala konferenco z naslovom »Kaj bo sporazum TTIP prinesel slovenskemu gospodarstvu«, katere so se udeležili predstavniki slovenskih podjetij, državnih institucij, akademske sfere, pa tudi nekateri predstavniki nevladnih institucij, ki spremljajo potek pogajanj Transatlantskega trgovinskega in investicijskega partnerskega sporazuma. Debata je bila izredno zanimiva, povzetek katere pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Arhiv: Hrvaško podjetje išče dobavitelje hrane, pijač in potrošnega materiala

Hrvaško podjetje LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. išče preko javnega poziva dobavitelje hrane, pijač in potrošnega materiala za svoje hotele na Hrvaškem in v Sloveniji.

Arhiv: Pod okriljem GZS bogatejši za Slovensko-bangladeški poslovni svet

Nabor poslovnih svetov, ki delujejo pod okriljem GZS, je bogatejši za Slovensko-bangladeški poslovni svet. Osnovni namen je neformalno povezovanje slovenskih gospodarskih subjektov ter fizičnih oseb, ki poslujejo z Bangladešem, oziroma gospodarskimi subjekti z območja Bangladeša.

Arhiv: Možnosti vstopa slovenskih agroživilskih podjetij na trg Južne Koreje

Z željo, da bi predstavili nekatere možnosti, ki jih evropskim izvoznikom ponuja trg Južne Koreje, vas vabimo na informativni sestanek, ki bo potekal na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani, v torek 8. decembra ob 10.00 v dvorani Poslovna oaza (7. nadstropje). Vljudno vabljeni!

Arhiv: 9. mednarodni sejem gospodarstva Mostar

Od 12. do 16. aprila 2016 bo v Mostarju potekal 19. mednarodni sejem gospodarstva Mostar. Gre za mednarodni sejem s poudarkom na regionalnem gospodarskem sodelovanju.

Arhiv: Slovak Matchmaking Fair 2015

Slovaška investicijska in trgovinska razvojna agencija SARIO že tradicionalno organizira poslovno srečanje "Slovak Matchmaking Fair 2015", ki bo potekalo 10. novembra 2015 v Bratislavi.

Arhiv: Slovensko beloruski poslovni forum v Mariboru

V Mariboru bo od 23. do 25. septembra 2015 potekal Slovensko beloruski poslovni forum.

Arhiv: II. Mednarodni gospodarski forum v Moskvi

Rusko veleposlaništvo v Ljubljani v imenu Finančne Univerze v Moskvi vabi na mednarodni gospodarski forum z naslovom In Search of the Missing Growth, ki bo 24. in 25. novembra v Moskvi.

Arhiv: Poslovni dogodek v sklopu sejma EKOBIS v BiH

V Bihaću, glavnem mestu Unsko sanskega kantona, se bo med 10. in 13. septembrom 2015 odvijal 13. Mednarodni sejem EKOBIS. Gre za največji gospodarski sejem v tem območju BiH, ki ga organizira Gospodarska zbornica Unsko sanskega kantona (USK) ob podpori Vanjskotrgovinske zbornice BiH.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.