Novice


Arhiv: Ali znamo vsi poslovati z Nemčijo?

Arhiv: Ali znamo vsi poslovati z Nemčijo?

Ljubljana, 12. april 2016 - Na GZS je svoje ugotovitve o razlikah v poslovnih navadah Slovencev in Nemcev predstavil Rudolf Mauderer, lastnik in direktor podjetja ruma-consult.

Arhiv: Uspešen slovensko - ruski poslovni forum v Jekaterinburgu

Arhiv: Uspešen slovensko - ruski poslovni forum v Jekaterinburgu

Jekaterinburg, 7. april – 6. aprila 2016, se je v Jekaterinburgu v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in Gospodarske zbornice Jekaterinburg odvijal poslovni forum slovenskih in ruskih podjetij. Delegacija 11-ih slovenskih podjetij se je predstavila 55 ruskim podjetjem preko vnaprej organiziranimi individualnimi poslovnimi razgovori.

Arhiv: Nove možnosti poslovanja na azijskem trgu s pomočjo Sredinih GZS mreženj

Ljubljana, 6. april 2016 – Aprilsko Sredino GZS mreženje smo ovekovečili z državami Azije. Kitajska, Japonska, Indonezija, Bangladeš in še mnogo drugih, je bilo zastopanih na mreženju, katerega je prisostvovalo približno 40 udeležencev.

Arhiv: Konferenca: Izkušnje organov za ugotavljanje skladnosti (priglašenih organov) v EU in Sloveniji

Slovenski institut za kakovost in meroslovje vas vljudno vabi na mednarodno konferenco Izkušnje organov za ugotavljanje skladnosti (priglašenih organov) v EU in Sloveniji, ki bo potekala 19. aprila 2016 na Zavodu za gradbeništvo (ZAG). Večina slovenskih podjetij je izvozno usmerjenih ter želi svoje proizvode prodajati tudi na tujih trgih. Za uspešno prodajo je potrebno dosledno upoštevati veljavne tehnične predpise posameznih držav. Eden zanimivejših trgov, ki se ponaša s svojo specifično tehnično zakonodajo, je gotovo ruski. Pridobili boste informacije, ki so ključne pri zagotavljanju in vzpostavljanju pogojev za prost pretok blaga znotraj celotne novo nastajajoče Evrazijske gospodarske unije.

Arhiv: Slovenska podjetja v Čeljabinsku sestankujejo s 70 ruskimi podjetji

Čeljabinsk, 4. april 2016 – Obisk slovenskih podjetij v Rusiji, v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije, se je začel v regiji Čeljabinsk, kjer potekajo v naprej pripravljeni individualni sestanki med ruskimi in slovenskimi podjetji.

Arhiv: B2B srečanja z indijskimi podjetji (Nova Gorica, september 2016)

V septembru 2016, GZS OZ za severno Primorsko načrtuje izvedbo poslovne konference, na kateri bomo predstavili priložnosti, ki jih za naša podjetja ponuja indijski trg.

Arhiv: Črnogorski gospodarstveniki na obisku na GZS

Ljubljana, 17. marca 2016 – Prek 70 slovenskih in črnogorskih gospodarstvenikov iz različnih sektorjev se je udeležilo današnje slovensko - črnogorske poslovne konference. Dogodek, namenjen krepitvi medsebojnega poslovnega sodelovanja in iskanja novih priložnosti, je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Javne agencije SPIRIT in Privredne komoro Crne Gore (PK CG).

Arhiv: Ustanovitev Slovensko - Azerbajdžanskega poslovnega sveta

Ljubljana, 10. marec 2016 - V prostorih Cankarjevega doma je potekala ustanovna seja Slovensko-azerbajdžanskega poslovnega sveta. Seje so se udeležila tako vodilna podjetja, ki aktivno poslujejo z Azerbajdžanom, kot tudi tisti, ki na azerbajdžanski trg šele vstopajo. Ustanovni člani sveta so tako postala naslednja podjetja: Cetis, d.d., Duol, d.o.o., FMC Group, Iskratel d.o.o., Riko d.o.o., skupina Roto ter Tjafun Liv d.o.o.. Seje se je udeležil tudi veleposlanik Azerbajdžana na Dunaju, gospod Galib Israfilov, in s tem podprl ustanovitev Slovensko-azerbajdžanskega poslovnega sveta.

Arhiv: Sporazum TTIP - za ali proti?

Ljubljana, 14. marec 2016 - Gospodarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo sta skupaj organizirala konferenco z naslovom »Kaj bo sporazum TTIP prinesel slovenskemu gospodarstvu«, katere so se udeležili predstavniki slovenskih podjetij, državnih institucij, akademske sfere, pa tudi nekateri predstavniki nevladnih institucij, ki spremljajo potek pogajanj Transatlantskega trgovinskega in investicijskega partnerskega sporazuma. Debata je bila izredno zanimiva, povzetek katere pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Arhiv: Na obisku ruska poslovna delegacija

Ljubljana, 10. marec 2016 - Obisk ruske delegacije iz Vologdske regije v Rusiji so zaznamovali individualni sestanki med ruskimi in slovenskimi podjetji. Z guvernerjem Vologdske regije, g. Oleg-om Kuvshinnikov-om, je pripotovalo 9 ruskih podjetij s področja gozdrastva, lesarstva, kemije, gradbeništva in IT.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.