Novice


Arhiv: Tuje poslovne priložnosti na MOS-u

Slovenski poslovni javnosti se bodo v okviru letošnjega Mednarodnega sejma obrti in podjetništva, ki bo v organizaciji Celjskega sejma d.d. potekal v Celju med 8. in 13. septembrom 2015, med drugim predstavila podjetja iz Kitajske, Srbije, Vojvodine, Hrvaške, Velike Britanije, Tajvana, Indije, Turčije, Madžarske, Brazilije in Italije.

Arhiv: Iščete kontakte s kitajskimi poslovneži?

V sklopu 48. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti bodo v sredo, 9. septembra 2015, med 11. in 14. uro na celjskem sejmišču v dvorani A organizirani individualni poslovni pogovori z okoli 70 kitajskimi podjetji.

Arhiv: Indijska podjetja na celjskem MOS-u

Osemnajst indijskih podjetij s področja IKT, električne opreme, avtomobilskih delov, tekstila in opreme za dom se bo slovenski poslovni javnosti predstavilo v okviru Mednarodnega sejma obrti in podjetništva, ki bo v organizaciji Celjskega sejma potekal v Celju med 8. in 13. septembrom 2015.

Arhiv: Do turističnega vizuma za Indijo preko spleta

Indijska vlada je 27. novembra 2014 za 43 držav uvedla spletni sistem za pridobitev turističnih vizumov ‘e-Tourist visa (e-TV)’ za krajša potovanja v Indijo prek 9 indijskih letališč. Sistem je bil sprva na voljo državljanom iz 77 držav, vendar ga bodo razširili za dodatnih 36 držav, po 15. avgustu 2015 tudi za Slovenijo.

Arhiv: Kitajski in slovenski poslovneži o nadgradnji sodelovanja

Ljubljana, 16. julija 2015 – Na današnji kitajsko – slovenski poslovni konferenci v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Javne agencije Spirit Slovenija so kitajski poslovneži predstavili možnosti za skupno sodelovanje ter prikazali posebno ekonomsko cono Shahe.

Arhiv: Slovensko - slovaški poslovni forum

Veleposlaništvo RS v Bratislavi v sodelovanju z regionalno gospodarsko zbornico Košice in Vzhodno-slovaško investicijsko agencijo pripravlja Slovensko-slovaški poslovni forum Košice. Poslovni forum bo potekal 11. septembra 2015 v prostorih regionalne zbornice SOPK, Bačíkova 5, Košice in bo sestavni del širše akcije, imenovane Slovenski dnevi v Košicah.

Arhiv: Minister Erjavec o poslovanju z Rusijo

Ljubljana, 6. julij 2015 – Na Gospodarski zbornici Slovenije so se danes na tradicionalnem letnem srečanju z ministrom za zunanje zadeve RS Karlom Erjavcem sešli člani Slovensko – ruskega poslovnega sveta. Osrednji poudarek srečanja je bil pregled aktivnosti podjetij, ki sodelujejo z Rusko federacijo ter razprava o trenutnih razmerah na ruskem trgu.

Arhiv: B2B Matchmaking - IKT sejem na Koroškem 2015

Vabljeni na IKT sejem za južno Avstrijo in Alpe Adria regijo, kjer se bo na celovškem sejmišču v okviru projekta EEN 15. oktobra 2015 odvijal t. i. B2B Matchmaking dogodek.

Arhiv: Uspešen obisk slovenskih podjetij v Nemčiji

Ljubljana, 18. junija 2015 – Predstavniki 23 slovenskih podjetij so se danes vrnili s poslovnega obiska na Bavarskem in v Baden-Württembergu, kjer so se srečali s poslovneži 70 nemških podjetij. Gospodarstveniki obeh držav so se udeležili dveh poslovnih konferenc, usmerjenih v nadaljnjo krepitev in nadgradnjo poslovnih odnosov. Slovenski podjetniki so spremljali slovenskega predsednika Boruta Pahorja na uradnem obisku Nemčije.

Arhiv: Vietnam preko Luke Koper v Evropo

Ljubljana, 16. junij 2015 – Na Gospodarski zbornici Slovenije se je danes v spremstvu manjše gospodarske delegacije mudil vietnamski minister za industrijo in trgovino Vu Huy Hoang. S predstavniki slovenskih podjetij so razpravljali o aktualnih poslovnih in investicijskih priložnostih v Vietnamu, poseben poudarek pa je bil namenjen transportu in logistiki.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.