Novice


Arhiv: Poslovno srečanje Forum Agenti v Milanu tudi tokrat uspešno za slovenske udeležence

Konec preteklega tedna je na sejmišču MiCo (Milano Congressi) potekal poslovni dogodek Forum Agenti Milano, katerega se je pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije, javne agencije SPIRIT Slovenija ter Gospodarskega urada RS v Milanu udeležilo 10 slovenskih podjetij.

Arhiv: Opravljanje storitev v Švici

V sredo, 25. novembra 2015 so podjetja imela priložnost poslušati seminar na temo Opravljanje storitev v Švici v organizaciji GZS, na katerem je bila osrednja predavateljica je bila ga. Stephanie Anliker iz švicarskega ministrstva za gospodarska vprašanja, oddelka za Nadzor trga dela. V četrtek, 26. novembra 2015 je bila ta vsebina predstavljena še na Štajerski gospodarski zbornici.

Arhiv: 9. mednarodni sejem gospodarstva Mostar

Od 12. do 16. aprila 2016 bo v Mostarju potekal 19. mednarodni sejem gospodarstva Mostar. Gre za mednarodni sejem s poudarkom na regionalnem gospodarskem sodelovanju.

Arhiv: Slovenska poslovna delegacija v Turčiji

Ljubljana, 19. novembra 2015 - 20-članska poslovna delegacija v organizaciji Turško-slovenskega poslovnega sveta pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je zaključila obisk v Turčiji. Po uspešno izvedeni poslovni konferenci v organizaciji Istanbulske industrijske zbornice s poudarkom na bilateralnih medsebojnih srečanjih je del delegacije nadaljeval obisk z individualnimi programi.

Arhiv: Transportno-logistična delegacija v Ho Chi Minh ter Jakarto

Gospodarska zbornica Slovenije je, s ciljem celovite promocije najkrajše transportne poti do Centralne in Jugo-vzhodne Evrope skozi Luko Koper ter ponudbo konkurenčnih in visokokakovostnih transportno logističnih storitev, v okviru programa za krepitev internacionalizacije slovenskega gospodarstva Go International Slovenia, med 7. in 15. novembrom 2015, organizirala obisk sedemnajst članske transportno logistične delegacije v Ho Chi Minh ter Jakarto.

Arhiv: Rusija je in bo strateški partner slovenskega gospodarstva

Ljubljana, 17. november 2015 - Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je Slovensko-ruski poslovni svet z namenom izmenjave znanja in izkušenj pri soočanju z aktualnimi spremembami v ruskem poslovnem okolju danes organiziral seminar o novih pogojih poslovanja z Rusijo. Skoraj 60 udeležencev je potrdilo dejstvo, da je ruski trg še vedno zanimiv in ključen za slovenska podjetja.

Arhiv: Bližnji trgi še vedno ključni za slovenska podjetja

Ljubljana, 4. november - V sredo, 4. novembra 2015, je potekalo že tretje Sredino mreženje na GZS, ki je tudi tokrat privabilo več kot 60 slovenskih in tujih udeležencev.

Arhiv: Poslovna sektorska delegacija pekovskih podjetij v Emilio Romagno in na EXPO Milano

Ljubljana, 26. oktober 2015 - Delegacija 8 predstavnikov pekovskih podjetij in ostalih povezanih dejavnosti se je udeležila tridnevnega strokovnega obiska regije Emilia Romagna in EXPO Milano 2015. Delegacijo so organizirali Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in SPIRIT Slovenija v sodelovanju z regijo Emilia Romagna in ICE Ljubljana.

Arhiv: Uspešno mreženje s strokovnjaki za Bližnji vzhod

Ljubljana, 7. oktober 2015 – Interes za "Sredina GZS mreženja" se povečuje. Tokrat je bilo prisotnih skoraj 50 udeležencev, ki so imeli priložnost dobiti informacije o poslovanju na Bližnjem vzhodu.

Arhiv: NOVO: Kako uspešno poslovati na Bližnjem vzhodu

Center za mednarodno poslovanje pri GZS je izdal Priročnik Kako uspešno poslovati na Bližnjem vzhodu avtorja Gregorja Umka. Priročnik vsebuje predstavitev poslovnega in investicijskega okolja štirih bližnjevzhodnih držav: Savdske Arabije, Združenih arabskih emiratov, Katarja in Irana.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.