Mediji

Arhiv: Nagrada za poslovno uspešnost bo lahko višja

Odbor DZ RS za finance in monetarno politiko je na včerajšnji seji sprejel amandma koalicijskih strank, s katerim je dopolnjen predlog novele Zakona o dohodnini tako, da bodo podjetja lahko nagrado za poslovno uspešnost (poimenovano tudi 13. plača) zaposlenim izplačevala pod ugodnejšimi davčnimi pogoji, in sicer do višine 100% povprečne plače v RS in ne le do 70%, kot je veljalo doslej (v tej višini je nagrada razbremenjena plačila dohodnine, zaradi česar je neto prejemek višji).

Arhiv: Druga strateška konferenca za trajnostno gradbeništvo

Ljubljana, 24. oktobra 2017 – Prek 120 udeležencev je na današnji drugi strateški konferenci za trajnostno gradbeništvo razpravljalo o prihajajočih izzivih, ki jih nova rast in tehnološki razvoj gradbeništva prinašata za trg dela in podjetja kot tudi v izobraževanju. Med sprejetimi sklepi izpostavljamo nujnost sistematičnega pristopa vlade k odpiranju delovnih mest v gradbeništvu, ustrezno podporo izobraževanju in usposabljanju, dvig socialnih standardov, obvezno spoštovanje smernic za javno naročanje gradenj ter pripravo strategijo razvoja dejavnosti gradbeništva do leta 2030. Dogodek je organizirala Zbornica gradbeništva in IGM pri GZS skupaj z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Arhiv: Predstavniki SRIP-ov, gospodarstva in institucij znanja Vladi RS: Sprejmite pet sklepov za Slovenijo prihodnosti

Med sklepi izpostavljamo dolgoročno napovedovanje potreb po kadrih in kompetencah, ki bo učinkovito podpiralo pravočasno prilagajanje kadrov na razvojne spremembe. Država naj v ta namen vzpostavi pilotni projekt in zagotovi sistemsko financiranje karierne platforme s ciljem zmanjševanja strukturnih neskladij in povečevanja konkurenčnosti podjetij na globalnem trgu. Sklepe je predsednik GZS Boštjan Gorjup ob koncu posveta predal državnemu sekretarju na SVRK Francu Matjažu Zupančiču.

Arhiv: Razbremenimo regres in 13. plačo – v dobro zaposlenih!

13. 10. 2017 je bila skupna novinarska konferenca GZS in ZSSS, na kateri so predstavniki GZS in ZSSS predstavili predlog, ki bi podjetjem omogočil, da v času gospodarske rasti bolje nagradijo zaposlene, ki bi tako bolj participirali pri rezultatih uspešnega poslovanja. S tem bi se dvignila tudi domača poraba, kar bi pozitivno vplivalo na podjetja, ki delujejo predvsem v Sloveniji. Preko višjega DDV bi bil pozitiven tudi učinek na proračun.

Ne raste samo BDP, ampak rastejo tudi plače

Gospodarska zbornica Slovenije ugotavlja, da so plače že lani rasle, rastejo pa tudi letos, in to ne le nominalno, temveč tudi realno.

Arhiv: Zunanjetrgovinska šola odprla vrata

Ljubljana, 4. oktobra 2017 - Med 3. oktobrom in 19. decembrom 2017 pod pokroviteljstvom ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javne agencije SPIRIT in Centra za mednarodno poslovanje Gospodarske zbornice Slovenije na Centru za poslovno usposabljanje (CPU) v Ljubljani organiziramo Zunanjetrgovinsko šolo.

Država ukinja možnost, da državljan opravi več postopkov na enem mestu in ne ščiti državljanov pred prevarami z manipulacijo kilometrskih števcev

Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili, ki deluje v okviru GZS-Podjetniško trgovske zbornice, z zaskrbljenostjo ugotavlja, da država neutemeljeno ukinja registracijske organizacije in ni pripravljena sprejeti učinkovitih, sorazmernih, odvračilnih nediskriminatornih ukrepov, da bi preprečila manipulacije števcev v vozilih. Z neustrezno ureditvijo področja bo državljanom povzročila dodatne poti in nanje prenesla breme goljufov, ki se okoriščajo z manipulacijo kilometrskih števcev v vozilih.

Arhiv: Kulinarično doživetje »Po primorsko« v Ljubljani

Danes, 29. septembra od 12. do 18. ure v Ljubljani diši po primorskih jedeh in vinih. Na Stritarjevi ulici se že tretje leto zapored predstavljajo primorska živilska podjetja in zadruge, ki so se združila pod skupnim imenom PO PRIMORSKO.

Arhiv: Dan inovativnosti 2017: 12 zlatih priznanj in posebno priznanje za mlado podjetje

Brdo pri Kranju, 27. september 2017 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 15. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 12 zlatih, 1 posebno priznanje in 25 srebrnih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 774 inovatorjev. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Za drugi tir, z doping kontrolo

Za drugi tir, z doping kontrolo

V Sloveniji se mnenja o ustreznosti zakona o gradnji drugega tira močno krešejo. Čeprav je med člani naše zbornice kar nekaj pomislekov, posebej med prevozniki, ki bodo dodatno obremenjeni, pa smo se odločili, da aktivno podpremo referendumsko kampanjo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.