Mediji

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v celjski regiji

Regionalna gospodarska zbornica Celje je danes najbolj inovativnim v celjski regiji podelila 2 zlati, 4 srebrna, 4 bronasta priznanja in 2 zahvali za prispevek na področju inovativnosti.

Arhiv: Slovenski in avstrijski gospodarstveniki s predsednikoma obeh držav o krepitvi medsebojnega sodelovanja

Ljubljana, 24. maj 2017 – Prek 150 slovenskih in avstrijskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega poslovnega foruma ob uradnem obisku predsednika Republike Avstrije dr. Alexander Van der Bellen v Sloveniji. Avstrijski predsednik se je ob tej priložnosti vpisal v knjigo častnih gostov Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Dogodek je organizirala GZS v sodelovanju z Agencijo SPIRIT Slovenija ter Advantage Austria.

Arhiv: Ukrajinski gospodarstveniki s slovenskimi na GZS o novih poslovnih priložnostih

Arhiv: Ukrajinski gospodarstveniki s slovenskimi na GZS o novih poslovnih priložnostih

Prek 70 slovenskih in ukrajinskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega foruma, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in MGRT.

Arhiv: POSLOVNA DELEGACIJA POHIŠTVENIKOV V ZDA - New York, 21.-24. maj 2017

Arhiv: POSLOVNA DELEGACIJA POHIŠTVENIKOV V ZDA - New York, 21.-24. maj 2017

V nedeljo, 21. maja, v New York potuje manjša poslovna delegacija slovenskih pohištvenikov in opremljevalcev interjerjev. Poslovno delegacijo organizirata Lesarski grozd Slovenije in Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) ob podpori Direktorata za les na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter Javne agencije SPIRIT.

Arhiv: Trije prednostni ukrepi za digitalizacijo malega gospodarstva

Ljubljana, 16. maj 2017 – Prijaznejši digitalni obrazci, zahtevki in aplikacije, izobraževanje za digitalizacijo in poenotenje standardov so prioritetni ukrepi za hitrejšo digitalizacijo malega gospodarstva. To je izpostavilo prek 200 gospodarstvenikov na današnjem 6. Vrhu malega gospodarstva v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Letos 2,9 % rast, nato nekoliko nižja

Gospodarska rast vse višja. Slovenski potrošnik, trgovec, industrialec in gradbenik še nikoli tako usklajeno optimistični po letu 2008. Po 2,9-odstotni rasti v letu 2017 se bo v naslednjih dveh letih ta ohladila na 2,8 in 2,7 %.

Arhiv: Poslanica 5. tematske konference navdihovanje za branje, 11. 5. 2017

Udeleženci 5. tematske konference »Navdihovanje za branje« Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS se zavedamo, da predstavlja bralna kultura pomemben razvojni potencial in je eden od ključnih elementov ekonomskega uspeha in odločilen pogoj za osebnostno rast.

Arhiv: Novi predsednik GZS postal Boštjan Gorjup

Arhiv: Slovensko gospodarstvo opozarja na negativne posledice sankcij proti Rusiji

Ljubljana, 10. maja 2017 – »Slovenija mora spoštovati svoje mednarodne zaveze do evropskih partnerjev, mora pa opozoriti tudi na neuspešnost uvedenih sankcij proti Ruski federaciji (RF),« je bil jasen generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Samo Hribar Milič. Prek 50 gospodarstvenikov je na današnji okrogli mizi razpravljalo o vplivu sankcij proti Ruski federaciji na evropsko gospodarstvo. Dogodek je v okviru aktivnosti Slovensko - ruskega poslovnega sveta organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Arhiv: Mala DigitAgenda 2017

12 predlogov za hitrejšo in uspešnejšo digitalizacijo malih in srednje velikih podjetij je zajeto v dokumentu, o katerem bodo gospodarstveniki razpravljali 16. maja na Vrhu malega gospodarstva. Vabljeni k posredovanju komentarjev in dodatnih pripomb za digitalizacijo malega gospodarstva.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.