Mediji

Kako umiriti žogo?

Kako umiriti žogo?

Gospodarski odnosi med Slovenijo in Hrvaško so se v zadnjih letih razvijali vzorno. Blagovna menjava, storitve, turizem, prevzemi podjetij in investicije – kot da niso slišali za šume in konflikte na politicni in diplomatski ravni.

Arhiv: »Mej v digitalnem svetu ni. Upajmo si sanjati veliko!« 1. Forum slovenske digitalne koalicije

Slovenija je pred zahtevno nalogo digitalnega preoblikovanja, ki je ključnega pomena za njeno prihodnost. Pomembno je, da se uvrstimo na zemljevid razvoja, ki ga kot osnovno gorivo poganja digitalizacija, je bila iztočnica za srečanje 1. Foruma slovenske digitalne koalicije.

Arhiv: Bavarska delegacija s slovenskimi podjetji o digitalizaciji gospodarstva

Ministrski predsednik Svobodne države Bavarske Horst Seehofer, je bil osrednji gost na okrogli mizi o industriji 4.0 in digitalnem gospodarstvu v Sloveniji in na Bavarskem.

Arhiv: 15. podelitev priznanj podravske regije za inovacije 2017: Štirje zlati inovatorji Podravja v nacionalni izbor

Maribor, 16. junij – Podelitev priznanj podravske regije za inovacije je za Štajersko gospodarsko zbornico tradicionalni dogodek, ki ga z namenom spodbujanja inovativnega razmišljanja in delovanja organizira že vrsto let. V skladu z razpisom je letos v razpisnem roku prispelo 21 inovacij, pri teh inovacijah pa je sodelovalo 62 inovatork in inovatorjev. Vse prispele vloge je pregledala strokovna komisija, ki jo je vodil dr. Marjan Leber, v komisiji pa so bili še Bruno Rumež, Simona Rataj, Antonija Božič Cerar in Mag. Aleksandra Podgornik. Komisija se je odločila, da podeli 5 zlatih, 5 srebrnih in 6 bronastih priznanj ter 5 zahval. Štirje zlati nagrajenci, ki so prejeli največ točk, se bodo uvrstili v nacionalni izbor, ki ga organizira GZS s partnerji: Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javno agencijo Spirit Slovenija. Podelitev priznanj je potekala v dvorani Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede na Pohorskem dvoru.

Kljub gospodarski rasti vse večji zaostanek v produktivnosti

Slovenska gospodarska rast bo na dolgi rok vzdržna le z rastjo produktivnosti, tako v zasebnem kot v javnem sektorju. Po produktivnosti dela na delovno uro dosegamo manj kot 80 % povprečja EU (2015), kar je 3 odstotne točke manj kot pred desetletjem.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v Zasavju

Zagorje ob Savi, 14. junij 2017 – 8 zlatih, 11 srebrnih in 7 bronastih priznanj je danes podelila GZS-Območna zbornica Zasavje najboljšim inovacijam v regiji. Najbolje ocenjene inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 27. septembra.

Arhiv: Turški avtomobilisti na obisku v Sloveniji

Ljubljana, 14. junij 2017 – Preko 50 predstavnikov slovenskih podjetij se je udeležilo današnjega srečanja s turškimi gospodarstveniki iz avtomobilskega sektorja. Dogodek, ki je bil namenjen seznanitvi s poslovnim okoljem ter vzpostavitvi trgovinskih, proizvodnih ali razvojnih partnerstev, je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Agencijo SPIRIT Slovenija, MGRT in ACS (Avtomobilski grozd Slovenije).

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v Primorsko-notranjski regiji

GZS-Območna zbornica Postojna je danes podelila 1 zlato, 1 srebrno in 2 bronasti priznanji najboljšim inovacijam v Primorsko-notranjski regiji. Najbolje ocenjena inovacija bo kandidirala za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 27. septembra.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.