Mediji

Stališče UO Združenja za promet do 2. tira

Upravni odbor Združenja za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije je na svoji redni seji dne 05.03.2017, obravnaval obe predlagani zakonski rešitvi za izgradnjo drugega tira železniške proge Divača - Koper, ki sta bili vloženi v Državni zbor RS.

Smo pred plazom novih plačnih zahtev?

Vladni urad kar za petino bolj optimističen od mednarodnih inštitucij.

Brexit: Funt je najbrž že dosegel dno

Ponovna uvedba carin na uvoženo blago, necarinske ovire, zapletena pravila in postopki, ki bodo povzročali dodatne stroške, … je le nekaj nevarnosti, s katerimi se bodo lahko soočala evropska podjetja pri poslovanju z Otokom po izstopu Združenega kraljestva Velike Britanije in severne Irske (v nadaljevanju Združeno kraljestvo) iz EU.

Arhiv: Aktivna, pametna in povezana mesta

Postojna, 28. marca 2017 – Več kot 100 udeležencev je na 4. mednarodni konferenci MSP razpravljalo o dobrih praksah upravljanja z mestnimi središči. Dogodek je organizirala Podjetniško trgovska zbornica pri GZS, ki je podelila tudi priznanje Pomladni veter.

IMF: nadpovprečne rasti se v Sloveniji zaključujejo

Demografija in počasna rast celotne produktivnosti naj bi omejili našo prihodnjo rast med 1,75 in 2 %. To je le eden od podatkov, ki resno opozarjajo na nujnost hitrejše izvedbe reform tudi po mnenju Analitike GZS.

Arhiv: Gospodarstveniki s predsednikoma Poljske in Slovenije o poslovnih in investicijskih priložnostih

Ljubljana, 27. marca 2017- Prek 130 slovenskih in poljskih gospodarstvenikov se je srečalo na današnjem investicijskem forumu ob priložnosti uradnega obiska predsednika Republike Poljske Andrzeja Dude v Sloveniji. Udeležence sta nagovorila predsednik Borut Pahor in predsednik Andrzej Duda, ki se je vpisal tudi v knjigo častnih gostov GZS. Poslovni dogodek je organiziralo Veleposlaništvo Republike Poljske v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS) in Poljsko-slovenskim poslovnim klubom Triglav-Rysy.

Delovna reforma prinaša dodatne obremenitve za delodajalce

Ljubljana, 27. 3. 2017 – Mini delovna reforma ne prinaša težko pričakovanih sprememb v smeri večje prožnosti na trgu dela, temveč le še dodatno zaostruje pogoje pri zaposlovanju in odpuščanju, so bili na današnji novinarski konferenci soglasni predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Gospodarske zbornice Slovenije in Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije. Predlagane spremembe treh zakonov (Zakon o delovnih razmerjih, Zakon o inšpekciji dela in Zakon o urejanju trga dela) ne zasledujejo ciljev dokumenta »Za dostojno delo«, zato jih ne podpiramo in zahtevamo umik celotnega paketa predlogov zakonov.

Arhiv: Trump:  ni vse črno, kot se sliši

Arhiv: Trump: ni vse črno, kot se sliši

Med retoriko in dejanji ameriškega predsednika zmaguje mnenje, da bo rast zaradi davčne razbremenitve dobra za vse.

Arhiv: V pričakovanju inflacije?

Arhiv: V pričakovanju inflacije?

Slovenija je še vedno življenjsko odvisna od gospodarskega sodelovanja z nekaj državami EU.

Arhiv: 5 zahtev za trajnostno gradbeništvo

Ljubljana, 21. marca2017 – Zlato investicijsko pravilo, ukrepi proti socialnemu dampingu, uveljavitev smernic javnega naročanja v praksi, ustanovitev paritetnega sklada ter obvezna veljavnost Kolektivne pogodbe gradbenih dejavnosti za vsa v Sloveniji delujoča gradbena podjetja so ključne zahteve za zagotovitev trajnostnega gradbeništva, ki jih predstavniki gospodarstva in sindikatov naslavljajo na vlado.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.