Mediji

Tri zahteve gospodarstva ministrici za zdravje

Stanje v zdravstvenem sistemu, razkritja številnih anomalij in podpis sporazuma s sindikatom Fides povzročajo nevarne razmere, tako za zdravstvo, kot tudi realno grožnjo za javne finance v Republiki Sloveniji.

Opozorilo GZS slovenski javnosti: Vlada se igra z usodo javnih financ in konkurenčnostjo gospodarstva

Vlada RS je v zadnjih mesecih sprejela nekaj odločitev, ki jasno kažejo, da ne opravlja vloge dobrega gospodarja javnih blagajn v imenu davkoplačevalcev in da s tem resno poslabšuje poslovno okolje in konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Obenem pa zapostavlja večino zaposlenih v gospodarstvu, ki bodo ob takšni politiki, poleg gospodarstva, najbolj dodatno obremenjeni pri svojih plačah.

Črno zlato vse dražje

Nafta po oceni Analitike GZS v 2017 pri 60 USD. Izvedba Trumpovih volilnih obljub bi lahko to ceno znižala.

Italijanski NO odmeva

Glavna bojazen je, da bi nova vlada zavrnila evro in želela pospešiti svojo gospodarsko rast z uvedbo nove lire, pri čemer ne bi poravnali dolga na evrske obveznice.

Arhiv: UO GZS: 2. januar je populistična poteza

Ponovna uvedba praznika 2. januarja je v povezavi z dogajanji v javnem sektorju neresen, neodgovoren in populističen ukrep, so se strinjali člani UO GZS. S predstavniki Direktorata za kopenski promet so na seji razpravljali tudi o strateških infrastrukturnih projektih. Predlog Plana GZS za leto 2017 pa so predlagali v potrditev skupščini GZS.

Dan D za Italijo je Dan D za evro

Glavna bojazen je, da bi morebitna nova vlada zavrnila evro in želela pospešiti svojo gospodarsko rast z uvedbo nove lire, pri čemer ne bi poravnali dolga na evrske obveznice.

Apel Vladi RS: Ne zavajate ljudstva z bonbončki!

Duh je pobegnil iz steklenice. Predlog o ponovni uvedbi praznika 2. januarja je samo zadnji kamenček v nedržavotvorni in neodgovorni igri, ki jo že mesece spremljamo v slovenski politični areni.

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: vzpostavljena digitalna.si

Posodobitev šolskih programov, velika nacionalna digitalna koalicija ter razvojna podpora države so prednostna splošna priporočila za hitrejšo in uspešnejšo digitalizacijo gospodarstva. To je izpostavilo prek 430 vodilnih predstavnikov gospodarstva na današnjem 11. Vrhu slovenskega gospodarstva, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS). Vzpostavljena je bila tudi Slovenska digitalna koalicija - digitalna.si, ki bo prispevala k večji konkurenčnosti gospodarstva, novim zaposlitvenim možnostim, razvoju socialne in vključujoče družbe ter hitrejšemu digitalnemu preoblikovanju Slovenije.

Arhiv: 11. VRH SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

11. VRH SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA Digitalizacija slovenskega gospodarstva danes od 16.00 do 18.50 ure v Festivalni dvorani na Bledu.

Arhiv: Slovenski papirničarji potrebujejo nova znanja in nove investicije

23. novembra je na Bledu potekla jubilejni, 20. Dan papirništva, ki se ga je udeležilo 280 strokovnjakov iz 15 držav. Generalni direktor GZS Samo Hribar Milič je v uvodnem nagovoru poudaril, da slovenska papirna industrija posluje nadpovprečno dobro, vendar pa so bili ti rezultati stežka pridobljeni. Papirničarji se zavedajo, da potrebujejo nova znanja in nove investicije, s strani zakonodajalcev pa pričakujejo spodbudno konkurenčno okolje.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.