Mediji

Okrepljena konkurenčnost turških izvoznikov

Okrepljena konkurenčnost turških izvoznikov

Šesti poskus vpliva vojske na spremembe v vodstvu v državi neuspešen. Turška lira polovico izgubljene vrednosti že pridobila nazaj.

Ženske želijo graditi družinska podjetja

Ženske želijo graditi družinska podjetja

Žensko podjetništvo ima svoje zakonitosti in posebnosti. Predvsem pa je v porastu.

36 nasvetov iz zakladnice izkušenj

36 nasvetov iz zakladnice izkušenj

Nasveti šestih podjetnic ženskam, ki se šele podajajo na poslovno pot, in drugim, ki so se že pred časom spustile v podjetništvo. Pa tudi podjetnikom.

Vec menedžerk kot doslej, uspešnejša bodo podjetja

Vec menedžerk kot doslej, uspešnejša bodo podjetja

Dalec smo od cilja 40 odstotkov žensk na vodilnih položajih. Ozavešcenost in zavedanje o prednostih po spolu uravnoteženega vodstva vse vecja.

Peter Prevc ne špara jezika

Peter Prevc ne špara jezika

Tako o preizkušanju skakalnih smuci pravi Peter Slatnar, ki je od begunjskega Elana nasledil proizvodnjo. S prvimi rezultati testiranj je zadovoljen, povpraševanja po smuceh je veliko. Kakšen posel so pravzaprav skakalne smuci?

Arhiv: Pohvalili smernice za javno naročanje, opozorili na prevelike apetite v javni porabi

Pohvalili smernice za javno naročanje, opozorili na prevelike apetite v javni porabi UO GZS je na današnji seji z ministrom Koprivnikarjem razpravljal o aktivnostih ministrstva za javno upravo za izboljšanje pogojev poslovanja podjetij, za javno naročanje in boljšo javno upravo. Hkrati predlaga vladi in ministrom nov razmislek in pripravo drugačnega predloga davčnega prestrukturiranja od koalicijsko usklajenega.

Davčna reforma: obremenjuje podjetja, nepravična do zaposlenih v gospodarstvu

Povsem podrobnih informacij o predlogu davčnega prestrukturiranja, ki ga je danes potrdila koalicija, še nimamo. Na podlagi znanih informacij pa smo na GZS razočarani nad usklajenim predlogom koalicije o davčnem prestrukturiranju.

Je strah pred TTIP upravicen ali je le plod mita?

Je strah pred TTIP upravicen ali je le plod mita?

Nevarnosti je pricakovati v slovenski farmaciji, avtomobilski in predelovalni panogi. Priložnosti pa v visoko tehnološki industriji. Kakšen bo vpliv na mala in srednja podjetja?

Ne igrajte se z Luko Koper!

Luka Koper je preveč pomembno podjetje za Slovenijo, da bi se vsak lahko igral z njo. Zato pozivamo Vlado RS, da končno pripravi jasno strategijo in akcijski načrt s ciljem, da se celotna slovenska logistična veriga, z njo tudi Luka Koper, čim hitreje in za čim boljšo ceno posodobi. Ostale akterje v Luki Koper pa, da pri tem razumno, iskreno in odgovorno sodelujejo.

Arhiv: Smernice za javno naročanje arhitekturnih in inženirskih storitev - dobrodošlo orodje za naročnike

Ob določitvi besedila predloga Zakona o javnem naročanju (ZNJ-3) je Vlada naložila Ministrstvu za javno upravo, da skupaj z resornimi ministrstvi do 1. januarja 2017 pripravi smernice za učinkovito javno naročanje na področju gradenj in inženirskih storitev.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.