Mediji

Pasti sprostitve cen naftnih derivatov

Predlog Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, da cene goriv ob avtocestah in hitrih cestah ne bodo več nadzorovane, bo povečal breme gospodarstvu in potrošnikom. Cena 50-litrskega rezervoarja bo lahko ob cestah višja tudi do 7,5 EUR.

Bruselj za razvojni proračun, Ljubljana pa ne

Večji prilivi zaradi stopnje davka od dohodka pravnih oseb pomenijo 3.000 manj delovnih mest. Predlog proračuna za leti 2017 in 2018 lahko ocenimo kot bistveno premalo razvojen, osredotočen na tekočo porabo in javni sektor. Nujno potrebne reforme so žal spet potisnjene v prihodnost, v mandat nove vlade po letu 2019.

Arhiv: Poslovna delegacija v Srbiji ob zasedanju vlad RS in RS

Danes v Beogradu poteka skupno zasedanje vlad R Slovenije in R Srbije.

Arhiv: TVEGANJE NA DELOVNEM MESTU? NE HVALA

Mednarodna zaključna konferenca projekta SKUPAJ – gradniki zdravja

Država bo vzela dvakrat več, kot je načrtovala

Glede na aktualne podatke iz rebalansa proračuna za leto 2017 je višanje stopnje davka od dohodka pravnih oseb povsem neupravičeno.

Arhiv: 4. Evropski parlament podjetij: 700+ gospodarstvenikov podpira močno Evropo

Arhiv: 4. Evropski parlament podjetij: 700+ gospodarstvenikov podpira močno Evropo

Prek 700 gospodarstvenikov se je včeraj zbralo v Evropskem parlamentu v Bruslju na četrtem Evropskem parlamentu podjetij (EPP), ki ga je organiziral Eurochambres skupaj z mrežo evropskih zbornic, med katere sodi tudi Gospodarska zbornica Slovenije, v sodelovanju z Evropskim parlamentom.

Arhiv: DIGITALIZACIJA SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA IMA PODPORO IZVAJALCEV RAČUNOVODSKIH STORITEV

Več kot 90 odstotkov poslovnih subjektov bo v prihodnje lahko izboljšalo svojo učinkovitost s pomočjo digitalnih storitev izvajalcev računovodskih storitev.

Arhiv: Obisk častnih konzulov Republike Slovenije na GZS

Arhiv: Obisk častnih konzulov Republike Slovenije na GZS

V okviru dvodnevnega dogodka v organizaciji MZZ so častni konzuli Republike Slovenije obiskali tudi Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS).

Arhiv: 63. Gostinsko turistični zbor Slovenije v Zdravilišču Radenci

Ljubljana, 5. oktober 2016 – Gostinsko turistični zbor, cehovska prireditev z najdaljšo tradicijo pri nas, vsako leto privabi okoli 500 tekmovalcev, ki se pomerijo v 22 različnih kategorijah s področja gostinstva in turizma.

Izjava GZS, OZS, ZDS, ZDOPS in SBC, ki je bila pravkar podana pred Državnim zborom Republike Slovenije

Ključni predstavniki gospodarstva smo si v zvezi z davčnimi spremembami več mesecev prizadevali z argumenti prepričati Vlado RS, da naj bo davčna reforma odločna, razvojna in pravična.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.