Mediji

Arhiv: Slovenski in kosovski gospodarstveniki s predsednikoma držav na poslovnem forumu

100 slovenskih in kosovskih gospodarstvenikov in predstavnikov institucij se je srečalo na današnjem poslovnem forumu ob priložnosti uradnega obiska predsednika Republike Kosovo Hashima Thaçija v Sloveniji. Udeležence sta nagovorila predsednik Borut Pahor in predsednik Hashim Thaçi, ki se je vpisal tudi v knjigo častnih gostov GZS. Poslovni dogodek so organizirali Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Javna Agencija SPIRIT Slovenija ter EAC Slovenski poslovni klub Priština.

Podpora gospodarstva – kako, če pa dodatno obremenjujete gospodarstvo?

Minister Mramor je danes označil zahteve in legitimne predloge gospodarstva po znižanju nenormalno visokih davčnih bremen delodajalcev za želje, ki se lahko uresničijo šele po letu 2020. In to kljub obljubam politike, da gospodarstva ne bodo dodatno obremenjevali! Ali 60 milijonov evrov in več obremenitev za gospodarstvo samo iz naslova predlaganega dviga davka na dohodke pravnih oseb ni dodatna obremenitev?

Arhiv: Inovacije študentov ponovno pritegnile pozornost občinstva

Ljubljana, Nova Gorica, 1. junij 2016 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZSZKŽP) je na 16. Vrhu kmetijskih in živilskih podjetij že osmo leto zapored razglasila zmagovalce tekmovanja ECOTROPHELIA Slovenija. Na letošnjem tekmovanju se je pomerilo 6 ekip študentov, zmagovalec pa je postal sladoled Ajdova dekl'ca z okusom ajde in kislega mleka.

Arhiv: Doslej 5 regionalnih podelitev priznanj za najboljše inovacije – Slovenija nagradila 24 zlatih regionalnih priznanj

V savinjsko-šaleški, severno primorski, gorenjski, celjski ter koroški regiji so območne in regionalne gospodarske zbornice že proglasile najboljše inovacije in inovatorje ter jim podelile priznanja.

Arhiv: Zavzemamo se za konkurenčno krožno gospodarstvo

120 strokovnjakov s področja varstva okolja je na današnjem Okoljskem dnevu gospodarstva razpravljalo o dobrih praksah na področju ravnanja z odpadki v luči najnovejšega svežnja EU ukrepov za prehod v krožno gospodarstvo. Dogodek v počastitev svetovnega dne varstva okolja je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim koroškim inovacijam 2016

OZ za Koroško je najbolj inovativnim v koroški regiji danes podelila 5 zlatih, 3 srebrna, 1 bronasto priznanje in 2 diplome.

Arhiv: Že šestnajstič podeljena priznanja inovativnim podjetjem, inovatorjem v podjetjih ter samostojnim inovatorjem v celjski regiji

Regionalna gospodarska zbornica Celje je najbolj inovativnim v celjski regiji danes podelila 5 zlatih, 4 srebrna, 4 bronasta priznanja in 3 diplome. Na izboru je s 16 inovacijami sodelovalo 49 inovatorjev iz 11 podjetij.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije na Gorenjskem

Gorenjska je danes bogatejša za 5 zlatih, 7 srebrnih in 4 bronasta priznanja, ki jih je OZ za Gorenjsko podelila najboljšim inovacijam v regiji. Tri najbolje ocenjene inovacije kandidirajo za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljene v okviru Dneva inovativnosti 21. septembra.

Najvišji padec investicij v zadnjih 3 letih

Najvišji padec investicij v zadnjih 3 letih

Najšibkejša četrtletna rast v zadnjih dveh letih je posledica velikega padca investicij, delno tudi zadržanega trošenja gospodinjstev. Izvoz je nad pričakovanji.

Lestvica konkurenčnosti IMD: Če bi politiki opravili domačo nalogo, bi bili uvrščeni višje

Lestvica konkurenčnosti IMD: Če bi politiki opravili domačo nalogo, bi bili uvrščeni višje

Pridobljenih 6 mest na lestvici konkurenčnosti IMD, vendar 7 mest za srednjeevropskimi konkurentkami. Nefleksibilen trg dela, nenavadne menedžerske prakse in nizke mednarodne investicije so mlinski kamni okoli vratu gospodarstva.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.