Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  GZS: Objavljen skupni sporazum s SAZOR

  Podpis Skupnega sporazuma o fotokopiranju avtorskih del pri opravljanju gospodarske dejavnosti v Sloveniji s kolektivno organizacijo SAZOR dne, 6. decembra 2021. Sporazum bo začel veljati 15. dan po objavi v Uradnem listu RS.

  Arhiv: GZS: Podjetja že lahko najavite prosta učna mesta za 2022/23

  Če bi želeli v vaše podjetje sprejeti dijake in vajence na praktično usposabljanje z delom in vajeništvo, vas vabimo, da že sedaj oddate napoved, koliko dijakov in vajencev bi bili pripravljeni sprejeti v vaše podjetje v prihodnjem šolskem letu (2022/23).

  NIJZ: Zvočni posnetki z vodenimi vajami za samopomoč v čustveni stiski

  V sklopu projekta Ukrepi na področju obvladovanja širitve COVID-19 s poudarkom na ranljivih skupinah je bilo zaznano, da ljudje premalo pozornosti posvečajo skrbi za lastno duševno zdravje. Prav zato so strokovnjaki pripravili različne vsebine, med njimi zvočne posnetke z vodenimi vajami za samopomoč v čustveni stiski.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2021

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani v decembru 2021 ter Velenju, Novem mestu, Dravogradu, Mariboru, Murski Soboti ter spletno preko Zoom aplikacije v januarju 2022.
  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.
  Za prijave do vključno 14 dni pred posamezno izvedbo seminarja se prizna 20 % popust. Prvi seminar bo potekal že 15. 12. 2021!

  Arhiv: FURS: Samozaposlenim, družbenikom in kmetom v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok pripada od 250 EUR do 750 EUR tudi za obdobje julij – december 2021

  Ukrep velja od 1. julija 2021 do 31. decembra 2021. Vlada lahko ukrep podaljša s sklepom za največ 6 mesecev. Zavezanec mora prek eDavkov predložiti vlogo (NF-Karantena). Obrazec bo pripravljen predvidoma konec tega tedna. Rok za oddajo vloge je 15. januar 2022. Vloge ni mogoče vložiti v papirnati obliki.

  Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 3. četrtletje 2021.

  Arhiv: SIR: Navodilo in obrazec za pripravo povzetka poročila o oceni vrednosti nepremičnine za namen zavarovanega posojanja

  Združenje bank Slovenije je v sodelovanju s Slovenskim inštitutom za revizijo objavilo nov obrazec za pripravo povzetka poročila o oceni vrednosti nepremičnin za zavarovano posojanje, ki vključuje podatke za presojo vplivov nepremičnin na okolje.

  Arhiv: Sporočilo medijem: 25 let delovanja GZS - Zbornice računovodskih servisov

  Ljubljana, 3. december 2021 - GZS - Zbornica računovodskih servisov (ZRS) obeležuje 25 let svojega delovanja, vse od Ustanovnega zbora Sekcije podjetij računovodskih, knjigovodskih, revizijskih in davčno svetovalnih storitev – SRKRD, kar predstavlja prve uradne začetke delovanja ZRS v okviru Gospodarske zbornice Slovenije. ZRS je 25-letni jubilej delovanja proslavila skpuaj s svojimi člani ZRS na digitalni način.

  Arhiv: Sporočilo za javnost GZS: Napovedane spremembe pri dohodnini s pozitivnim vplivom na gospodarsko rast 2022-2025

  Gospodarska zbornica Sloveniji podpira predlagane spremembe na področju dohodnine, ki razbremenjujejo zlasti plače, nekoliko manj pa kapital in najemnine. Gospodarska rast bo zaradi tega po oceni Analitike GZS vsako leto višja za 0,5 do 0,75 odstotne točke. Uvedba olajšave delodajalcem za plačilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja in dvig olajšave za pokojninske varčevanja bi dodatno pozitivno prispevala k razbremeniti pritiska na ključni dve blagajni.

  Arhivi