Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZRSZ: Javno povabilo za izbor programov javnih del za leto 2023

    Včeraj, 25. oktobra, je ZRSZ objavil javno povabilo za izbor programov javnih del za leto 2023. Povabilo bo odprto od 11. novembra 2022 do razdelitve sredstev, najkasneje do 28. aprila 2023.

    Arhiv: UMAR: Poslabšani gospodarski obeti in izrazita negotovost v mednarodnem okolju

    Obeti gospodarske rasti v evrskem območju se ob močnih inflacijskih pritiskih in energetski krizi ter zaostrovanju denarne politike poslabšujejo.

    Arhiv: FURS: Poročilo o pobranih davkih in drugih dajatvah (September 2022)

    Finančna uprava RS (v nadaljevanju: FURS) je v mesecu septembru 2022 pobrala neto 1.760,3 milijonov evrov prihodkov, kar je za 188,4 milijonov evrov oz. za 12,0 % več kot v septembru 2021 in za 332,2 milijonov evrov oz. za 23,3 % več kot v septembru 2020.

    Arhiv: UJP: Obvezno poročanje o izvršenih plačilih iz naslova javnega naročanja

    Zavezanci za javno naročanje morajo od 1. 1. 2023 dalje poročati o izvršenih plačilih za pogodbe s področja javnega naročanja prek spletnega portala UJP JN Plačila, ki ga upravlja UJP.

    Arhiv: STA: Vrhovno sodišče: Delavci migranti do zmanjšanja davčne osnove za stroške prevoza upravičeni brez dodatnih pogojev

    Ljubljana, 24. oktobra (STA) - Delavci, zaposleni pri delodajalcih v tujini, so po razsodbi Vrhovnega sodišča kot slovenski davčni zavezanci upravičeni do zmanjšanja davčne osnove od dohodkov iz delovnega razmerja za stroške prevoza na delo v tujino in nazaj. Vsaki dodatni pogoji za upoštevanje teh stroškov niso skladni z ustavo, so presodili vrhovni sodniki.

    Arhiv: Skupni poziv GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS: Zdaj ni čas za dodatno obremenjevanje gospodarstva

    Reprezentativne delodajalske organizacije nasprotujemo predlogu Zakona o nujnih ukrepih za zajezitev širjenja in blaženja posledic nalezljive bolezni COVID-19 na področju zdravstva. Podjetja in samostojni podjetniki bodo s tem zakonom postavljeni pred novo tveganje, visoko poslovno negotovost ter dodatna stroškovna bremena, zakon pa potiska tudi zavarovance v slabši položaj.

    Arhiv: UL RS: Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina (ZPGVCEP-A)

    Državni zbor RS na seji 6. oktobra 2022 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakon o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina (ZPGVCEP-A). Zakon je bil dne 18. oktobra 2022 objavljen v Uradnem listu št. 133 in je začel veljati naslednji dan po objavi in sicer 19. oktobra 2022.

    Arhiv: Anketa MDDSZ: Vzpostavitev stalne sheme skrajšanega delovnega časa

    Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravljajo analitično podlago za pripravo zakona o vzpostavitvi stalne sheme skrajšanega delovnega časa, ki bo vključevala tudi analizo potreb trga dela po tovrstni shemi. Shema, kot jo poznajo v večini držav članic Evropske unije, delodajalcem omogoča začasno odreditev dela s skrajšanim delovnim časom, z namenom ohranitve delovnih mest in preprečevanja odpuščanja delavcev, ob izpolnjevanju določenih pogojev. Zato vabijo k sodelovanju v anketi, ki je odprta do 24. oktobra 2022 in je anonimna!

    Arhiv: Nakup e-Zbornika prispevkov 24. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

    Zbornica računovodskih servisov nudi možnost nakupa e-Zbornika 24. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev na 121 straneh.

    Arhiv: FURS: Menjava produkcijskega strežniškega potrdila

    Vse uporabnike portala eDavki, ki uporabljajo lastne aplikativne rešitve, obveščamo, da bomo 17. 10. 2022 izvedli menjavo produkcijskega strežniškega potrdila Entrust. Ta sprememba lahko vpliva na delovanje zunanjih aplikativnih rešitev.

    Arhivi