Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2023

  Zaradi ugodnega škodnega rezultata zavarovalnici večini zavarovancem (razen tistim, ki so imeli prijavljeno škodo) pri zavarovanju odgovornosti priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za vsako zavarovalno leto.

  SVZ: Zaživel nov Pravno-informacijski sistem Republike Slovenije (PISRS)

  26. marca 2024 je na spletnem naslovu pisrs.si zaživel nov Pravno-informacijski sistem Republike Slovenije (PISRS), ki omogoča prost dostop do ažurnih podatkov o pravnem redu Republike Slovenije in Evropske unije.

  FURS: eDavki zdaj omogočajo tudi kartično plačevanje in plačevanje z rešitvami mobilne telefonije

  Finančna uprava je v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za javna plačila razširila nabor načinov plačila, ki se jih lahko uporabi v eDavkih. Poleg Flika in spletne banke Bank@net je v eDavkih od zdaj mogoče izvršiti spletno plačilo davkov tudi s karticami MasterCard, Visa, Maestro in Diners club ter rešitvami mobilne telefonije mBills in VALÚ Moneta.

  MGTŠ: Gospodarstvu letos na voljo preko 512 milijonov evrov povratnih sredstev

  Slovenska izvozna in razvojna banka (SID banka) in Slovenski podjetniški sklad (SPS) bosta v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom do konca leta omogočila preko 512 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih finančnih instrumentov za tehnološki razvoj, kapitalsko utrjevanje, likvidnost in omilitev kriznih okoliščin.

  MKRR: Objavljen javni razpis BIZI likvidnost energija

  Slovenski regionalno razvojni sklad je na svoji spletni strani objavil javni razpis BIZI likvidnost energija. Namen finančnega produkta je zagotavljanje likvidnosti gospodarskih subjektov zaradi posledic energetske krize ter večja konkurenčnost, produktivnost ter tehnološka opremljenost podjetij zaradi izvedbe ukrepov za obvladovanje porabe oziroma izgube energije.

  AJPES: Oddaja letnih poročil za leto 2023 do 2. 4. 2024

  Zaradi visoke obremenjenosti portala AJPES ob oddaji letnih poročil za leto 2023 prihaja do občasnih motenj v delovanju aplikacij. V AJPES se trudijo zagotoviti čim bolj tekoče delovanje in prosijo za potrpežljivost. V zadnjih dveh dneh pred iztekom roka za oddajo vam bo na voljo tehnična podpora v podaljšanem delovnem času. Poleg tega so pripravili seznam najpogostejših težav, s katerimi se srečujete pri oddaji letnih poročil, skupaj z navodili, ki vam lahko pomagajo pri uspešni oddaji.

  SIR: Izobraževalni program: SPECIALIST ZA TRAJNOSTNO POROČANJE

  Akademija za trajnostno poročanje, ki deluje v okviru Slovenskega inštituta za revizijo, ponuja pridobitev naziva specialist za trajnostno poročanje.

  AJPES: Obvestilo strankam o podaljšanju delovnega časa tehnične pomoči pred datumom zaključka oddaje letnih poročil

  AJPES obvešča, da bo za uporabnike portala AJPES omogočena tehnična pomoč do 18. ure pred datumom zaključka oddaje letnih poročil in sicer v dneh 29. 3. in 2. 4. 2024.

  AJPES: Najpogostejše težave pri oddaji letnih poročil

  Ker na AJPES zaznavajo povečan obseg težav pri predložitvi letnih poročil, so pripravili opis najpogostejših težav in predloge rešitev.

  Arhiv: FURS: Izvajanje plačilnih storitev na dan 29. marca 2024

  V petek, 29. marca 2024, banke in hranilnice v evroobmočju ne bodo izvajale medbančnega plačilnega prometa.

  Arhivi