Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: MGTŠ: Ukrepi za pomoč gospodarstvu za odpravo posledic škode v poplavah

    Če podjetja želijo prejeti 10 % preplačila, je 1. 9. 2023 zadnji dan za oddajo poenostavljenega obrazca za oceno škode v gospodarstvu po poplavah na e-naslov: poplave2023.mgts@gov.si ali po navadni pošti na MGTŠ, Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor (z oznako »Poplave avgust 2023«).

    Arhiv: Računalniški tečaj EXCEL ZA ZAHTEVNE UPORABNIKE

    Skupina B2 d.o.o. je pripravila tečaj EXCEL ZA ZAHTEVNE UPORABNIKE, ki je namenjen komercialistom, analitikom, projektnim vodjem, računovodjem, načrtovalcem poslovnih procesov, finančnikom, ekonomistom, kontrolorjem, kadrovikom idr. Člani Zbornice računovodskih servisov imajo 10 % popust na kotizacijo.

    Arhiv: SPS: Pravočasno oddajte zahtevek za izplačilo sredstev po vavčerskih pozivih

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) poziva vsa podjetja, ki so s SPS-om podpisala pogodbo o sofinanciranju poslovnih storitev v okviru vavčerskih pozivov, da čimprej oddajo zahtevek za izplačilo sredstev.

    Arhiv: FURS: Predlaganje REK obrazcev na podlagi novele Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč – ZOPNN-F

    Po določbah ZOPNN-F bodo delodajalci lahko koristili: Začasni ukrep povračila izplačanih nadomestil plač delavcem zaradi nezmožnosti opravljanja dela zaradi višje sile zaradi posledic naravne nesreče in Začasni ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo.

    Arhiv: MGTŠ: Za predplačilo gospodarske škode v poplavah nujna vloga do 1. septembra

    Vse tiste, ki so utrpeli gospodarsko škodo v občinah, ki so jih v začetku avgusta prizadele poplave, pozivamo, da na Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport čimprej oddajo oceno škode na poenostavljenem obrazcu in ne čakajo na zadnji dan - to je za predplačila že 1. september. Upravičence prosimo, da izpolnijo vloge pazljivo in popolno ter s tem pomagajo k hitrejši izvedbi postopkov.

    Arhiv: MDDSZ: Ukrepi za pomoč prebivalcem in podjetjem pri odpravljanju škode po poplavah

    Vlada je sprejela nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah, ki jih mora obravnavati in potrditi še državni zbor. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti se je na poplave odzvalo hitro in z namenom, da skladno z našimi pristojnostmi, zagotovimo pomoč vsem, ki jih je prizadela nedavna katastrofa.

    Arhiv: Gospodarstvo enotno za solidarno pomoč in sodelovanje pri obnovi in razvoju

    Ljubljana, 25. avgust 2023 - Danes je 14 gospodarskih organizacij, ki predstavljamo celotno slovensko gospodarstvo, na predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba in ministrsko ekipo naslovilo pismo, v katerem združeno in enotno poudarjamo našo pripravljenost za pomoč pri čim hitrejšem in učinkovitem odpravljanju posledic katastrofalnih poplav in čim prejšnji obnovi.

    Arhiv: MSP: Interventni zakon: v ospredju krizne namestitve in dodelitve neprofitnih stanovanj

    Novi interventni zakon, ki lajša posledice vremenske ujme, prihaja na pomoč tudi prizadetim socialnovarstvenim zavodom in posameznikom s kriznimi namestitvami, krepitvijo strokovnih ekip, dodelitvijo neprofitnih stanovanj in širitvijo nabora upravičencev za pridobitev subvencije k plačilu tržne najemnine. Vlada je zakon potrdila, naslednji teden ga bo obravnaval državni zbor.

    Arhiv: Zbiramo prednaročila za koledarje ZRS za leto 2024

    Na Zbornici računovodskih servisov pripravljamo izdajo koledarja ZRS z opomniki za oddajo davčnih obračunov in ostalih poročil za leto 2024.

    Arhiv: GZS: Vabilo k anketi glede zelenega prehoda v podjetjih

    Z anketo, h kateri vas vljudno vabimo, želimo pridobiti vpogled v že izvedeno transformacijo v podjetjih oz. s projekti, ki jih izvajate, ter vaše načrte v zvezi z zelenim prehodom. S pomočjo vaših odgovorov bomo lahko bolj prepričljivo in argumentirano zastopali interese gospodarstva v odnosu do pristojnih ministrstev, institucij in organov.

    Arhivi