Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: ZBS: Zaznani novi poskusi spletnih prevar

  Banke in hranilnice, članice Združenja bank Slovenije, v zadnjem času opažajo porast poskusov spletnih prevar, predvsem t.i. phishinga (spletno ribarjenje). Goljufi prek elektronske pošte ali SMS-sporočil pošiljajo lažna sporočila s ciljem pridobiti občutljive podatke. Pri tem se usmerjajo na tarče z veliko uporabniki – npr. družbena omrežja, priljubljene spletne portale in trgovine, e-poštne storitve in storitve v oblaku, dostavne službe ter banke in hranilnice.

  Arhiv: FURS: Podaljšanje ukrepa pomoči za nakup hitrih antigenskih testov

  Z vladnim sklepom se podaljšuje izvajanje ukrepa do 28. 2. 2022. Zaradi tega bodo morali upravičenci na Finančno upravo preko sistema eDavki predložiti dve ločeni izjavi.

  Arhiv: STA: Za potrditev koronavirusne okužbe od torka dovolj pozitiven hitri antigenski test

  Ljubljana, 31. januarja (STA) - S torkom se v Sloveniji obetajo spremembe protokola testiranja na okužbo z novim koronavirusom, je napovedal minister za zdravje Janez Poklukar. Med drugim bo za potrditev okužbe dovolj pozitiven hitri antigenski test, na brezplačno PCR-testiranje pa bo mogoče le še z napotilom zdravnika.

  Arhiv: SPS: Semenski kapital – so-investiranje z zasebnimi investitorji

  Slovenski podjetniški sklad razpisuje 4,3 mio EUR semenskega kapitala za zagonska mikro in mala podjetja s potencialom globalne rasti v obliki so-investiranja z neodvisnimi zasebnimi investitorji.

  Arhiv: SPS: Vavčer za digitalni marketing ponovno na voljo

  Ponovno se je odprl vavčer za digitalni marketing. Vlogo preko ePortala lahko oddate od ponedeljka, 31. 1. 2022 dalje.

  Arhiv: Pobuda Interesne skupine delodajalcev za določitev izjeme od karantene na domu, skrajšanje trajanja karantene in pomoč pri nakupu hitrih testov

  ZS, TZS, ZDS in ZDOPS smo preko interesne skupine delodajalcev v Državnem svetu RS dali pobudo Vladi Republike Slovenije, da določi izjeme od karantene na domu, skrajšanje trajanja karantene in pomoč pri nakupu hitrih testov.

  Arhiv: STA: DZ skrajšal kritje bolniške odsotnosti s strani delodajalca

  Ljubljana, 26. januarja (STA) - DZ je danes potrdil noveli zakonov o delovnih razmerjih in o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki skrajšujeta obdobje nadomestila za bolniško odsotnost v breme delodajalca. Spremembe, ki so jim zaradi večje obremenitve zdravstvene blagajne nasprotovali v večjem delu opozicije, se bodo začele uporabljati 1. marca.

  Arhiv: Interaktivni e-seminar: Davčni obračun in letno poročilo za leto 2021

  Zbornica računovodskih servisov organizira e-seminar: Davčni obračun in letno poročilo za leto 2021, ki bo potekal v dveh delih, v torek, 1. februarja in sredo, 2. februarja 2022, preko Zoom.

  Arhiv: STA: Finančno ministrstvo še preučuje možnosti glede podaljšanja roka za oddajo letnih poročil

  Ljubljana, 25. januarja (STA) - Ministrstvo za finance še preučuje možnosti glede podaljšanja roka za predložitev davčnih obračunov in letnih poročil za leto 2021, so pojasnili za STA. Prošnjo za podaljšanje rokov so na ministrstvi za finance in gospodarski razvoj naslovili v zbornici računovodskih servisov. Na gospodarskem ministrstvu zadržkov do podaljšanja nimajo.

  Arhiv: Pojasnila GZS ob aktualnem pozivu SAZOR k podpisu licenčne pogodbe

  Nekatera podjetja ste že prijela poziv k podpisu licenčne pogodbe z Združenjem SAZOR GIZ k.o., ki ima na podlagi Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic in dovoljenja Urada RS za intelektualno lastnino pravico za kolektivno upravljanje pravic avtorjev in založnikov. Ob tem so se pojavila določena vprašanja, zato vam želimo pojasniti, kaj je bila podlaga in razlog za sklenitev skupnega sporazuma.

  Arhivi