Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Kako strokovno podkovan je vaš računovodja?

    V Sloveniji računovodska dejavnost ni zakonsko urejena, zato si pri ZRS za visoko kakovost storitev in znanja prizadevamo z registri članov, ki so prav tako zavezani temu.

    Arhiv: Zavarujte se pred strokovnimi napakami

    Nihče ni popoln, vsi delamo napake. A kdor je odgovoren, se nanje pripravi. V računovodski stroki je to še posebej pomembno, saj napak ne občutimo le izvajalci računovodskih storitev, ampak tudi naše stranke.

    Arhiv: Prevod vzorca pogodbe o obdelavi osebnih podatkov v angleški jezik

    Na željo članov ZRS smo pridobili prevod vzorca pogodbe o obdelavi osebnih podatkov v angleški jezik.

    Arhiv: UPPD izvaja inšpekcijske preglede

    Urad RS za preprečevanje pranja denarja je na podlagi pooblastil, ki po izhajajo iz ZPPDFT-1, začel z inšpekcijskimi pregledi v računovodskih servisih in pri davčnih svetovalcih.

    Arhiv: Za člane ZRS pripravljena vzorca pogodbe o obdelavi ali podoobdelavi osebnih podatkov po GDPR

    Vzorca pogodb sta namenjena urejanju odnosa in obdelavi osebnih podatkov med računovodskim servisom in stranko oz. med računovodskim servisom in podizvajalci. Dodatno je bil na željo članov pripravljen tudi vzorec pogodbe o obdelavi osebnih podatkov v angleškem jeziku.

    Arhiv: Nova zakonska ureditev poročanja v evidenco trga nepremičnin (ETN)

    Z uveljavitvijo novega Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin je prišlo do nekaterih sprememb v ureditvi poročanja o sklenjenih pravnih poslih z nepremičninami v ETN. Ker računovodski servisi za svoje stranke pogosto izvajate tudi storitev poročanja v ETN, vas opozarjamo na najpomembnejše novosti oziroma razlike glede na prejšnjo ureditev.

    Arhivi