Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: e-anketa: Status upokojencev z vidika opravljanja dejavnosti in vodenja lastne družbe

  Sestavljavci študije, Zbornica računovodskih servisov in Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije, pripravljamo predlog sprememb s pravnega in davčnega vidika. Z namenom čim bolj celostne ugotovitve dejanskega stanja smo pripravili anketo, za katero Vas prosimo, da si vzamete 5 minut časa za izpolnitev.

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Celodnevna strokovna konferenca Napotitev delavcev v tujino od A do Ž

  Konferenca ZDSS, na kateri bodo na praktičen način obravnavali napotitev delavcev v tujino iz davčnega, pravnega in računovodskega vidika. Potekala bo v sredo, 6. 12. 2017 od 9.00 do 15.30 v Ljubljani.

  Arhiv: Nemški davčni svetovalci vzpostavili platformo za mednarodno sodelovanje

  Mreža davčnih svetovalcev omogoča strokovnjakom, da registrirajo svoja podjetja, opredelijo storitve, ki jih nudijo, in vrste sodelovanja, ki jih iščejo. Prav tako lahko naložijo svoj logotip, vpišejo poznavanje tujih jezikov in druge spretnosti, ki jih izpolnjujejo za mednarodno sodelovanje. Vpis je brezplačen.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2017, Ljubljana, 14. 12. 2017

  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost. Izvedla ga bo predavateljica Barbara Guzina.
  20 % popust za zgodnje prijave velja do vključno četrtka, 30. 11. 2017.

  Arhiv: Seminar CPU: Digitalizacija delovnih mest za računovodje

  Na začetku seminarja bo digitalizacija predstavljena z vidika davkov in računovodstva, nato pa bo predstavljeno, kako se spremeni delo, ko digitaliziramo računovodstvo, katera orodja lahko uporabijo računovodje in kakšne učinke ima na učinkovitost in poslovne modele.
  Seminar bo potekal v petek, 8. 12. 2017, na CPU.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Prepozna identifikacija za namene DDV, obveznost obračunavanja DDV in pravica do odbitka DDV

  Sporočilo FURS je pripravljeno na podlagi vprašanja, kako naj ravna davčni zavezanec, ki se je prepozno identificiral za namene DDV in ali ima davčni zavezanec, ki je od takega davčnega zavezanca prejel račun z obračunanim in izkazanim DDV na računu, možnost uveljavljanja odbitka DDV.

  Arhiv: 8. izlet članov ZRS: Najlepša italijanska jezera - Lago di Como, Lago di Maggiore - Boromejski otoki in Verona

  Za tradicionalni izlet ZRS v letu 2018, že naš 8. skupaj, smo za vas pripravili nadvse zanimiv program, kje bomo obiskali najlepša italijanska jezera. Izlet bo potekal 1.-3. junija 2018.

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Spletni tečaj Informacijska varnost

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Spletni tečaj Informacijska varnost

  Informacijska varnost je vsak dan bolj pomembna, saj so hekerski napadi vse bolj pogosti, posledice pa v obliki izgube podatkov, časa in denarja. Za člane ZRS smo zato pripravili ugodnost, da bi spodbudili vodje računovodskih servisov in zaposlene, da se s pomočjo e-tečaja Informacijska varnost izobrazijo ali osvežijo znanje o načinih izogiba digitalnim varnostnim incidentom ter potencialni poslovni škodi.

  Arhiv: Register dejanskih lastnikov bo vzpostavljen 19. 11. 2017

  Register dejanskih lastnikov omogoča zagotavljanje transparentnosti lastniških struktur poslovnih subjektov, s katerim se zavezancem po ZPPDFT-1 (kamor sodijo tudi računovodski servisi) omogoča dostop do relevantnih podatkov za potrebe izvajanja ukrepa pregleda stranke.
  Računovodski servis je dolžan vpisati podatke le o svojih dejanskih lastnikih (če je s.p., ali enoosebni d.o.o. z lastnikom fizično osebo pa mu tega ni treba). LAHKO pa prevzame za svoje stranke vpis v RDL (torej to, kar morajo posamezni subjekti storiti do 19. januarja 2018) na podlagi ustreznega pooblastila stranke.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2017

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Murski Soboti, Zagorju ob Savi, Kopru in Velenju v decembru 2017 in januarju 2018. Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.

  Arhivi