Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Okrogla miza slovenskega gospodarstva "Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?"

  »Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?«,
  v torek, 16. maja 2023 med 9.00 -11.00 uro v Cankarjevem domu v Ljubljani, klub CD

  Arhiv: GZS: Kratka anketa o zadovoljstvu z ukrepi za reševanje energetske krize

  Vaši podatki bodo anonimizirani.
  V naprej se vam zahvaljujemo za vaše sodelovanje.

  Arhiv: FURS: Informacija o novostih, ki jih prinaša novela Zakona o finančni upravi (ZFU-B)

  Državni zbor Republike Slovenije je 24. januarja 2023 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o finančni upravi (novela ZFU-B), ki je bil 3. februarja 2023 objavljen v Uradnem listu RS št. 14/2023. Zakon začne veljati 18. februarja 2023. V nadaljevanju predstavljamo bistvene novosti, ki jih prinaša novela.

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: 26. kongres ZDSS, 18.-19. maj 2023, Terme Čatež

  Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije organizira letni kongres

  Arhiv: Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023 / 2. izvedba

  Na spletnem dogodku v četrtek, 23. februarja, z začetkom ob 10. uri, vas bomo tako seznanili z vsebino in pogoji posameznih pomoči ter aplikacijo za oddajo vlog, z nami pa bodo predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT-a, ki sta glavna akterja pri pridobivanju pomoči po zakonu. Udeležba na spletnem dogodku je brezplačna. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

  Arhiv: STA: Vnos vlog za pomoč gospodarstvu v energetski krizi predvidoma od 21. februarja

  Ljubljana, 10. februarja (STA) - Gospodarske družbe in samostojni podjetniki, gospodarsko-interesna združenja, zadruge, gospodarske zbornice, sindikati, zasebna društva in zasebni zavodi bodo vloge za subvencioniranje visokih cen energentov predvidoma lahko vlagali med 21. in 28. februarjem. Skupno je za subvencije na voljo 650 milijonov evrov.

  Arhiv: SPIRIT: Pomoč gospodarstvu na podlagi ZPGVCEP: Urejanje napačno oddanih podatkov v postopku korekcije vloge

  Upravičence zaproša, da morebitne umike vlog posredujejo najkasneje do 30. 1. 2023

  Arhiv: FURS: Poziv k predložitvi obračuna za pavšalno nadomestilo za leto 2022

  Davčni zavezanci, ki so imeli v letu 2022 pravico do uveljavljanja pavšalnega nadomestila, morajo najkasneje do 31. januarja 2023 sestaviti obračun pavšalnega nadomestila in ga davčnemu organu predložiti, v elektronski obliki prek sistema eDavki.

  Arhiv: VŠR: Prvo srečanje strokovnjakov za obračun plač

  Visoka šola za računovodstvo 11. januarja 2023 organizira prvo srečanje strokovnjakov za obračun plač, kjer se bodo obravnavale pomembne novosti in dileme s področja obračuna plač.

  Arhiv: MF, FURS: Pojasnilo o izvajanju določbe 19. člena (državna služba) konvencije o izogibanju dvojnega obdavčevanja dohodka in premoženja z Avstrijo

  V medijih v zadnjih dneh odmevajo novice o sodbah Upravnega sodišča Republike Slovenije (Upravno sodišče RS) in v javnosti se posledično porajajo vprašanja o morebitni spremembi razlage v zvezi z izvajanjem določb 19. člena Konvencije med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo o izogibanju dvojnega obdavčevanja v zvezi z davki na dohodek in premoženje (konvencija).

  Arhivi