Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZZZS: Motnje pri dostopu do spletnih storitev

    v soboto 6. 7. 2024 bodo med 10. in 18. uro

    Arhiv: FURS: Napovedano moteno delovanje sistema eDavki in storitev G2G, 5. – 7. 7. 2024

    V petek, 5. 7. 2024, od 18.00 do nedelje, 7. 7. 2024, predvidoma do 19.00, se bo izvajala nadgradnja zalednega sistema FURS. V tem času bodo možne motnje v delovanju storitev sistema eDavki in G2G.

    Arhiv: STA: Ta teden bo po letu dni blokade znova zasedal ESS (ozadje)

    Ljubljana, 25. junija (STA) - Ta teden bo po skoraj letu dni blokade znova zasedal Ekonomsko-socialni svet (ESS). Socialni partnerji bodo namreč v petek uradno podpisali deklaracijo o spoštovanju in spodbujanju socialnega dialoga, takoj nato pa se bodo po napovedih lotili predlogov davčnih sprememb, ukrepov v zdravstvu in sprememb zakona o evidencah delovnega časa.

    Arhiv: FURS: Težava pri oddaji RP-O na eDavkih, 19. 6. 2024

    FURS obvešča, da pri oddaji RP-O na eDavkih beležijo težavo, kadar imajo davčni zastopniki za določene zastopance tuje davčne zavezance veljavno pooblastilo za carinski postopek 42/63 samo za del meseca maja 2024. V takih primerih se obdobje maj 2024 prikaže zgolj v tabeli B, ne pa tudi v tabeli A. Težava bo predvidoma odpravljena do petka 21. 6. 2024.

    Arhiv: AJPES: Pomembni roki za prijavo in izbris iz Poslovnega registra Slovenije

    V Poslovni register Slovenije je bilo v mesecu maju na novo vpisanih 1.734, izbrisanih pa 1.214 samostojnih podjetnikov.

    Arhiv: VŠR: Vabilo na dan odprtih vrat 17.6.2024

    vabi Visoka šola za računovodstvo in finance

    Arhiv: IP: Zbiranje vstopnih kuponov od delavca po opravljeni službeni poti

    V zvezi z vprašanjem, ali lahko delodajalec (računovodska služba) poleg računa za letalsko karto zahteva tudi boarding pass (sl. vstopni kupon), je IP pojasnil, da mora biti delodajalec vselej sposoben izkazati, da osebne podatke, ki jih obdeluje, potrebuje zaradi uresničevanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja ali v zvezi z delovnim razmerjem. IP meni, da se takšna zahteva ne zdi nerazumna, če je usmerjena v izpolnjevanje davčnih, računovodskih ter drugih predpisov, ki jim morata zadostiti delavec in delodajalec v zvezi s službeno potjo delavca.

    Arhiv: MF: Prvi paket davčnih sprememb poslan v javno obravnavo

    Ministrstvo za finance je v javno obravnavo na portalu eDemokracija predložilo prvi paket predlogov davčnih sprememb, s katerim želijo podpreti ustvarjanje spodbudnega okolja za razvojne kadre in dodatno okrepiti gospodarstvo ter dodano vrednost. Zainteresirana javnost bo lahko komentarje na predloge oddala do 3. julija 2024.

    Arhiv: SIR: Nove smernice za oblikovanje cen revizijskih storitev

    Revizijski svet Inštituta je 28. maja 2024 sprejel nove Smernice za oblikovanje cen revizijskih storitev. Gre za uskladitev cen z rastjo življenjskih potrebščin v Republiki Sloveniji.

    Arhivi