Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS: Letna obračuna DDPO in DohDej lahko oddate do 30. 4. 2021

  Državni zbor RS je 26. 3. 2021 sprejel Zakon o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022 (ZIPRS), v katerem je tudi določba o podaljšanju roka za oddajo obračunov DDPO in DohDej do 30. aprila 2021.

  Arhiv: FURS: Katere pravice iz protikorona paketov lahko uveljavljate še do 31. 3. 2021

  31. 3. 2021 se izteče rok za določene ukrepe iz protikorona paketov.

  Arhiv: Vlada RS: Vlada soglaša s podaljšanjem rokov za oddajo poročil in davčnih obračunov

  Vlada je na današnji dopisni seji soglašala s predlogom amandmajev k noveli Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022. S predlogom amandmajev se med drugim podaljšujejo roki za oddajo poročil in davčnih obračunov do 30. aprila 2021.

  Arhiv: 57. redna seja Vlade Republike Slovenije, 11. 2. 2021

  Vlada je sklenila, da se s ponedeljkom odpravi omejitev gibanja med občinami in se dovoljuje zbiranje do deset ljudi. Prav tako se v šole vračajo vsi učenci osnovnih šol, razen tistih, ki imajo počitnice. S ponedeljkom bodo dovoljene tudi vse trgovinske dejavnosti brez omejitve.

  Arhiv: GZS: Seznam izvajalcev hitrih testov

  Vlada RS je določila več dejavnosti, kjer izjemoma lahko opravljajo storitve tudi v času epidemije. Pogoj je, da zaposleni enkrat tedensko opravijo testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 po HAGT (hitri test) ali PCR metodi. V tabeli je seznam nekaterih organizacij, ki izvajajo hitre teste.

  Arhiv: STA: Osmi protikoronski zakon že začel veljati

  Ljubljana, 04. februarja (STA) - Osmi protikoronski zakon, ki ga je državni zbor sprejel v torek ponoči, je bil danes objavljen v uradnem listu in bo začel veljati v petek. Z njegovo uveljavitvijo se dosedanjim ukrepom za blažitev posledic epidemije covida-19 pridružuje še za 320 milijonov evrov dodatnih.

  Arhiv: ZZZS: Nevštevanje dodatkov zaradi epidemije COVID-19 v osnovo za nadomestila plač v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja

  S tem navodilom dopolnjujemo dosedanje informacije o nevštevanju dodatkov zaradi epidemije COVID-19 v osnovo za nadomestila plač v breme ZZZS.

  Arhiv: FURS: Izjava za delodajalce o izplačilu kriznega dodatka je že na eDavkih

  Od prejšnjega tedna je na eDavkih dostopna Izjava o izplačilu kriznega dodatka (NF-KrizniDod). Za povračilo izplačanega tovrstnega dodatka delodajalec preko informacijskega sistema FURS predloži izjavo, s katero izjavlja, da je zaposlenemu izplačal krizni dodatek.

  Arhiv: FURS: Izvršba nedavčnih obveznosti

  Sprememba dokumenta

  Arhivi