Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: GZS: Miti in resnice o 21. členu novega PKP7

  pripravila Pravna služba GZS

  Arhiv: MF: Pojasnila glede kriznega dodatka

  V pomoč državljanom in drugim deležnikom objavljamo pojasnila v zvezi z vprašanji glede kriznega dodatka.

  Arhiv: STA: Vlada omejitve v trgovini in ponujanju storitev podaljšala v prvi teden novega leta

  Ljubljana, 29. decembra (STA) - Vlada je z odlokom trenutno veljavne omejitve v trgovini in ponujanju storitev podaljšala tudi v prvi teden novega leta. Še naprej bodo dovoljene izjeme, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oz. so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja, med temi trgovine z živili, lekarne, bencinski servisi in nekatere druge.

  Arhiv: MDDSZ: PKP7 spodbuja zaposlovanje in sodelovanje

  Zaposleni, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, a so na svojem delovnem mestu nepogrešljivi za delodajalca, bodo s soglasjem delodajalca lahko ostali v delovnem razmerju, skladno s sprejetim PKP7. Ključen je obojestransko vzajemen odnos med zaposlenim in delodajalcem. Ne glede na vrsto dela bo vsakdo lahko nadaljeval zaposlitev, če se bosta s tem strinjala oba akterja.

  Arhiv: MF: Državni zbor sprejel #PKP7

  Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma sedmi protikorona paket (#PKP7) je bil na 55. izredni seji Državnega zbora Republike Slovenije sprejet s 50 glasovi za in 7 proti.

  Arhiv: STA: Obeta se dodatna izjema pri upravičenosti do pomoči (dopolnjeno)

  Ljubljana, 28. decembra (STA) - Odbor DZ za finance bo v predlog sedmega protikoronskega zakona predvidoma vključil določbo, da do pomoči za blažitev posledic epidemije niso upravičena podjetja, ki kršijo vladne odloke. Tako po kršenju pravil na Krvavcu predlagajo v SDS in NSi, z nekaj zadržki pa so dopolnilu s takšno vsebino naklonjeni tudi v večini preostalih poslanskih skupin.

  Arhiv: Predlog #PKP7 sprejet na vladi - kateri so ključni ukrepi?

  Pravna služba GZS je pripravila pregled ključnih ukrepov.
  Predlog zakona bo predvidoma 29. 12. 2020 obravnavan v Državnem zboru in trenutno še ne velja.

  Arhiv: STA novice: Od sobote dovoljeno poslovanje še nekaj dodatnih storitvenih dejavnosti

  Ljubljana, 17. decembra (STA) - Vlada se je danes odločila, da od sobote do vključno 23. decembra sprosti izvajanje še nekaj dodatnih storitvenih dejavnosti. Nekaj izjem od prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikov velja v vseh statističnih regijah, nekaj pa le v tistih z najboljšo epidemiološko sliko. Kako bo po 23. decembru, naj bi bilo znano v prihodnjih dneh.

  Arhiv: 45. redna seja Vlade Republike Slovenije - sprejela predlog #PKP7

  Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma t.im. #PKP7 ter načrt ukrepov v času božično-novoletnih praznikov.

  Arhiv: STA: Z novim letom v veljavo dodatni varnostni elementi pri kartičnem plačevanju preko spleta

  Ljubljana, 15. decembra (STA) - S 1. januarjem bo pri plačilih na spletu obvezna uporaba dveh od treh varnostnih elementov, ki dokazujejo, da je plačnik imetnik plačilne kartice. Na spletnih prodajnih mestih znotraj EU tako ne bo več zadostovalo potrjevanje z enkratnim geslom, prejetim preko sporočila SMS.

  Arhivi