Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: VŠR: Prvo srečanje strokovnjakov za obračun plač

  Visoka šola za računovodstvo 11. januarja 2023 organizira prvo srečanje strokovnjakov za obračun plač, kjer se bodo obravnavale pomembne novosti in dileme s področja obračuna plač.

  Arhiv: MF, FURS: Pojasnilo o izvajanju določbe 19. člena (državna služba) konvencije o izogibanju dvojnega obdavčevanja dohodka in premoženja z Avstrijo

  V medijih v zadnjih dneh odmevajo novice o sodbah Upravnega sodišča Republike Slovenije (Upravno sodišče RS) in v javnosti se posledično porajajo vprašanja o morebitni spremembi razlage v zvezi z izvajanjem določb 19. člena Konvencije med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo o izogibanju dvojnega obdavčevanja v zvezi z davki na dohodek in premoženje (konvencija).

  Arhiv: ZRSZ: Poti zaposlovanja invalidov in dobre prakse delodajalcev

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad vas ob mednarodnem dnevu invalidov tudi letos vabi na spletno srečanje z naslovom Poti zaposlovanja invalidov in dobre prakse delodajalcev. Dogodek bo potekal v petek, 2. decembra, med 9. in 12. uro.

  Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 3. četrtletje 2022.

  Arhiv: STA: Veljati je začel akt o digitalnih storitvah

  Bruselj, 16. novembra (STA) - Z današnjim dnem je začel veljati akt o digitalnih storitvah. Ta ponudnikom digitalnih storitev, kot so družbena omrežja in tržnice, postavlja jasne obveze za zaščito svojih uporabnikov pred nezakonitimi vsebinami, dezinformacijami in drugimi družbenimi tveganji.

  Arhiv: STA: Odbor zvišal mejo za strožjo obdavčitev normirancev

  Ljubljana, 16. novembra (STA) - Odbor DZ za finance je za potrditev na plenarni seji pripravil predlog novele zakona o dohodnini, s katero se odpravlja nekatere razbremenitve, potrjene letos spomladi. Opozicija, ki so ji številne rešitve sporne, je uspela nekoliko omiliti zaostritev davčne obravnave normirancev. Izredna seja DZ bo v četrtek.

  Arhiv: FURS - Bodite pozorni: vedno nova in vse več lažnih sporočil

  Zavezanci FURS vsak dan že skoraj dva tedna obveščajo o sporočilih, ki naj bi jih dobili od Finančne uprave glede preplačila davka. Opozarjamo, da gre za poskuse prevare in lažna sporočila. Ne nasedajte in nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov.

  Arhiv: MF: Fitch potrdil bonitetno oceno Slovenije 12. 11. 2022

  Agencija Fitch je včeraj potrdila bonitetno oceno Slovenije pri A s stabilnimi obeti.

  Arhiv: STA: DZ sprejel novelo zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma

  Ljubljana, 11. novembra 2022 (STA) - DZ je s 46 glasovi za in enim proti sprejel novelo zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma, s katerim se med drugim v pravni red vnaša pravila glede nadzora izvora premoženja pri politično izpostavljenih osebah in gotovine pri čezmejnem prenosu ter odpravlja nekatere pomanjkljivosti letos sprejetega novega zakona.

  Arhiv: SURS: Anketa o spremljanju zadovoljstva uporabnikov

  Ocenite delo SURS.

  Arhivi