Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: ZRSZ: Strokovni posvet o zaposlovanju in delu tujcev

  Vljudno vabljeni na strokovni posvet za delodajalce, ki ga organizira Zavod RS za zaposlovanje in na katerem bodo predstavljene zadnje novosti Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki so pričele veljati v aprilu 2022.

  Arhiv: FURS: Izteka se rok za oddajo obračunov DDPO in DohDej za leto 2021

  Naj spomnimo na oddajo davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb (obračun DDPO) in davčnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti (obračun DohDej) do 3. 5. 2022. Oba obračuna je mogoče oddati le elektronsko prek sistema eDavki.

  Arhiv: MDDSZ: Odsotnost z dela zaradi zagotavljanja varstva otroka v času stavke

  Inšpektorat Republike, Slovenije za delo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti:
  Objavljamo podrobnejša pojasnila glede odsotnosti z dela zaradi zagotavljanja varstva otroka v času stavke zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

  Arhiv: GZS: 16. Vrh slovenskega gospodarstva

  23. marec ob 14. uri / Kongresni center Brdo pri Kranju

  Arhiv: FURS: Poziv k predložitvi obračuna za pavšalno nadomestilo za leto 2021

  Davčni zavezanci, ki so imeli v letu 2021 pravico do uveljavljanja pavšalnega nadomestila, morajo najkasneje do 31. januarja 2022 sestaviti obračun pavšalnega nadomestila in ga davčnemu organu predložiti, v elektronski obliki prek sistema eDavki.

  Arhiv: Anketa ZDSS 2022: Zadovoljstvo strank glede davčnega sistema pri nas

  Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije (ZDSS) je pripravila anketo. Vljudno vabljeni k sodelovanju.

  Arhiv: ZZZS: Pravica do kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni - podaljšanje ukrepa do 28. 2. 2022

  po ZDUOP je ta pravica veljala od 5. 2. 2021 do 31. 12. 2021

  Arhiv: Pravilnik o stopnjah običajnega odpisa blaga v kmetijski proizvodnji in proizvodnji živil in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj), stran 12819

  V Ur. L. 202/2021 dne, 24.12.2021 je bil objavljen nov Pravilnik o stopnjah običajnega odpisa blaga v kmetijski proizvodnji in proizvodnji živil in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj). Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi, uporabljati pa se začne s 1. 1. 2022.

  Arhiv: STA: DZ sprejel nov interventni zakon za blažitev posledic covida-19

  Ljubljana, 27. decembra (STA) - DZ je sprejel nov protikoronski zakon z dodatnimi ukrepi za omilitev posledic epidemije covida-19. Prinaša nove dodatke za najbolj ranljive, uvaja odškodninsko odgovornost za primer zapletov pri cepljenju ali uporabi zdravila proti covidu-19, duhove buri zvišanje zgornje meje uvrščanja zdravnikov v plačne razrede.

  Arhiv: STA: Ob začetku praznikov v veljavo stopajo novi ukrepi

  Ljubljana, 24. decembra (STA) - Začetek božično-novoletnih praznikov bodo pospremili novi ukrepi za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. Skrajšuje se veljavnost testiranja pri pogoju PCT in omejuje število udeležencev na javnih kulturnih in športnih prireditvah. Na nocojšnji božični večer, pa tudi na silvestrovo, bo dovoljeno zasebno zbiranje oseb iz do treh gospodinjstev.

  Arhivi