Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: MF: Predlogi davčnih sprememb v javni obravnavi

  Na Ministrstvu za finance smo pripravili predloge novel štirih zakonov z davčnega področja in jih danes posredovali v javno objavo na portalu eDemokracija in v medresorsko obravnavo. Rok za pripombe oziroma odziv je 19. avgust 2022. Predlogi odpravljajo oziroma popravljajo nekatere ukrepe, ki so bili sprejeti v letih 2021 in 2022, naslavljajo nekatere vsebine iz Programa za delo koalicije 2022 – 2026 in draginjo ter prinašajo administrativne poenostavitve za davčne zavezance.

  Arhiv: STA: Na sodiščih med enomesečnimi sodnimi počitnicami predvsem nujne zadeve (ozadje)

  Ljubljana, 13. julija (STA) - V petek se uradno začenjajo enomesečne sodne počitnice. V tem času bodo sodne dvorane večinoma samevale, vendar delo ne bo povsem zastalo.

  Arhiv: FURS: Posebno opozorilo za vse ponudnike turističnih bonov in Bonov21

  Portal za unovčevanje turističnih bonov in BON21 v sistemu eDavki bo za unovčevanje (za nazaj) odprt do vključno 15. 7. 2022.

  Arhiv: GZS: Anketa GZS o energentih in surovinah: prek četrtina podjetij razmere ocenjuje kot ogrožajoče za obstoj. Nujno takojšnje ukrepanje vlade!

  Kot posledica rasti cen energentov, surovin in storitev se podjetja najpogosteje soočajo z dvigom cen lastnih izdelkov, padcem EBITDA, padcem svoje konkurenčnosti ter nižanjem tržnega deleža. Dobra četrtina (27 %) podjetij ocenjuje situacijo ogrožajočo za obstoj podjetja. To je pokazala anketa, ki jo je Gospodarska zbornica Slovenije v drugi polovici junija izvedla med podjetji. Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti je zato zelo jasen: »To so močni argumenti za takojšnje ukrepanje vlade. Pozdravljamo dosedanje ukrepe za zajezitev rasti cen pogonskih goriv in napovedane ukrepe za pomoč kmetijskemu sektorju. Obenem pa pričakujemo, da bo vlada najkasneje do konca tedna predstavila tudi nabor ukrepov za lajšanje rasti cen energentov za gospodinjstva in gospodarstvo.« Ob tem opozarja, da na GZS še vedno nismo prejeli odgovora glede predlagane sheme pomoči najbolj prizadetim podjetjem ter dodaja, da je GZS pripravljena aktivno sodelovati pri pripravi najbolj smiselnih ukrepov.

  Arhiv: GZS: Zaposlovanje tujcev – posvet in okrogla miza

  Gospodarska zbornica Slovenije, 14. julij 2022 ob 9.30

  Arhiv: UL RS: Sprememba Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja - POPRAVEK

  Uredba, objavljena v Uradnem listu št. 87/2022 z dne 24. 6. 2022, spreminja višino povračila stroškov za prevoz na delo in z dela, ki se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja.

  Arhiv: FURS: Moteno delovanje sistema eDavki, 1. 7. 2022

  V petek, 1. 7. 2022, bo od 00:00 (polnoč) do predvidoma 10:00 zaradi nadgradnje Registra davčnih zavezancev moteno delovanje sistema eDavki.

  Arhiv: FURS: Stanje turističnega bona in Bona21 preverite v eDavkih

  V samo eni minuti lahko stanje bona prevrite prek mobilne aplikacije eDavki, čakalni čas v klicnem centru Finančne uprave RS pa je zaradi navala klicev močno podaljšan.

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Kongres davčnih svetovalcev Slovenije 2022

  Za člane ZRS nudi organizator ugodnejšo kotizacijo.

  Arhiv: ZRSZ: Strokovni posvet o zaposlovanju in delu tujcev

  Vljudno vabljeni na strokovni posvet za delodajalce, ki ga organizira Zavod RS za zaposlovanje in na katerem bodo predstavljene zadnje novosti Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki so pričele veljati v aprilu 2022.

  Arhivi