Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: STA: Vlada ne bo podaljšala znižanja DDV na energente

  Ljubljana, 30. maja (STA) - Vlada ne bo podaljšala ukrepa znižanja DDV na energente, saj je bil sprejet z namenom znižanja visokih cen energentov v času zadnje ogrevalne sezone, ko so bile razmere na trgu energentov še posebej zaostrene, so danes sporočili z ministrstva za finance. Ukrep, ki velja od 1. septembra lani, se bo tako iztekel v sredo.

  Informacija o poslovanju gospodarskih družb in s.p. dejavnosti 69.200 za leto 2022

  Pripravljena je analiza dejavnosti 69.200 za leto 2022 za gospodarske družbe in samostojne podjetnike posameznike, katerih osnovna dejavnost je opravljanje računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje.

  Arhiv: Brezplačni spletni seminar: Vodič uvajanja umetne inteligence v mala in srednja podjetja

  Vabljeni na brezplačni spletni seminar, ki je namenjen managerjem, podjetnikom in lastnikom v malih in srednjih podjetjih ter tudi ponudnikom rešitev za umetno inteligenco.

  Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 1. četrtletje 2023.

  Arhiv: Bonitetni certifikat Excellent SME Slovenia

  Gospodarska zbornica Slovenije odličnim srednjim in malim podjetjem nudi znak odličnosti Excellent SME, ki je dokaz zaupanja vrednega poslovanja in s pomočjo spletne tehnologije SafeSigned™ zmanjšuje tveganje zlorabe identitete na spletu. Članom ZRS nudimo v mesecu maju 20 % popust na redno ceno.

  Arhiv: STA: EU zaostruje pravila na področju kriptosredstev

  Bruselj, 16. maja (STA) - Finančni ministri držav članic EU so danes dokončno potrdili zakonodajo, s katero unija uvaja zakonodajni okvir za kriptosredstva, izdajatelje kriptosredstev in ponudnike storitev v zvezi s kriptosredstvi. Obenem otežuje izogibanje pravilom o preprečevanju pranja denarja s pomočjo kriptosredstev.

  Arhiv: STA: Del insolvenčnega zakona v neskladju z ustavo

  Ljubljana, 15. maja (STA) - Insolvenčni zakon je v delu, ki določa, da upravitelj ne sme voditi postopkov, če je proti njemu vložena pravnomočna obtožnica ali razpisana glavna obravnava, v neskladju z ustavo, je presodilo ustavno sodišče. DZ mora neustavnost odpraviti v letu dni, do takrat pa se zakonske določbe uporabljajo.

  Arhiv: Okrogla miza slovenskega gospodarstva "Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?"

  »Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?«,
  v torek, 16. maja 2023 med 9.00 -11.00 uro v Cankarjevem domu v Ljubljani, klub CD

  Arhiv: UMAR: Poročilo o razvoju 2023: umiritev visoke pokovidne gospodarske rasti

  ključni nadaljnji ukrepi za hitrejšo preobrazbo v pametno in zeleno gospodarstvo

  Arhiv: MF: Fitch potrdil bonitetno oceno Slovenije

  Agencija Fitch je 5. maja 2023 potrdila bonitetno oceno Slovenije A s stabilnimi obeti.

  Arhivi