Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Nedosegljivost portala SPOT v času od 1. do 3. marca 2024, zaradi nadgradenj informacijskih sistemov GURS

  Na portalu SPOT v času od petka 1. 3. 2024, od 15. ure naprej do vključno ponedeljka, 4. 3. 2024, predvidoma do 8. ure, ne bo možno urejati postopkov in oddajati e-vlog.

  UPPD: Prevare na področju elektronskega bančništva

  Na Uradu RS za preprečevanje pranja denarja so zaznali povečano število prevar z uporabo zlonamernih aplikacij za pametne telefone.

  STA: V EU sprejete spremembe zakonodaje za uporabo takojšnjih plačil po celotni EU

  Bruselj, 26. februarja (STA) - Članice EU so danes dokončno potrdile besedilo posodobljene uredbe o enotnem območju plačil v evrih (Sepa), katere cilj je povečati uporabo takojšnjih plačil z evri. Ta bodo morala biti na voljo tudi čezmejno, tako v evrskem območju kot v celotni EU, banke pa zanje ne bodo smele zaračunavati višjih stroškov, so sporočili iz Sveta EU.

  Države članice so se strinjale s posodobljenim seznamom EU z nekooperativnimi davčnimi jurisdikcijami

  Države članice so se strinjale s posodobljenim seznamom EU z nekooperativnimi davčnimi jurisdikcijami.

  AJPES: Podaljšanje delovnega časa tehnične pomoči pred datumom zaključka oddaje letnih poročil

  AJPES obvešča, da bo za uporabnike portala AJPES omogočena tehnična pomoč do 18. ure pred datumom zaključka oddaje letnih poročil in sicer v dneh: 28. 2. in 29. 2. ter 29. 3. in 2. 4. 2024.

  SPS tudi letos razpisuje ugodne kredite za podjetja, ki so utrpela posledice energetske krize

  Slovenski podjetniški sklad preko javnega razpisa P7K 2024 – Krizno likvidnostni kredit razpisuje skupno novih 21,70 mio EUR likvidnostnih posojil za podjetja, ki so utrpela gospodarsko škodo na področju oskrbe z energijo zaradi energetske krize.

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Nova izdaja: SRS (2024) z dodanimi Pravili skrbnega računovodenja

  Zbornica računovodskih servisov se je z Zvezo RFR dogovorila za popust na novo izdajo: SRS (2024) z dodanimi Pravili skrbnega računovodenja.

  FURS: Neknjižen Obvezni zdravstveni prispevek pri nekaterih samostojnih podjetnikih, 22. 2. 2024

  Na FURS-u so zaznali napako pri (ne)knjiženju Obveznega zdravstvenega prispevka (OZP) na REK-O obrazcih za obdobje 2402 pri nekaterih samostojnih podjetnikih. Ostali prispevki so bili knjiženi. Poteka sanacija teh primerov s predvidenim zaključkom 23.2.2023. Na eKartici je posledično lahko prikazano napačno stanje.

  MP: Kakšni so postopki v zvezi z izplačili na podlagi covid-19 zakona

  Pristojni prekrškovni organi pričeli s pošiljanjem informativnih izračunov upravičencem po Zakonu o ureditvi nekaterih vprašanj v zvezi z določenimi prekrški, storjenimi v času veljavnosti ukrepov zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni covid-19 (ZUVPNB).

  STA: Otroški dodatki in državne štipendije bodo s 1. marcem višji za 4,2 odstotka

  Ljubljana, 21. februarja (STA) - Meje dohodkov za letne pravice ter zneski otroškega dodatka, državne štipendije in dodatkov k državni štipendiji se bodo s 1. marcem uskladili z rastjo cen življenjskih potrebščin v obdobju od januarja do decembra lani, ki je znašala 4,2 odstotka. Osnovni znesek minimalnega dohodka se bo s 465,34 evra zvišal na 484,88 evra.

  Arhivi