Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: DZ potrdil podrobnejše beleženje evidenc delovnega časa

    Ljubljana, 21. aprila (STA) - DZ je danes z 52 glasovi za in 16 proti potrdil novelo zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, ki predvideva beleženje dodatnih podatkov o delovnem času in uvaja obvezne elektronske evidence za kršitelje. Izjem od evidenc ni. Opozicija je rešitve zavrnila, saj da vnašajo zmedo in prinašajo dodatno birokracijo.

    Arhiv: MGTŠ: Novih 30 milijonov evrov mikrokreditov namenjenih mikro in malim podjetjem

    Mikro in mala podjetja, ki potrebujejo finančna sredstva za svoje poslovanje, imajo preko Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) ponovno priložnost hitro, enostavno ter pod zelo ugodnimi pogoji zaprositi za mikrokredit do višine največ 25.000 evrov za manjše investicije oziroma obratna sredstva. Na voljo je kar 30 milijonov evrov, kar bo številnim podjetjem omogočilo premostitev likvidnostnih potreb.

    Arhiv: Izvoljen nov Upravni odbor ZRS za mandat 2023-2027

    Med 3. in 11. aprilom so potekale e-volitve članov Upravnega odbora ZRS za mandat 2023−2027. >>

    Arhiv: MDDSZ: Vodenje evidenc delovnega časa po novem

    Ob zaključku obravnave predloga sprememb Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti v Državnem zboru, na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti beležijo večje število vprašanj o beleženju delovnega časa, nove predloge za dodatne spremembe na Ekonomsko-socialnem svetu že usklajenega gradiva, hkrati pa tudi napačne interpretacije novih predvidenih obveznosti delodajalcev, ki niso nove in že sedaj obstajajo v veljavni zakonodaji.

    Arhiv: STA: Golob: Predlog davčne reforme kmalu in drugačen od napovedi nekaterih funkcionarjev

    Ljubljana, 17. aprila (STA) - Vlada bo predlog davčne reforme po besedah premierja Roberta Goloba predstavila v kratkem. "Ta zagotovo ne bo takšen, kot so ga predstavili nekateri politični funkcionarji in zagotovo ne z obdavčitvijo regresa, potnih stroškov ali uvajanjem novih nepremičninskih davkov," je danes v DZ zagotovil Golob.

    Arhiv: FURS: Ponovna obveznost izročanja izdanega računa

    Z 18. aprilom 2023 začne veljati Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem potrjevanju računov (Uradni list RS, št. 40), s katerim se ponovno uvaja obveznost izročanja računa kupcu – končnemu potrošniku za kupljeno blago oziroma prejeto storitev.

    Arhiv: Energetska kriza: Poiščite rešitev tudi za velika podjetja

    »Pozdravljam odločitev vlade, ki je končno uslišala našo prošnjo in je podaljšala zamejitev cen energentov za mala in srednje velika podjetja ter male poslovne odjemalce do konca leta, čeprav sem si nadejal, da bo najvišja cena določena nižje kot doslej, saj so tudi trenutne cene na trgu nižje,« je današnje podaljšanje uredbe komentiral predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Tibor Šimonka. Dodal je, da je trenutno cena za električno energijo na trgu okoli 120 € na MW/h, medtem ko je regulirana enotna tarifna postavka 195 € na MW/h, kar je precejšnja razlika.

    Arhiv: VŠR: Certificiran strokovnjak za obračun plač

    Pridružite se peti generaciji in postanite Preizkušen strokovnjak za obračun plač. Začnemo 20. septembra 2023.
    Članom Zbornice računovodskih servisov pripada 10 % popust.

    Arhiv: AJPES: Kako so poslovale pravne osebe javnega prava, politične stranke in prostovoljske organizacije

    AJPES je objavil 2.853 letnih poročil pravnih oseb javnega prava, 91 letnih poročil političnih strank in 747 poročil o prostovoljstvu.

    Arhiv: AJPES: Masovna javna objava letnih poročil bo predvidoma 21. aprila 2023

    Poslovanje gospodarskih družb in podjetnikov za leto 2022 boste lahko preverili 21. aprila 2023, ko bo AJPES javno objavil več kot 96 % predloženih letnih poročil.

    Arhivi