Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS: Uvedba polja A054 na REK-O obrazcu za izplačila od 1. 4. 2023 dalje

  Dopolnjen REK-O obrazec se uporablja za dohodke, izplačane od 1. aprila 2023 dalje.

  Arhiv: URSIV: Poročilo o kibernetskih incidentih in napadih v drugem polletju leta 2022

  Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) je objavil poročilo o o kibernetskih incidentih in napadih v drugem polletju leta 2022.

  Arhiv: FURS: Oddaja obrazca DMV-N in obvezna prijava v storitev eVročanje

  FURS obvešča, da so spremenili funkcionalnost elektronskega vlaganja obrazca DMV-N (Napoved za odmero davka na motorna vozila). Sprememba se nanaša le na vlaganje obrazca DMV-N prek eDavkov (portal eDavki in mobilna aplikacija eDavki).

  Arhiv: STA: DZ ponovno uzakonil obveznost izročanja računa kupcem

  Ljubljana, 23. februarja (STA) - DZ je sprejel novelo zakona o davčnem potrjevanju računov, s katero se nekaj več kot leto dni po ukinitvi vnovič uvaja obveznost izročanja računa kupcu za kupljeno blago oz. prejeto storitev. Glasove za so dali le poslanci koalicije, saj v opoziciji v noveli vidijo le nepotrebno birokratsko oviro.

  Arhiv: GZS: Zbiranje vlog za pomoč podjetjem zaradi visokih cen energentov v 2023 na podlagi ZPGOPEK od 21. 2. 2023

  Upravičence obveščamo, da se danes, 21. februarja 2023, začne zbiranje vlog za pomoč, in sicer preko aplikacije JRP.

  Arhiv: FURS: Poročanje podatkov na obračunu REK-O po ZPGOPEK

  Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize - ZPGOPEK v 21. členu ureja možnost delnega povračila nadomestila plač zaradi skrajšanega polnega delovnega časa in v 35. členu delno povračilo nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo.

  Arhiv: MGTŠ: Jutri možna oddaja vlog za pomoč zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023

  Z 21. februarjem 2023 bodo upravičenci lahko oddali elektronsko vlogo za pridobitev nepovratnih sredstev zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023 v skladu z Zakonom o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize. Spletna aplikacija za pripravo in oddajo elektronskih vlog bo odprta od 21. februarja 2023, od 12. ure in vse do 28. februarja 2023, do 12. ure, ko se zapre in oddaja vlog ne bo več možna.

  Arhiv: STA: Izteka se rok za prijavo dobičkov, obresti in najemnin

  Ljubljana, 19. februarja (STA) - Čez dober teden dni se izteče rok za oddajo kar nekaj napovedi za odmero davkov od dohodkov iz kapitala. Najpozneje do konca meseca je treba prijaviti prihodke od najemnin, kot tudi lani prejete obresti in ustvarjene kapitalske dobičke. Na finančni upravi ob tem napovedujejo okrepitev nadzora nad oddajanjem nepremičnin.

  Arhiv: STA: Z marcem zvišanje upokojenske urne postavke na 6,92 evra

  Ljubljana, 17. februarja (STA) - S 1. marcem bosta uveljavljeni zvišani najnižja bruto urna postavka za opravljeno začasno ali občasno delo upokojencev in omejitev za to delo v koledarskem letu 2023. Postavka bo znašala 6,92 evra bruto, obseg dela pa bo omejen na 10.346,52 evra bruto, so sporočili z ministrstva za delo. Novi zneski so posledica uskladitve z minimalno plačo.

  Arhiv: UPPD: Nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma

  Objavljen je nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma.

  Arhivi