Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Maske ne bodo več potrebne v zaprtih prostorih, kjer nudijo tudi strežbo hrane in pijače

    Ljubljana, 29. septembra (STA) - Vlada je na današnji seji določila izjemi pri nošenju mask v zaprtih prostorih, je povedala Maja Bratuša, ki je vodila vladno novinarsko konferenco. Izjemi se nanašata na strežbo hrane v zaprtih javnih krajih in izpolnjevanje pogoja preboleli, cepljeni (PC).

    Arhiv: FURS: Poglobljeno sodelovanje med Finančno upravo in Komisijo za preprečevanje korupcije

    V prostorih Generalnega finančnega urada je včeraj potekal sestanek s Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK), na katerem so določili smernice še intenzivnejšega sodelovanja med državnima organoma.

    Arhiv: FURS: Nov produkcijski B2B profil

    Zaradi zamenjave digitalnega potrdila na portalu eDavki za podpisovanje dokumentov smo objavili nov testni in produkcijski B2B profil. Nov profil je potrebno uporabiti od 29. 9. 2021 dalje.

    Arhiv: Informacijski pooblaščenec: Vpogled delodajalca v potrdilo o cepljenosti proti Covid 19

    Informacijska pooblaščenka (v nadaljevanju: IP) je v petek, 24. septembra 2021 podala Mnenje glede vpogleda delodajalca v potrdilo o cepljenosti proti Covid-19.

    Arhiv: SPS: Štirje novi vavčerji slovenskega podjetniškega sklada

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS), je v petek, 24. septembra 2021, v Uradnem listu in na svoji spletni strani, objavil dodatno še štiri nove vavčerske javne pozive iz sredstev REACTEU. Ponovno so na voljo vavčerji za patente, modele, znamke, vavčer za statusno preoblikovanje družb, vavčer za prototipiranje in vavčer za uvajanje poslovne odličnosti. Skupno je sedaj odprtih že 8 javnih vavčerskih pozivov, postopoma pa prihajajo še preostali vavčerji.

    Arhiv: SPIRIT Slovenija: Poslovna urgenca - Prva pomoč za vaše poslovne izzive

    SPIRIT Slovenija je pod okriljem programa Early Warning Europe - Slovenija vzpostavil 1. POSLOVNO URGENCO v Sloveniji, namenjeno podjetjem in podjetnikom, ki opažajo prve znake potencialnih težav v poslovanju.

    Arhiv: FURS: Finančna uprava po novem obiskuje novo registrirane podjetnike in jih informira

    Predstavniki mobilnih enot Finančne uprave od sredine septembra obiskujejo davčne zavezance, ki so pred kratkim ustanovili podjetje oziroma na novo registrirali dejavnost. Namen obiska je, da jih seznanimo s pravicami in obveznostmi, ki jih imajo kot novoustanovljeni poslovni subjekt in jim ponudimo pomoč ter kontakte v primeru, da bodo potrebovali sogovornika na naši strani. Želimo si namreč, da so davčni zavezanci čim bolje informirani in pripravljeni na izzive, s katerimi se bodo srečali na davčnem in carinskem področju.

    Arhiv: STA: Izpolnjevanje pogoja PCT ne bo več potrebno za delavce na domu in na odprtih prostorih črpalk

    Ljubljana, 23. septembra (STA) - Vlada je danes na dopisni seji spremenila odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT. Izpolnjevanje pogoja ne bo več potrebno za delavce, ki delo opravljajo na domu, medtem ko ga bodo morali uporabniki na bencinskih servisih izpolnjevati le pri kupovanju blaga v zaprtih prostorih.

    Paket vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1

    Zavezanci po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) so določeni v 4. členu zakona. Med drugimi so zavezanci tudi pravne in fizične osebe, ki opravljajo posle v zvezi z dejavnostjo računovodskih storitev.
    ZRS nudi naročilo paketa vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1, ki ga lahko naročijo le člani ZRS.

    Arhiv: Kako doseči preboj slovenskega gospodarstva: Sodelujte v anketi o ključnih korakih - Samo za člane GZS!

    Gospodarska zbornica Slovenije pripravlja strateški dokument, v katerem bomo opredelili ključne korake za čim uspešnejši razvoj in preboj slovenskega gospodarstva v naslednjem srednjeročnem obdobju. Predstavili ga bomo na Vrhu slovenskega gospodarstva, ki bo 29. novembra. V t. i. »zeleno knjigo« razvojnih prioritet želimo vključiti tudi vaš pogled, zato vas vabimo, da do konca meseca izpolnite kratko anketo, namenjeno izključno članom GZS.

    Arhivi